Före & efterHudvårdTestat

Recension av Bioline Primaluce

Recension av Bioline Primaluce

För några månader sedan så skrev jag här på bloggen om att jag börjat använda Biolines Primaluce-serie helhjärtat. Min hud hade gått bananas, och jag behövde börja leva som jag lär. Det vill säga, hålla sig till ett märke så man enklare kan utvärdera vad som fungerar och inte fungerar. Målet var att få huden minska på talgproduktionen, jag var väldigt blank och obalanserad. Jag hade öven en stor tendens till orenheter, både pormaskar och större finnar. Stora porer hade jag med. Dessutom kände jag att all lyster var borta, jag kände mig matt och platt. Dötrist…och tråkigt och…ja, ungefär där slutade det. Du hör ju, det var ju bara att ta sig i kragen för så kan man ju inte ha det, speciellt inte om man är dotter till en hudterapeut med 36 års erfarenhet. Sagt och gjort, jag  började använda produkter från serien Primaluce, som är Biolines serie med syror i. Nu är burkarna slut, och det är dags för ett utlåtande…

Alla produkter som jag använt, exakt vad de gör och vad de innehåller kan du läsa mer om in i inlägget jag skrev här >

Nu när crème och serum är slut (har fortfarande kvar av rengöring och ansiktsvatten) tycker jag allt att det gått tillräckligt lång tid för att stanna upp och utvärdera.

Jag känner mig som mig igen! Den största skillnaden är lystern som jag fått tillbaka samt att örenheterna har minskat drastiskt. Jag får inga stora utbrott längre, utan bara små pormaskar på hakan och det har jag alltid haft även de perioder som jag ansett mig ha fin hud. Det är bara så på den här modellen, regelbundna ansiktsbehandlingar är det som gäller för mig. Så jag är grymt nöjd med resultatet. Jag har kombinerat användandet av dessa produkter med ansiktsbehandlingar med porrengöring (dessa gjorde jag innan jag började med produkterna också, så det är inte det som har gjort hela skillnaden, det är även produkterna). Jag har även gjort 4 stycken kemiska peeler med Bioline, och dessa är väldigt milda så även den som inte har problem kan göra den på lunchen för att få lyster (så nej, det är inte Samantha i Sex and the City-varianten) =). Egentligen när man gör kurer ska man gå minst sex gånger, men jag har helt enkelt inte fått till det tidsmässigt. Och så är ju livet, en gång är bättre än ingen=)

Ska snart boka in mig på en ny sådan, då jag vill fortsätta jobba på två saker. De (i mina ögon) lite stora porerna som inte riktigt gått tillbaka, och även lite röda märken efter där jag haft lite större orenheter innan.

Bioline Primaluce Hydrating Cream tom|skonhetssnack.se

Tumme upp för förpackningen på Biolines produkter! Enkla att sortera, en del i ofärgat glas och en del i plast. Miljön tackar och bockar!

Om jag kommer köpa om produkterna? Jajamen! En vända till kör jag, men om allt är i balans så kommer jag försöka fasa ut vissa produkter. Jag är som du kanske vet inte fan av löddrande rengöringar, så jag hade gärna velat köra något ”roligare” i rengöringsväg. Men just nu var det ju ett grymt resultat jag ville åt, och det tycker jag verkligen att jag fått. Tumme upp!

Dela detta inlägg

Andrea Olofsson heter jag och på denna blogg snackar vi skönhet! Jag är uppvuxen i skönhetsbranschen och har därav testat det mesta av det bästa. Och självklart även grejer som inte är lika bra =) Läs gärna mer om mig och min bakgrund inne på "Om mig" i toppmenyn. Har du frågor? Ställ dem gärna i kommentarsfältet, jag älskar skönhetssnack!

12 kommentarer

 1. Jag tänkte jag skulle testa Beauté Pacifique från och med slutet på den här månaden. Vet inte om du har använt det märket tidigare? Jag är ju supernöjd med det jag har idag från Biodroga MD så det står ju kvar i badrumsskåpet men i bland så blir jag lite uttråkad haha och vill bara pröva på någonting nytt här i livet plus att det är lite billigare också. Tycker alltid jag ser och hör bra recensioner av just Beauté Pacifique produkter så fram emot att iaf prova och utvärdera. Jag har alltid svårt att bestämma mig så kanske hinner ändra mig och fortsätter med det jag har idag. Fan jag är våg så lever alltid med ständig beslutsångest.

  Kul iaf att du hittat ett märke du är nöjd med och känner att det fungerar:D Hur är det när man jobbar med hudvård som du gör får man prova många olika produkter då? Tur att jag som har beslutsångest och aldrig kan bestämma mig jobbar med krämer för då hade jag väl bytt hudvårdsrutin en gång i månaden i så fall=P

  1. Hejsan Jens!
   Tack för din fråga! Jag testade Beauté Pacifique precis innan jag gick över till Bioline nu senast, då jag sett så fina resultat på både kunder och närmast min syrra. Det var sommar, och jag ville ha något effektivt som jag kunde vara lugn med i solen =) (BP’s a-vitamin gör inte att man blir solkänslig som du kanske vet). Dock gillade inte min redan feta hud de de tjockare konsistenserna från Beauty Pacifiques crèmer, de är ju ganska speciella. Tjocka och ”korta” i konsistensen. Hade jag fortsatt hade jag säkert blivit nöjd med resultatet, men nu håller jag mig till deras grymma masker, peelingar, ögoncremer och serum.

   Så gällande resultat tror jag du skulle bli nöjd, då de har väldigt effektiva a-vitaminprodukter men frågan är om du skulle tycka att de kändes lika sköna i konsistens som Biodroga MD. Just Biodroga MD har ju helt fantastiska texturer på sina crèmer. Om du har möjlighet att komma förbi salongen tycker jag du ska känna och be om ett prov på någon av Beauté Pacifiques crèmer, så kan du få en känsla innan du inhandlar en hel rutin.

   Yes, i mitt jobb får jag testa en massa! Dels för att utvärdera om vi ska ta in nya märken och även nyheter från befintliga märken. Väldigt roligt! Man får hålla tungan rätt i mun bara när man testar, så man vet vad som gör vad.

   Lycka till!

 2. Hej Andra. Läser din blogg regelbundet och brukar handla lite hos er. När du ändå skriver om din rutin med syramärke måste jag passa på att fråga dig om en sak. Behöver någon utomstående objektiva syn. Har märket Paula’s choise idag som jag handlat efter hudvårds test och rekommendation på skincity.se. Allt jag använder och hur jag använder det är efter otaliga mail och bilder och hudtest. Men….min hy känns bara konstigare än innan jag började! Har fått så mycket stora porer och pormaskar där jag aldrig haft och nu har jag haft märket i snart 3 mån. I detta märke ingår ett extra steg som är att lägga på en exfolieringsprodukt med salicylsyra och den jag har ä en konc på 2% för blandhy. Vad säger du, är salicylsyra bra som daglig exfolierare? Dom säger att det är bra mot förstorade porer, blandhy och känslig hy men jag har ännu mer pormaskar än innan och dom försvinner ju inte. Dessutom blir dom så stora att huden blir ”knottrig” och till slut måste jag klämma dom. Vad säger du? Borde jag prova ett annat märke? Vad tror du om Dermalogica? Min hy är blandhy och smått känslig med stora porer i hela ansiktet och lite pormaskar här och var. Har fått massa finnar på ena kinden och vita pormaskar. Min hudtyper låter väldigt lik din innan du började med bioline. Jag vill inte prova bioline då jag redan haft det. Tusen tack för ditt svar! Mvh Anna.

  1. Hejsan Anna!
   Jag förstår att du blir konfunderad och frustrerad, för du har ju i allra högsta grad gjort allt för att få rätt rutin. Och tyvärr kan man ju inte veta det helt säkert förrän man testat. Jag vet inte något om Paulas Choice, så nu får du min mina generella och objektiva tankar =) Kan det vara så att det blir lite väl bra för din hud, att det exfolieras lite för mycket? Dock ska ju en daglig exfolierare vara anpassad för det, men för dig kanske det räcker med några dagar i veckan? Nu vet jag inte vilka steg som ingår i din rutin, men har du testat att ”backa” något steg med de mest aktiva produkterna? Det här med att huden blir knottrig kan ju vara bra, om du kombinerar din hemmarutin med besök på salong som kan hjälpa dig att klämma. Då får du bort orenheterna, och om din hemmarutin är rätt för dig så ska ju så småningom det inte komma fler orenheter.

   Jag tycker att du ska prata med personen som du fick rekommendationerna av och fråga om hen tycker att du ska härda ut. Det kan ju ta längre tid än tre månader innan en hud blir bra, men jag tycker nog att man ska känna någon typ av förbättring efter tre månader. Dock vet jag som sagt inte vad re rekommenderar från Paulas Choice.

   Oavsett om du väljer att härda ut lite till eller om du väljer att byta så tycker jag att du ska besöka en hudterapeut och få en klassisk ansiktsbehandling med portömmning. Om du beslutar dig för att byta märke och börjar använda det på en hud full med orenheter så är risken att du inte blir av med dem, och låter man dem sitta för länge kan det blir ärr (och det kan bli ärr om man klämmer fel också så här gäller det att ta hjälp av ett proffs). Dermalogica har toppenbra produkter, det optimala om du vill byta till dem är ju att du besöker en hudterapeut som jobbar med just Dermalogica.

   Hoppas mina tankar gav dig lite vägledning, lycka till!
   Kram Andrea

 3. Hej!
  Kan jag använda Primaluce när jag är gravid? Man ska ju vara försiktig med syror då har jag hört!
  Hälsningar Madeleine

  1. Hejsan Madeleine!

   Bioline menar på att det är trygga produkter för gravida. Primaluce Exforadiance är tillhör den nya generationen av aktivare men även säkrare AHA/PHA syror. Däremot händer det ju mycket i huden när man är gravid, så om man ska börja med Primaluce som helt ny hudvårdsrutin kan det vara svårt att utvärdera vad som gör vad. Om det är produkterna eller bäbisen som ställer till det =)

   Lycka till med hudvården och den lilla!

 4. Hej igen och grattis till nomineringen:D Får hoppas att du vinner nu också då håller tummarna:D Du jag tror jag fortsätter med det jag har i stort sätt. Slänger nog bara in super 3 boostern från BP ist för nattkrämen från Biodroga MD så får man in lite avitamin . Men tänkte fråga om du har testat
  Biodroga MDSkin Booster Vitamin C Concentrate 15 serumet. Hur är det jämfört med deras intense moisture serumet som jag använder idag. Jag gillar ju fukt men koncentrerad cvitamin ärsäkert inte helt fel det heller plus att det står att det ger fukt också så därför som jag frågar. PÅ så vis så får jag ju in både a vitamin och c vitamin i min hudvårdsrutin:))

  1. Hejsan Jens! Tusen tack för det! =)
   Åter igen, svårt att ge råd när jag inte vet vad du använder idag, men jag skulle valt C-vitaminserumet om du vill öka upp lystern och/eller få en jämnare hudton. Det ger ju fukt också, men inte lika mycket som Intense Moisture Serum.

   Ha en fin kväll!

 5. Såg ditt inlägg om Transderma precis så skippar nog alla andra serum och kör all in på Transderma M varkar vara ett serum helt i min smak.:D Beställer nog det denna månad och testar:)

  1. Hejsan!

   Haha, ja deras serum skapar verkligen ha-begär =) Kom ihåg att Transderma M är som en crème, alltså väldigt rik, så den + crème kan bli för mycket för många.

   Allt gott!

 6. Hej Andrea!

  Jag funderar på att testa Biolines produkter men skulle behöva lite guidning av exakt vad jag skall köpa samt vad det skulle kosta. En kompis till mig använder deras produkter och älskar dem.

  Jag är 46 år, har alltid haft en normal hy med nästan inga bekymmer alls. Inga finnar eller så vid tonåren. Dock har jag de senaste åren fått en del rynkor runt ögon och mun, samt lite åldersfläckar på kinderna.
  Jag har därför precis gjort 2st IPL-behandlingar för att få bort åldersfläckarna och är mycket nöjd med dem.

  Jag gjorde också en scanning hos hudvårdsterapeuten för några veckor sedan i samband med att jag gjorde IPL-behandlingen och det visade sig då att jag är torr i hyn, vilket jag också upplever.

  Jag har i många år använt L’Oréals hudvård men sista året har jag testat en dyr kräm som jag köpte utomlands som heter Gold Elements, och vilken skillnad det blev. Kände mig inte alls lika torr och fick inte ”panik” så fort jag inte smörjde in mig direkt efter rengöring. Men det märket är lite VÄL dyrt och jag vill hitta någon produkt som jag kan köpa här hemma, då denna inte säljs här.

  Men jag känner mig ”lost” i denna djungel av krämer….

  Vill hitta en produkt som inte är galet dyr, men som ändå är bra och ger mig återfuktning. Tror du att Biolines produkter är något för mig och vilken serie skall jag i så fall använda? Och vilka produkter behöver jag ha? Och vad skulle det kosta ungefär?

  Stort tack på förhand!! 🙂

  Med vänlig hälsning
  Charlotte

  1. Hejsan Charlotte!

   Tack för din fråga. Bioline har ju fantastiska produkter!
   Om du är sugen på att testa dem skulle vi rekommendera nedan produkter efter vad du beskrivet:

   Eventuell Makeup-remover till ögonen: Bioline Gentle Eye Makeup Remover 375 kronor
   Rengöring: Bioline Hydra Cleansing Milk 325 kronor
   Ansiktsvatten: Bioline Energy Refreshing Lotion 325 kronor
   Tvättsvampar: Vadeco Tvättsvampar 2-Pack 25 kronor
   Ögoncreme: Bioline Lifting Code Eye & Lip Cream 795 kronor
   Serum: Bioline Aqua+ Intense Mosturizer Nectar In Drops 395 kronor
   Dag/Nattcreme: Bioline Lifting Code Nourishing Cream 795 kronor
   Peeling/Mask: Bioline Primaluce Exforadiance Brightening Illuminating Mask 545 kronor, två gånger i veckan efter rengöring.

   All detta kostar i skrivandes stund (2019-10-24) 3580 kronor.

   Vill man inte börja med allt på en gång rekommenderar jag rengöring, ansiktsvatten ögoncreme samt dag/nattcreme.

   Så kika på detta och se om det kan passa dig.
   Annars får du gärna göra vår hudanalys där vi kan få reda på mer om din hud.

   Hör av dig om du har fler frågor eller funderingar!
   Kram Andrea

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.