Mask

Ansiktsmask & Mask Mania med Bioline

Ansiktsmask & Mask Mania med Bioline

Igår var det dags för söndagsmasken igen, jippie! Normalt lägger jag alltid ansiktsmask söndag kväll, men igår lade jag den på morgonen då det blev lite sent i lördags kväll 😉 Så kan det gå, tur att det finns masker! Denna söndag lade jag inte bara en, jag lade TRE stycken från Bioline. En riktig mask mania med multimasking så det stod härliga till. Såhär gick det till!

Steg 1. Exfoliering

Ja, innan mask kommer peeling, det är sedan gammalt. Man fixar ju ytan på ett hus innan man målar om, right? Om jag lägger ansiktsmask flera gånger i veckan exfolierar jag inte varje gång, men en gång i veckan gör jag det.

Den här gången körde jag Bioline Exfo Daily Ritual Exfoliating Mask som är en enzymmask. Den har alltså inga korn, vilket jag gillar. Den här passar alla hudtyper, även den känsligaste. Känner man att man vill ha en grövre exfoliering så kan man köra på Bioline Exfo Sugar Face Scrub om man vill hålla sig till ett och samma märke.

Steg 2. Ögonmask

Denna söndag blev det en patch mask kring ögonen, för jag ville ha direkteffekt på mörka ringa och påsar. Bioline Gentle Daily Ritual Eye Patch är ett par underbara pads som man lägger under ögonen. De har en lätt kylande effekt, så man riktigt känner hur påsarna skrumpnar ihop. Eller skrumpnar kanske var att ta i, men drar sig tillbaka av kylan ;-). Då dessa pads har fokus på att lugna och ge fukt lade jag dem ganska nära ögat, detta bör man vara mer försiktig med om man antingen 1. är känslig runt ögonområdet 2. Om padsen har fokus på anti age, då innehåller de ofta mer aktiva ingredienser som man inte vill få för nära ögat.

ansiktsmask, Bioline Gentle Daily Ritual Eye Patch, skönhetssnack.se IMG_8955
En perfekt kompis till din ansiktsmask, Bioline Gentle Daily Ritual Eye Patch

 3. Ansiktsmask

Nu kommer vi till pudelns kärna, ansiktsmask(erna). Multi masking är inget nytt begrepp, det betyder kort och gott att du väljer ansiktsmask till olika områden i ansiktet beroende på vad de behöver. Mycket rimligt, med tanke på att de flesta har olika behov på t-zonen och kinderna.

Jag använde Bioline Vita+ Revitalizing Mask på kinder, hals och decoltage. Det blev haka med, den kunde i och för sig få något annat, men var lite snabb, haha. Biolines Vita mask ger näring och ger huden massor av lipider (fett) som passar när är riktigt torr. Denna mask brukar passa torr och mogen hud som handen i handsken. Vita är cremig i sin konsistens.

På pannan och näsan fick det bli Bioline Aqua+ Intense Mosturizer Mask som ger fukt till huden (inte fett). Aquamasken är i gelkonsistens.

MEN hemma i skåparne har jag öven Bioline Pura+ Normalizing Mask, som är grym om man har tendens att bli fet eller oren. Detta är en lermask som är toppen i t-zonen.

I serien finns även Bioline Dolce+ Intense Relief Mask som är en sos-mask för känslig hud, men jag tycker det är bra att ha hemma även fast jag inte är känslig. Man vet aldrig när man kan behöva någit lugnande för lilla facet.

Ansiktsmask med bioline, skönhetssnack.se IMG_8957
Med en ansiktsmask kommer man långt, med flera kommer man längre!

Dessa godingar tvättas alla av efter 15-20 minuter, vilket är bra, för vem orkar hålla på och multitvätta?

4. Resultatet

Flawless.

Alltså, jag vill inte vara den som är den, men det var så att jag hajade till när jag gick förbi spegeln efter denna lyxiga behandling. Lätt värt 75 spänn per mask, de räcker länge då de har knappförslutning. Ett hett tips på resan med, ja, listan kan göras lång.

Bioline knows their shit.

I mean masks.

Over and out!

Dela detta inlägg

Andrea Olofsson heter jag och på denna blogg snackar vi skönhet! Jag är uppvuxen i skönhetsbranschen och har därav testat det mesta av det bästa. Och självklart även grejer som inte är lika bra =) Läs gärna mer om mig och min bakgrund inne på "Om mig" i toppmenyn. Har du frågor? Ställ dem gärna i kommentarsfältet, jag älskar skönhetssnack!

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.