Hudvård

Vårens grej, glow spray!

Vårens grej, glow spray!

Glow och lyster är ju precis samma sak, men just ordet glow har verkligen gjort en explosionsartad ökning på hudvård och makeupprodukterna i vår. Vi har ju tidigare sett cremer för ökat glow, glow masker, highlighters med maxad glow effekt men nu, nu kommer glow spray!

Vad är ett Glow Spray?

Ett glow spray är en fuktgivande mist som innehåller små skimrande partiklar som ger lyster till ansiktet. Olika sprayer från olika märken kan ha olika funktioner – att ge fukt som sagt, skydda mot fria radikaler eller kanske hev- ljus, fixera makeupen och så vidare. Men den främsta och gemensamma egenskaper att du ska få en sjysst lyster i ansiktet (men givetvis kan kan spraya de skimrande dropparna även på kroppen). 

Vem kan använda ett Glow Spray?

ALLA som gillar ett lystrigt och glowy resultat i hela ansiktet. 

Vilka olika finns det?

De två som jag har testat och de som vi säljer på Hudoteket är nedan från PÜR och Sans Soucis. 

Sans Soucis Glow Spray

Sans Soucis Glow Spray var den första som vi fick till Hudoteket och den har runnit iväg ifrån hyllorna som glass en varm dag. Anledningen? Jag tror det är det superfina skimret kombinerat med ett plånboksvänligt pris. 

Denna glow spray fokuserar främst på förutom ett fint glow:

  • Fukt, en återfuktad hud är en fin och frisk hud
  • Anti – pollution skydd, det vill säga att den skyddar mot fria radikaler och föroreningar. Den skapar en osynlig sköld mot partiklar som flyger runt i luften och kan fastna på huden. 
  • Fixering av makeup, och gör att makeupen sitter bättre.

Av de två jag skriver om idag ger denna mest skimmer, och mer åt det kalla, silvriga hållet (dock ej blå/lila, mycket viktigt)

En annan fiffig grej är att den är på 100 ml, vilket gör att du kan ha med den i alla baggage utan problem. 

En mycket trevlig produkt måste jag säga, och glowet blir magiskt fint! Subtilt och supernice, inte discokula utan helt lagom om du frågar mig. 

PÜR Lit Mist Illuminating Setting Spray

PÜR Lit Mist Illuminating Setting Spray har mindre skimmer i sig, men har en sak som varianten från Sans Soucis inte har- skydd mot HEV-ljus. HEV-ljus är det ljus som vi får från skärmar så som datorer, mobiltelefoner och surfplattor, så detta är den perfekta misten att fylla på med under dagen. Ett måste framför datorn helt enkelt. 

De främsta egenskaperna är förutom lyster:

  • Skydd mot strålning från skärmar (high energy blue light)
  • Innehåller mängder med näring och antioxidanter
  • Fixera makeupen.

I denna flaska får du 120 ml, så du får mer och en störra flaska. 

Här tycker jag skimret är något mer åt det varma guldiga hållet. 

Här kan du se de olika, det är dock svårt att se exakt på bild.

Så är du sugen på ett riktigt fint glow ihop med fukt och andra smaskiga ingredienser tycker jag absolut du ska kolla in ett glow spray!

Dela detta inlägg

Andrea Olofsson heter jag och på denna blogg snackar vi skönhet! Jag är uppvuxen i skönhetsbranschen och har därav testat det mesta av det bästa. Och självklart även grejer som inte är lika bra =) Läs gärna mer om mig och min bakgrund inne på "Om mig" i toppmenyn. Har du frågor? Ställ dem gärna i kommentarsfältet, jag älskar skönhetssnack!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.