BB & CC CreamHudvårdK-Beauty

Fukt med K-Beauty: Cremorlab

Fukt med K-Beauty: Cremorlab

Idag ska vi prata fukt. För jag ska tala om en sak för er, mina vänner. Det är kallt. Djefligt kallt. Det tycker huden också, och den har inga kläder på sig. Det kanske inte är dags för den tjockaste dunjackan ännu för huden, men ett litet underställ kan den väl ialla fall få? Det vill säga fukt, fukt, fukt. Annars kommer torrhetslinjer, rödhet och stramhet som ett brev på posten. I samband med detta vill jag berätta om Cremorlab, ett koreanskt hudvårdsmärke som fenomenala på att leverera massvis med fukt och näring tack vare sitt unika termalvatten.

Cremorlabs unika termalvatten

Om vi ska börja med det då, för det är det som är kärnan i deras produkter. Sedan innan kände jag till produkter som innehåller termalvatten från Europa, Baden Baden till exempel, men det här med Sydkorea är något nytt. Drygt en kilomenter under havsytan under en liten by i Sydkorea finns källan till det patenterade termalvattnet som kallas T.E.N. (Thermal water Therapy, Eco Energy och Natural Nourishment). Just detta vatten innehåller en extra hög koncentration läkande och återfuktande mineraler. Dessa har renats under miljoner år, i en naturlig reningsprocess.

Här kan du se en bild över fördelarna med Cremorlabs termalvatten (som jag lånat på cremorlabsegen hemsida, där kan du även läsa mer om hur de tar fram ingredienserna).

Cremorlabs thermalvatten, skönhetssnack.se

Denna ingrediens finns i alla Cremorlabs produkter, i olika koncetration. Och den gör mumma för huden!

Så nu tänkte jag prata om guldkornen i sortimentet.

Än så länge finns det inga rengöringar från Cremorlab i Sverige (på G har jag blivit lovad) men denna avsaknad kompenserar de med råge genom att ha TRE grymma ansiktsvatten, essence waters och fuktspray.

Fukt i massor med ansiktsvatten, Essence water och fuktspray från Cremorlab

Fukt på tre sätt

Från vänster:

 • Cremorlab Hydro Plus Snow Falls Velvet Toner : Detta är ett ansiktsvatten som är otroligt lugnande för huden. Ett ansiktsvattens uppgift är ju som bekant att återställa hudens PH-värde efter att det varit i kontakt med vatten och förbereda huden för efterföljande produkter. Klappas med fördel in efter rengöring.
 • Cremorlab T.E.N. Cremor Mineral Treatment Essence:
  Ett essence water. Essence Waters/toners ska inte blandas ihop med ansiktsvatten/tonics, för det är en helt annan sak. Essence Waters är rikare, och man brukar säga att det är som en blandning av serum och ansiktsvatten. För dig som normalt inte använder ett essence water är vintertid en perfekt årstid att lägga till det på, för att ge huden en extra fuktkick. Om du normalt använder en ph-balanserande rengöring kan ersätta ditt ansiktsvatten med ett essence water vintertid.Just Cremorlab T.E.N. Cremor Mineral Treatment Essence innehåller termalvatten, kamomill och roibosextrakt så det återfuktar, lugnar och ökar hudens fasthet. Den har även en fin effekt på förstorade porer. Underbart!Fortsätt klappa klappa klappa, bomullspads är förbjudet. Kolla inte ens på dem.
 • Cremorlab T.E.N. Cremor Mineral Water: Den bästa av de bästa fuktsprayerna! Varför denna bara är bäst? Jo för att:
  1. Den återfuktar något enormt, har du sprayat denna under en hel dag ser du lystrig och plumpad ut på kvällen.
  2. Den har det perfekta spraymunstycket.
  3. Den finns i RESESTORLEK! Halleluja! Bästa kompisen på flygresan framöver.

Cremorlabs cremer, skönhetssnack.se IMG_8988

Crem0rlabs cremer

Här finns det två stycken som jag vill slå ett slag för.

 • Cremorlab T.E.N. Cremor for Face Fresh Water Gel: En helt galen skön konsistens som blir lite vattning på huden. Väldigt väldigt lätt, som ett glas vatten för huden. Fuktkäftsmäll. Den innehåller termalvattnen, algextrakt (fukt), grönt te extrakt (skydd) och bulgariskt rosolja (lite fett och lite fukt).
  OBS OBS! Notera att denna burk är på 100 ml. Man får alltså dubbelt så mycket creme än normalt.

Cremorlab T.E.N. Cremor for Face Fresh Water Gel, skönhetssnack.se IMG_9014

Fluffy fluffy…

Cremorlab T.E.N. Cremor for Face Fresh Water Gel, skönhetssnack.se IMG_9005

Sen kommer vi till Cremorlabs mest kända creme, Cremorlab Hydro Plus Snow Falls Melting Cream.

Ja, hur mycket älskar man inte det namnet? Love it! (och även här får man mycket creme för pengarna, 60 ml för att vara exakt).

Cremorlab Hydro Plus Snow Falls Melting Cream, skönhetssnack.se IMG_9002

Konsistensen på Cremorlab Hydro Plus Snow Falls Melting Cream är också fluffig, men på ett annat sätt. Som riktigt hårt vispad äggvita. Om man jämför denna med den andra cremen är denna för en torrare hud. Dock ska jag poängtera att man av Snow Melting Cream faktiskt blir matt i huden. Yes, du hörde rätt.

Normalt tänker man kanske att en torr hud ska ha en fet creme och av den blir man glansig i ansiktet. Cremorlab jobbar annorlunda. De har en speciell formula som gör att fukten stannar kvar i huden, så det känns nästan som att huden får ett matt lock på sig, som på så sätt håller kvar fukten i huden.

För dig som är extra intresserad av den här matterande fuktcremen, läs gärna mer här på cremorlabs egen site, om du scrollar ner lite hittar du massa bra appliceringstips och beauty hacks.

Cremorlab T.E.N. Cremor Freshly Styled BB Cream, skönhetssnack.se IMG_9068

Cremorlab T.E.N. Cremor Freshly Styled BB Cream

Sist men inte minst för denna gång, Cremorlab T.E.N. Cremor Freshly Styled BB CreamOch alla blekfisar, titta hit för detta är en ljus nyans. Inte one colour fits all, det är one colour fits the pale =) Generellt för blekisar, K-beauty är generellt superbra för oss när det gäller färger på BB och CC-creams. Och för er andra, franska, italienska och amerikanska märken är svinbra på att hålla sig mer i medium och dark facket.

Cremorlab T.E.N. Cremor Freshly Styled BB Cream, skönhetssnack.se IMG_9069

En liten swatch. 

Cremorlab T.E.N. Cremor Freshly Styled BB Cream, skönhetssnack.se IMG_9069, skönhetssnack.se IMG_9077

Utsmetad.

 

Och såhär ser den ut i fejjan!

Cremorlab T.E.N. Cremor Freshly Styled BB Cream, skönhetssnack.se IMG_9069, skönhetssnack.se IMG_9077

Cremorlab T.E.N. Cremor Freshly Styled BB Cream, skönhetssnack.se IMG_9069, skönhetssnack.se IMG_9077

Den här är rejält täckande, då det är en BB- cream (gjord för att täcka just blemishes) så den funkar perfekt att ersätta en foundation med. Spf 35 tackar vi för och som jag har tjatat om i hela det här inlägget så ger även denna produkt fukt and åter fukt.

Hela serien doftar svagt av….Någonting, men det är väldigt väldigt diskret. Gott iallafall!

Underbara produkter, och då deras slogan är ”A new classic in hydration” är det hit du ska vända dig om du vill ha ett grymt återfuktande märke.

Toodles!

Dela detta inlägg

Andrea Olofsson heter jag och på denna blogg snackar vi skönhet! Jag är uppvuxen i skönhetsbranschen och har därav testat det mesta av det bästa. Och självklart även grejer som inte är lika bra =) Läs gärna mer om mig och min bakgrund inne på "Om mig" i toppmenyn. Har du frågor? Ställ dem gärna i kommentarsfältet, jag älskar skönhetssnack!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.