Hudvård

Min hudvårdsrutin med Bioline Primaluce

Min hudvårdsrutin med Bioline Primaluce

Det är dags för mig att prata lite om vad jag använder i ansiktet på en regelbunden basis. För ett tag sedan fick jag nämligen typ världens gulligaste kommentar när jag hade lagt upp detta inlägg, och såhär löd kommentaren:

Måste bara säga att din hy ser helt galet återfuktad och fin ut! Får man fråga hur din hudvårdsrutin ser ut? Alltså alla produkter du använder på en dag =)

Så därav detta inlägg som handlar om min nuvarande hudvårdsrutin. Jag har som jag pratat om tidigare i detta inlägg haft en hel del problem med huden förr, men har på senare år varit förskonad från detta. Jag har kunnat använda lite vad jag velat, blanda lite hejsan hoppsan och min hud har varit någorlunda fin och härlig.

Tills i somras. Då sa den bara ”stopp, nu är det nog. Nu ska jag minsann lära dig att dig att du ska leva som du lär. The hard way”. Så hux flux började det ploppa upp orenheter, jag blev fetare i huden, lite ojämn i hudtonen och ja, inte 100 procent bra (och i mitt yrke så nöjer jag mig inte med något mindre än det).

Så det var bara att hitta en ny hudvårdsrutin med lite mer aktiva produkter än vad jag använt innan och hålla mig till den. Jag har än så länge bara använt den i någon månad, men so far so god. Ska snart sätta igång med en behandlingskur på salong också, vilket ska bli spännande. Anledningen till att jag inte gick tillbaka till samma grej som när jag hade problem sist är kort och gott att huden förändras, och det är inget som säger att jag skulle få samma resultat nu som då. Plus att med tillgång till så många olika produkter måste man ju vidga sina vyer lite.

Vad föll då valet på? Jo, serien Primaluce från Bioline. Jag valde den då jag sett så fina resultat (bland annat på en tjej som du kan läsa om här) samt för att den innehåller lite lagom mycket syra och även passar känslig hud. Nu är jag inte speciellt känslig, men det kändes ändå bra =). Det säkra före det osäkra.

Min rutin med Bioline Primaluce

Morgon & kväll:

En lätt löddrande rengöring som jag masserar in i hela ansiktet (inte runt ögonen, där använder jag Biodroga Cleansing Eye Makeup Remover Pads). Jag brukar inte gilla lödder då jag lätt känner mig torr, men inte med denna. Tur! Efter det tar jag ansiktsvattnet på en bomullsrondell och drar över ansiktet.

Rengöringen innehåller förutom AHA och PHA mimosa som reducerar fria radikaler och är rik på tanniner som förbättrar hudens fasthet och spänst. Det innehåller också spårämnen (zink, mangan, koppar, magnesium och järn), som är viktiga i hudens förnyelse- process. Den är mjukgörande, regenererande och skyddande.

Havreextrakt som den också innehåller är fuktgivande, mjukgörande och motverkar hudens åldrande och stimulerar hudens förnyelseprocess. Havre innehåller betaglukan som ger fukt och skyddar huden mot ämnen som kan verka irriterande.

Mycket av informationen om produkterna har jag fått från Bioline, då olika ingredienser kan användas för olika ändamål i olika produkter av olika märken.

Bioline Primaluce Cleansing Duo

Sedan är det dags för serum

Detta använder jag lite grann av i ansiktet innan cremen. Detta serum innehåller både AHA och PHA samt lugnande ämnen. Alltså kan även en person med känslig och oren hud använda dessa produkter vilket är toppen! Vi möter många sådana fall på Hudoteket, många gånger är så här pass aktiva produkter för ”starka” för en känslig hud men här kompenserar alltså de lugnande ingredienserna upp det. Lovely.

Lite mer om den PHA-typer som används i Prima Luce- produkterna

Glukonolakton PHA-syra
Denna var den första PHA syran som upptäcktes och användes i hudvård. Den finns naturligt i vår hud och är extremt mild. Den binder fukten mycket effektivare än alla andra syror vilket förhindrar uttorkning av huden samtidigt som den minskar hudens känslighet. Tack vare denna unika syra så balanseras fuktnivån i huden varje dag året om.

Laktobionisk PHA-syra
Denna PHA syra består av en poly-hydroxysyra molekyl, socker syra, som finns naturligt i cellerna i form av syra och ett socker, galaktos, en naturlig beståndsdel i GAG, glukosaminoglykaner som är hudens grundämne. Den ökar cellförnyelsen och fungerar som en kraftfull antioxidant. Den hjälper också till att reducera stora porer samtidigt som den bibehåller hudens fuktighetsnivå.

Bioline Primaluce serum

Och så creme!

Den här cremen använder jag både morgon och kväll, och den känns väldigt skön. Den innehåller bland annat:

  • Mandelsyra: Denna aktiva syra har använts under många år inom läkemedel tack vare dess antibakteriella effekt. Man rekommenderar denna syra till akne, men även till rosacea eftersom den reducerar både inflammation och rodnader i vävnaden.
  • Glykolsyra (AHA): Denna supereffektiva syra når djupast ner i vävnaden och utför en keratolytisk effekt, vilket innebär att den löser upp det protein som
    hudcellerna är uppbyggda av. När vi peelar bor de döda hudcellerna så ökar cellförnyelsen i epidermis samtidigt som vi aktiverar kollagen, elastin och hyaluronsyran i dermis. Huden blir fastare och rynkor reduceras. Dessutom kan övriga aktiva ingredienser lättare nå djupare hudlager och förbättra hudens lyster.
  • Pantenol som är fuktgivande.

Är man torrare kan man använda Bioline Primaluce Exforadiance Nourishing Renovating Cream

som innehåller Sheasmör och sötmandelolja, och blir således mer närande och passar den som är lite mer torr. Denna kan man också med fördel ha på natten och Hydrating Renovating Cream på dagen.

Bioline Primaluce Hydrating Cream

En till två gånger i veckan

Bioline Primaluce Exforadiance Brightening Illuminating Mask

som kan användas av alla hudtyper, och detta är verkligen en supermask! (läs kundrecentionerna). Den innehåller AHA, mandelsyra, fuktbindande hyaluronsyra, zinkoxid och pantenol.

Detta är ju peeling och mask i ett, men jag tillåter mig faktiskt att ibland lägga andra mer gosiga masker. Ja, någon hejd får det ju vara på monogamin…

Bioline Primaluce Skincare Regimen

Detta är som sagt det jag använder nu och det känns bra! Jag rekommenderar att man vänjer in huden och kanske börjar med alla produkter utom serumet några dagar, och sedan vänjer in huden med serumet varannan natt, sedan varje natt och sedan även dagtid beroende på hur mycket man behöver.

Kram!

Dela detta inlägg

Andrea Olofsson heter jag och på denna blogg snackar vi skönhet! Jag är uppvuxen i skönhetsbranschen och har därav testat det mesta av det bästa. Och självklart även grejer som inte är lika bra =) Läs gärna mer om mig och min bakgrund inne på "Om mig" i toppmenyn. Har du frågor? Ställ dem gärna i kommentarsfältet, jag älskar skönhetssnack!

10 kommentarer

  1. Vad roligt, fick rekommendation på precis denna kombination (förutom cremen för torrare hy) igår av er, klickade hem dem i morse.. Ser verkligen fram emot att prova dem 🙂

  2. Hej 🙂 det var jag som skrev den kommentaren! Kul du uppskattade den så mycket 🙂 jag måste fråga, varför valde du detta märke framför Exuvuance? Bara nyfiken 🙂

    1. Haha, ja Erika det gjorde jag =) Valet föll på Bioline då jag dels sett så fina resultat av det, men också för att jag faktiskt träffat Klara och hela familjen Corradini som är grundarna och Bioline och vet hur mycket hjärta och smärta det är i varje burk. Så därför låg det lite närmare denna gång, men det kanske blir Exuviance nästa gång =)

    1. Hejsan Rebecka!
      Jag valde Bioline Primaluce Renovating Serum för att jag inte har problem med pigmenteringr. Illuminating-serumet är främst för dem som vill jobba med ojämn hudton och pigmenteringar (men illuminating jobbar också anti-age och mot orenheter tack vare AHA:n).

      Ha det gott! Kram Andrea

  3. Jag prova idag Exuviance Cover Blend Foundation SPF 20
    Men jag fick efter några timmar en svidande eller brännande parti på min kind med en liten blåsa.
    Det verkade lite svullen också.
    Jag tvättade bort det direkt sedan var det illende rött. (Panic)
    Nu vet jag inte om det var Exuviance Cover Blend Foundation SPF 20 eller SkinRise Bionic Tonic Pads eftersom jag använde den på morgonen.
    Båda produkterna var ny för mig.
    Vad tror du?
    Och tror du att bareMinerals Blemish Remedy Foundation kan passa min hud?
    Jag har ytliga kärl på kinderna lite tunn
    och lite känslig hud , kanske nu med starten av Exuviance är något torrt men inte mycket.
    Några stora porer ved näsa och får en eller annan finne då och då.
    Jag använder baremineraler från före och har färg summerar bisque i concealer och fairly light i original.
    Vilket färg tycker du passar bäst i bareMinerals Blemish Remedy Foundation som ligger nära den jag redan har. tror du 02 vanilla?
    Jag brukar Exuviance serum och dag crem med 30 mot solen .
    Hälsning May-Britt

    1. Hejsan Maj Brit! Det var ju inte bra. Låt båda produkterna vila ett tag, och när huden är i balans igen prova dem en och en på ett litet område och se om du tål dem.

      Blemish Remedy toppenbra för dem med blandad eller oren hud, och den hud du beskriver låter inte som att den är i behov av de egenskaper som är i blemish remedy, men visst, du kan ju prova. Annars tror jag att bareMinerals Original Foundation är toppen, och även Pürminerals 4-in-1 pressed foundation. Men om du även vill testa blemish remedy tror jag att 02 vanilla passar fint som nyans.

      Lycka till och hör av dig om du vill ha fler tips och råd.

      Ha en fin kväll!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.