Fakta om hårvårdsmärkenGuider, tips & kunskapHårvård

Oribe- hårvårdens kung!

Oribe- hårvårdens kung!

Oribe, Oribe, Oribe. Det var ju verkligen kärlek vid första ögonkastet för mig med de här produkterna. Precis ALLT med dem tilltalar mig- de snygga förpackningarna, doften, känslan och resultatet.

För många är detta ett känt märke, men många kanske inte känner igen det alls. Så här kommer en kort och krispig presentation av märket och även en presentation av min hårrutin med dessa produkter.

Oribes historia 

2008 samlade Oribe Canales det, enligt honom, ultimata drömteamet inom skönhet för att få hjälp med att förverkliga sin vision om en ny produktserie. Tillsammans med makeupartisten Sonia Kashuk samt Daniel Kaner och Tevya Finger (tidigare partners på Bumble and bumble) utvecklade de märket Oribe. Efter att i årtionden själv ha blandat befintliga produkter för att skapa den perfekta looken tyckte Oribe att det var dags att skapa exakt de produkter som han själv alltid letat efter men inte kunnat hitta. Äntligen har mannen bakom de mest kända och minnesvärda frisyrerna under de senaste 35 åren tagit steget från kulisserna in i rampljuset.

Oribe Hair Care kombinerar de finaste och mest skonsamma ingredienserna med ett exklusivt doftsystem i flera nivåer för att erbjuda marknadens mest effektiva och glamorösa hårvårdsprodukter.

Oribe Founders group shot | skonhetssnack.se

Daniel Kaner, Oribe Canales & Tev Finger

Produkterna

Okej, så här är det bara. Det är galet bra produkter. My gad. Vill poängtera att jag är långhårig, blekt, och petig as hell. Det är mina ord.

Här kommer Oribes egna beskrivning:

Oribes vårdande produkter 

”Samtliga schampon och balsam ger ett fantastiskt resultat och hör till de bästa på marknaden. Kollektionen är utvecklad av världens ledande aktörer, kända för sin fulländning och långa erfarenhet, och kombinerar oöverträffade naturliga ingredienser med den mest effektiva produktteknologin, vilket skapar en perfekt balans mellan det bästa från naturen och det bästa från vetenskapen. Resultatet är en serie schampon, balsam och hårinpackningar särskilt utformad för de mest glamorösa kundernas hår – och ett program för hårvård när det är som allra bäst.

Oribes Stylingprodukter

Stylingprodukterna fokuserar på förväntningarna från de allra mest krävande: branschens främsta hårstylister och deras kunder. Med hjälp av de finaste hudvårdsingredienserna och de senaste teknikerna för stadga, glans, lyster och volym ger produkterna en mer sofistikerad styling än vad som någonsin tidigare varit möjligt. Denna exklusiva serie stylingprodukter ger inte bara ett vackert resultat utan vårdar samtidigt håret genom att reparera, stärka, släta ut och motverka frissigt hår. Perfekta produkter för dig som bara nöjer dig med ett perfekt resultat.

Oribes stylingprodukter består av verkligt nyskapande produkter: gelé som vårdar, olja som ger stadga, spray som inte flagar eller klumpar sig, vårdande schampo som förbereder håret för styling – alla med en lätt doft från unikt framtagna franska parfymer. Produkterna är lika vackra i sin funktion som i sin form, för stilmedvetna kunder som vet att en perfekt look är den ultimata formen av glamour.”

Den goa doften beskrivs såhär

”Signaturdoften inleds med citrusnoter från italiensk bergamott och röd citron, med en antydan av fujiäpplen och frisk grönska. Noter av svarta vinbär, vit persika och liljekonvalj kompletterar doftens huvudnummer, Kubas nationalblomma ”La Mariposa Blanca” (doftviska). Parfymen avslutas med mjuka trätoner från cederträ, vit ambra och mysk för att skapa en djupt förförisk doft.”

Vill du läsa ännu mer om Oribe kan du göra det här>

Vad är det i då?

Det som är återkommande i Oribes-produkter är deras  Oribe Signature Complex som består av extrakt från vattenmelon, litchi och edelweiss. Detta komplex motverkar oxidativ stress, för tidigt åldrande och nedbrytningen av naturligt keratin samt skyddar håret från uttorkning, skador och färgslitage.

Om man läser om varje produkt så är det väldigt noggrant förklarat vilja ingredienser som gör vad, och det är väldigt mycket vårdande ingredienser i produkterna.

Sa jag att de doftar himmelskt också? =)

 

Oribe Signature Shampoo and conditioner

Som jag sade i mitt förra inlägg om Oribe använder jag just nu Oribe Signature Shampoo och Oribe Signature Conditioner. Min syrra testade det också när hon var hemma hos mig och dagen efter när hon var på väg hem till Lund igen fick jag detta sms:

När mina produkter jag har hemma tar slut ska jag lätt beställa Oribe i stora förpackningar. Grämer mig redan över att inte ha dessa fantastiska produkter hemma. MY HAIR IS SO SOFT IT’S AMAZING CAN’T HANDLE. Mycket bra beslut att ta in det märket, 5 av 5 toasters till dig Andrea for that one =)

Ja, och det är ungefär så vi alla känner, haha.

Oribe Styling Duo 2

Efter schampo och balsam använder jag dessa två produkter Oribe Run-Through Detangling Primer för vård, skydd och utredning samt Oribe Sculpting Cream för stagdga och volym. 

Oribe Run Through Detangling Primer

Oribe Run-Through Detangling Primer

Först ut är alltså Oribe Run-Through Detangling Primer, som var en av de första produkterna som jag såg till hamnade i mitt badrumsskåp. Som sagt, långt och blekt hår, det blir trassligt. Jag har dessutom gått igenom några ”hårkriser” genom tiderna, med skador och att jag tappar det, så att slita och dra i tovor är typ som att dra naglarna mot en griffeltavla i mitt inre. Jag kan bara inte. Denna produkt sprayar jag i hela håret, även en bit upp på hjässan om det är tovigt även där. Och det är ju tovigt överrallt där det är blekt, simple as that. Jag använder denna enbart för de utrednade egenskaperna, men den gör ju en massa annat också:

• Vårdar, återfuktar och gör håret mjukt och lent
• Förseglar hårstrået så att det blir jämnare och får ökad glans
• Ger värmeskydd (mot fön, ska du plattånga krävs något som ger ännu mer skydd)
• Skyddar mot skador och ger ett friskare hår.
• Förbereder håret för styling.

Notera! Oftast så står det att det är värmeskydd i produkter, men sällan räcker det för att använda plattång och locktång som är betydligt varmare än en fön. Så vet du med dig att du ska platta eller styla med andra värmeverktyg, kolla upp vilka som verkligen skyddar mot rejäl värme.

Oribe Sculpting Cream

Oribe Sculpting Cream

När jag borstat igenom håret så tar jag en liten klick av Oribe Sculpting Cream, som kort och gott är en texturcreme. Denna applicerar jag i botten och lite ut på längderna där jag vill ha volym och stadga. Den passar perfekt för mina tunna hårstrån, den blir inte klibbig eller fet, den gör bara att håret får mer styrsel och blir mindre flygigt. Den beskrivs ha medelhård till hård stadga, men jag tar nog lite för lite för att uppleva den som hård (eller så har jag för långt hår).

Nu är håret redo för att fönas! Efter fön är det ju lite fler produkter som ska till innan jag känner mig helt klar och just nu kör jag även dem från Oribe. Är det på hårtvättardagen avslutar jag bara med lite spray för att hålla allt på plats, Oribe Superfine Hair Spray använder jag då. Detta har ett superfint spraymoln och håret blir inte blött utan bara helt perfekt med lagom stadga.

Tips! Oribe har ytterligare en spray Oribe Superfine Strong Hair Spray. Detta spray blir lite hårdare, men betydligt blötare. Så för dig som gillar en blöt spray som sedan ger ett litet stelare resultat är denna bra men till majoriteten skulle jag säga att Oribe Superfine Hair Spray är det allra bästa. Så låt dig inte luras av namnet (för det gjorde jag. På nyårsafton. På mina mjuka, fina lockar. Testa inte det hemma barn). 

Vill du ha ett mjukt arbetsspray, på spolar eller under tiden du stylar? Då är Oribe Imperméable Anti-Humidity Spray toppen. 

Sedan är det ytterligare en produkt jag använder från Oribe och det är deras omåttligt populära Oribe Dry Texturizing Spray. Som är precis så bra som det sägs, då man får torrschampoeffekten utan att håret ser matt ut, och man får en tjock och go känsla i håret. Så en perfekt produkt för alla, förutom de som gärna har känslan av tunt hår 😉 Den här använder jag oftast dagen efter tvätt om jag vill sätta upp håret och vill skapa en perfekt grund att styla med, det blir mer hår helt enkelt!

Detta var det som jag har hemma från Oribe nu, men det lär fyllas på. De har ju helt fantastiska mousser, saltvattensprayer och ett måste sen i min nya lägenhet…Deras doftljus! Men något måste man ju ha kvar att sukta efter, inte sant? =)

Dela detta inlägg

Andrea Olofsson heter jag och på denna blogg snackar vi skönhet! Jag är uppvuxen i skönhetsbranschen och har därav testat det mesta av det bästa. Och självklart även grejer som inte är lika bra =) Läs gärna mer om mig och min bakgrund inne på "Om mig" i toppmenyn. Har du frågor? Ställ dem gärna i kommentarsfältet, jag älskar skönhetssnack!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.