I Andreas liv...

Årets unga ledande kvinna

Årets unga ledande kvinna

Idag gick ett pressmeddelande ut och presenterade 30 utvalda unga kvinnliga ledare i Jönköpings län. Och jag är en av dem! Såhär står det i pressmeddelandet:

”Satsningen Årets unga ledande kvinna syftar till att lyfta fram fler ledarförebilder. Då majoriteten av ledarna i Jönköpingsregionen i dagsläget är män ser vi ett behov av att lyfta fram fler kvinnor.

Sju av tio företagare är enligt Företagarna män. Av totalt 424000 företagare som var verksamma under 2013 var 119800 kvinnor och 304200 män. Denna fördelning har varit densamma under de senaste åren enligt Företagarna. Enligt Svenskt näringsliv var 37% av de som utsågs till chefer mellan 2013 och 2014 kvinnor. Bland Svenskt näringslivs medlemsföretag är andelen kvinnor bland VD:ar 17%.

I Jönköpings län är 35% av de som leder nystartade företag kvinnor enligt Tillväxtverket. Ledarnas Jämställdhetsbarometer 2015 visar att Jönköping är i botten nationellt med 28% kvinnor bland länets samtliga chefer. Enligt deras beräkningar är vi jämställda år 2039 jämfört med Gotland som är jämställd redan år 2027. Initiativtagaren Jönköpings Fältrittklubb vill genom att lyfta fram fler förebilder påskynda utvecklingen och har förverkligat projektet genom stöd av en rad organisationer och individer.”

 

 

 

arets ledande kvinna | skönhetssnack.se

arets ledande kvinna|skonhetssnack.se

30 st grymma kvinnliga ledare är utvalda

Mina egna ord om läget: det är väl för jäkligt! Jag vet med säkerhet att det sitter många fantastiska ledare där ute men som aldrig får möjlighet att visa det. Eller faktiskt tar sig möjlighet. Många nekas chansen fast de vill, men många tackar nej också.

Jag har hört skräckhistorier om hur kvinnor trycker ned andra kvinnor som älskar sitt jobb, och ifrågasätter kvinnans förmåga att vara mamma samtidigt. Som att det motsätter sig, att man måste välja mellan barn och karriär. Jag får ont i magen när jag läser sådant, vi ska väl stötta varandra att göra precis de val vi vill. Inget är bättre än det andra och ingen ska ha dåligt samvete. Oavsett om man är på jobbet 40,50,60 timmar i veckan eller om man är hemmamamma. Det är kvinnor före oss som kämpat med livet som insats för att vi ska ha just det valet.

Med detta vill jag säga…sitter du på kammaren med dina drömmar om att göra något mer, öppna eget eller driva en ideell förening. Speak up! Läs gärna mer om initiativet ”Årets unga ledande kvinna” på deras hemsida. Och klicka gärna runt och läs lite om alla inspirerande kvinnor som gör storverk i Jönköpings län.

Vill man läsa om varför just jag är uttagen till detta kan man läsa det här>

Alla foton/illustrationer i inlägget: Anna Hållams/Björn Öberg

Dela detta inlägg

Andrea Olofsson heter jag och på denna blogg snackar vi skönhet! Jag är uppvuxen i skönhetsbranschen och har därav testat det mesta av det bästa. Och självklart även grejer som inte är lika bra =) Läs gärna mer om mig och min bakgrund inne på "Om mig" i toppmenyn. Har du frågor? Ställ dem gärna i kommentarsfältet, jag älskar skönhetssnack!

4 kommentarer

  1. Det var visst korn i den exfoliatorn men efter att jag köpte Biodroga MDs radiance boost gel så har jag börjat vänja mig vid korn så men den här var det ju typ ännu mer i men gillade den. Har ju känslig hy och tålde den bra sen så gillar jag när det bränner till lite för känns som produkten gör sitt jobb då och ju värre en kräm luktar dessto bättre får jag för mig att den är. Hyn blev jätte slät och fin efteråt.

   Använde Super 3 boostern i natt också och tyckte jätte jäte mycket om den också så so so far so good. Köpte 100 mils tuben så den kommer garanterat räcka länge. Hade absolut inga problem att ha den på. Ska prova ansiktsmasken sen också men gillar BP fast som du sa har inte testat någa utav deras dagkrämer men på dagen kör jag all in på Biodroga MD serum ögonkräm dagkräm solskydd sen har jag ju Natura Bisse ögonkrämen som du tipsade om som jag varierar mellan. Men när jag var inne i butiken i går så betalade jag 500 kr kontant resten på kortet men så råkade hon slå in kontantbetalning x2 så ni fick 500 kr för lite men jag ringde och sa till ärlig som man är så dom lova skicka faktura:D Så himla fin butik den i Jönköping har inte sett den andra men gillar den. Trevlig helg och försten hur gick det i SM för killen eller har det varit ännu. Jag har provat Kickboxning en gång i tiden men sen dom fick reda på att jag va synskadad så dom ba du kanske skulle prova någon annan sport istället =P Trevlig helg:D

 1. Hej: Hej) Va inne i butiken i dag och handlade bla Biodroga MDs Intense Moisture serum och upptäckte precis att det va plastflaskan med plastkork på . Har haft en uppdaterad variant under hela hösten i en glasflaska utan lock Trodde dom inte sålde denna längre eftersom dom hade uppdaterat produkten?

  Länka en bild här på hur den uppdaterade varianten.

  http://skincity.se/sv/product/4350/biodroga-md-skin-booster-intense-moisture-serum

  Tänkte jag bara skulle säga det då jag blev lite förvirrad.

  Men annars nu så har jag köpt BP super 3 Booster och ska bli väldigt spännande att testa den som nattkräm och jämföra med Biodroga MDs som jag har haft hitills plus köpte även BPs Clinical Super 3 efoliator också 😀 Tänkte köpt deras fuktmask men så va den var tyvärr slut.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.