Dag-och nattcremerHudvårdÖgoncreme/ÖgonserumSerum

Roslyx med By Terry Liftessence

Roslyx med By Terry Liftessence

Innan jul hade jag förmånden att vara med på pressmötet inför lanseringen av By Terrys nya hudvårdsserie Liftessence. Redan efter den kvällen skrev jag om hur fantastiskt fluffiga och gosiga konsistenserna är och hur gott de doftar, men nu har jag hunnit testa dem och de har även lanserats. Då dags för en uppdatering gällande By Terry Liftessence.

Om serien Liftessence

Liftessence är för en mogen hud, eller för dig som vill börja jobba med de första ålderstecknen. I produkterna finns olika sorters rosor, som arbetar på olika saker beroende på vilken ros det är samt vilken del av rosen man använt. Enligt By Terry själva är Liftessence ett resultat av 10 års forskning med produkter som stärker, tonar och skyddar huden. De motverkar ålderstecken, definierar konturer och verkar lyftande. Huden ska blir åtstramad, mer tonad och få ökad lyster.

I Liftessence-serien finns följande produkter

Jag har testat tre produkter en längre period och de tänkte jag berätta lite mer om nedan.

By terry Liftessence Oil Elixir

Liftessence Oil Elixir

Jag vill börja att prata om den produkt i serien som jag tycker är absolut härligast. Liftessence Oil Elixir är bara så fantastiskt i sin konsistens att man önskar att man kunde bada i den.

Oljan är formulerad med sex dyrbara rosextrakt med vitaliserande, återfuktande, närande, och lugnande egenskaper. Även den mest torra och livlösa huden blir härligt mjuk och hälsosam. I den här oljan har de använt en hiskelig mängd olika extrakt från rosor för att få en produkt med alla nedanstående egenskaper. Och jag säger bara… Lystern!

– Nyponrosfröolja: rik på essentiella fettsyror som optimerar hudvävnadens förnyelsekraft.
– Svart Ros: en naturlig källa till vitamin E.
– Fransk Ros: verkar skyddande och neutraliserar fria radikaler. Motverkar för tidigt åldrande.
– Vit Ros: känd för sin fuktgivande och lugnande verkan på huden. Gör huden mjuk och len med en ökad känsla av komfort.
– Blekrosa Ros: har en långvarigt återfuktande, balanserande och lugnande effekt.
– Vildros: är extremt rik och närande. Stärker och reparerar huden.

By Terry Liftessence Oil Elixir

Oljan kommer med en smidig pippet. 

På tal om alla rosingredienser…hur mycket ros har egentligen plockats för att göra dessa produkter?

Ja, det var så jag tänkte när jag var på pressvisningen av dessa produkter men svaret är att man framställer dessa komplex i ett labb. Så då slipper vi oroa oss för de stackars rosorna. Danke!

By Terry Liftessence Eye Contour Cream

Liftessence Eye Contour

Min andra favorit bland Liftessence-produkterna är denna ögoncreme som också har en supernice konsistens. By Terry kallar den ”aqua-konsistens” men jag skulle själv kalla det ”en luftig creme med en gnutta gelé i”.

Jag har använt den morgon och kväll under några veckor och jag tycker allt att de mimiska linjer som är kring ögonen blivit mindre. Och om sanningen ska fram så är det min stora utmaning, att komma ihåg ögoncreme, men det är något med denna lilla söta burk som gör att jag vill smörja in mig med den varje morgon. Snyggt yttre= mindre glömbeneägen ;-). Så konsekvens kanske gör sitt till linjeminskningen också, haha.

By Terry beskriver cremen såhär:

”LIFTESSENCE® EYE CONTOUR är en koncentrerad ögonkräm med lyxig aquakonsistens som verkar lyftande och uppstramande. Den minimerar kråksparkar och trötthetstecken.

Kombinationen av salladsspikblad, ringblomma och hästkastanj stimulerar mikrocirkulation och minskar mörka ringar och svullnader. Tonande aktiva ingredienser lugnar den tunna huden runt ögonpartiet samtidigt som de verkar skyddande och återställer hudens elasticitet och fasthet.”

By Terry Liftessence Eye Cream

Kika på konsistensen, fluff var ordet!

by terry liftessence daily cream with lid

Liftessence Daily Cream

Detta är dagcremen i serien, och också den lättaste av cremerna i serien. Det har passat mig fint då jag är normal till blandad i huden, jag blir inte direkt blank men vill inte ha för tjocka cremer.

By Terry Liftessence Daily Cream white

Den går lätt in i huden och ger en fin lyster tycker jag. Jag måste bara berätta om hur det igår lät i badrummet när jag och min fästman sov över hos mamma och pappa, och det är även där jag har en stor del av mitt cremestash tills jag flyttar.

Fästman: Finns det någon creme jag kan låna här?

Jag: Ehm…(sveper med handen och himlar lite med ögonen. Det finns ju ingefär en trillion burkar här, så någon creme ska han väl hitta). Take your pick!

Fästman: Finns det by terry? (iranier som han är sniffar han sig till allt med ros i, han får tydligen nostaligska flashbacks av doften).

Fästmannen igen 10 minuter senare efter nograntt smörjande och duttande: Alltså…det är strunt samma vad den ger för effekt, det räcker med den här ultimata känslan av…LYX!!

(yes, så säger han sittandes på toalettstolen med slutna ögonlock och händerna massernade i fejset. Han har blivit en riktig cremeconnoisseur på fem år denna där, haha)

Alltså, vill du ha den ultimata känlsan av lyx, testa den här!

by terry liftessence daily cream with lid

 

Dela detta inlägg

Andrea Olofsson heter jag och på denna blogg snackar vi skönhet! Jag är uppvuxen i skönhetsbranschen och har därav testat det mesta av det bästa. Och självklart även grejer som inte är lika bra =) Läs gärna mer om mig och min bakgrund inne på "Om mig" i toppmenyn. Har du frågor? Ställ dem gärna i kommentarsfältet, jag älskar skönhetssnack!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.