Fakta om hudvårdsmärkenHudvårdK- Beauty

Premiär för Koreansk skönhet på Hudoteket.se!

Premiär för Koreansk skönhet på Hudoteket.se!

Nu händer det grejer! Hudoteket.se har precis lanserat inte bara ett utan TVÅ koreanska hudvårdsmärken. I och med detta kickar vi igång vår K-Beauty avdelning där du kan lära dig allt om K- Beauty. Jag ska ge dig ett smakprov här idag, och tipsa om de K-beauty produkter som du bara MÅSTE testa!

Vad är K-Beauty?

Kort och gott, produkter producerade i Sydkorea. I Sydkorea är det hög status att ha en helt flawless hud, och det spenderas väldigt mycket mer pengar där på hudvård än vad det exempelvis görs i Sverige. Därför är de som producerar hudvårdprodukter på tårna och ligger väldigt långt fram i sin utveckling då de har en så kräsen målgrupp. Det var exempelvis de som kom på det här med BB-cream, Cushion Foundation, Sheet Mask, Essence Water för att bara nämna några hudvårdande revolutioner skapade där.

Blir produkterna automatiskt bra för att de är producerade där?

Nej, det blir de inte. Det finns en mängd olika märken även där, och olika kvalitet på ingredienserna i produkterna som ligger bakom. Men generellt kan man säga att man får mycket kvalitet för pengarna när det gäller hudvård från Sydkorea. De märken som vi har valt ut att erbjuda på Hudoteket.se är verkligen top of the line av märkena där, och fler är på g…=)

Måste man ha produkter från Sydkorea för att anamma en koreansk hudvårdsrutin?

Svar nej. Självklart kan du ha en grym hudvårdsrutin med många steg med produkter från alla delar av världen. Innan har det varit så att essence waters och sheet masks har varit svårt att hitta bland andra märken, men nu finns det ju alla möjligheter. Så lek loss! Men ta gärna hjälp av ett proffs om du ska mixa  ihop hudvårdsrutin så den verkligen blir optimal för dig. Och så kan du undvika reaktioner, det är ju skönt =)

Vill du veta mer om K-beauty? Då ska du klicka in dig på vår K-beauty sida, där du kan grotta ner dig ordentligt i det. Den hittar du här>.

NU är det dags att kika på koreanska produkter. Som jag har glappat lite om ovan så kommer det ännu fler K-beauty produkter till oss, men dessa är de som jag totalt kärat ner mig i så länge. Har verkligen plockat ur russinen idag, annars finns risk för k-bibel =)

Trumvirvel….

Aromatica

Aromatica är Sydkoreas största ekologiska märke och de är internationellt kända för sin höga standard på naturliga och säkra skönhetsprodukter. De jobbar bara med de finaste råvarorna och enbart de absolut bästa essentiella oljorna som finns att hitta.

Här har en rengöring tagit mig fullständigt med storm. Aromatica Orange Cleansing Sherbet är en fast rengöringsbalm som effektivt tar bort makeup, solskydd och rengör huden varsamt. Om du gillar Elemis rengöringsbalm kommer du ÄLSKA den här! Denna är fastare i konsistensen, drygare och doftar mindre. Den doftar bara svagt, svagt av apelsin. Så himla lovely!

K beauty Aromatica, skönhetssnack.se IMG_8350

K beauty Aromatica, skönhetssnack.se IMG_8339

Efter den här ska du gärna följa upp med en vattenlöslig rengöring. Läs gärna mer om den koreanska 10-stegsrutinen här>

Sedan vill jag tipsa om den här serien som är för fet och/eller oren hud. Som namnet skvallrar om är seriens hudvudingredienser Tea Tree olja och aloe vera för att läka, lugna och verka antibakteriellt. Emulsionen innehåller även Niacinamin för att ljusa upp pigmenteringar och jobba på förstorade porer.

En toppenbra trio att kombinera med det andra i din hudvårdsrutin om du är fet eller oren i huden.

K beauty Aromatica, skönhetssnack.se IMG_8360

Ännu mera trumvirvel…Blithe!

Blithe är ett märke som lägger allt sitt krut på att hitta smarta, innovativa produkter för människan som vill göra många saker på en gång. Det ska gå snabbt, smidigt och samtidigt ge enastående reslutat. Så här hittar du inte en hel hudvårdsrutin, men magiska godbitat att väva in i din befintliga eller nya rutin.

Anti Pollution

De har även anti pollution högt på listan över de egenskaper som deras produkter ska ha. De ska alltså skyddda huden mot de dagliga påfrestningen som föroreningar och UV-strålar utsätter oss och huden för.

Nu till produkterna.

Först ut…Blithe Vital Treatment!

K beauty Blithe, skönhetssnack.se IMG_8336

Detta är återfuktande essence waters som kommer i tre olika varianter.

K beauty Blithe, skönhetssnack.se IMG_8337

Andra ikonprodukten….Pressade serum!

K beauty Blithe, skönhetssnack.se IMG_8313Vad är det för knasigt kan man undra? Jo, det är en helt lovley hybrid av serum och creme. Som jag sade utvecklar de produkter för personer i farten, och detta är alltså produkten för den som vill ha serum och creme i ett. I burkarna hittar du höga koncentrationer som hos ett serum, men också de mjugörande egenskaperna som hos en mjukgörande creme. Kombineras med fördel gärna med något av ovan nämnda essence waters.

Blithe Tundra Chaga Pressed Serum är den mest populära av dessa pressade serum. Den innehåller 60% extrakt av viltskördad Chaga svamp som är rik på antioxidanter. Den ger inte huden lyster och mattar heller inte ned, utan försvinner in i huden och gör den skönt återfuktad. Perfekt makeupunderlag!

K beauty Blithe, skönhetssnack.se IMG_8315

En annan variant är Blithe Pressed Serum Crystal Iceplant som är helt magisk för feta eller kombinerade hudtyper. En superskön och svalkande gel!

K beauty Blithe, skönhetssnack.se IMG_8320

Gah, nu blev det sådär långt igen ändå! Bara ett sista tips, det är ett måste.

K beauty Blithe, skönhetssnack.se IMG_8328

 

Blithe Splash Masks!

Alltså, hur coolt?! Ansiktsmasker som man baddar in i ansiktet. Följande ansiktsmasker är flytande och koncentrerade, man häller ner 7 ml mask i 7 dl vatten och splashar ansiktet. Klart! Kika på videon så förstr du vad jag menar.

Blithe Energy Yellow Citrus & Honey: Passar normal, mogen och pigmenterad hud.

Blithe Soothing & Healing Green Tea: Passar känslig/irriterad och kombinerad till oren hud bäst.

Blithe Rejuvenating Purple Berry: mogen hud.

Detta var bara en pytteliten del av allt K-beauty har att erbjuda. Vi har ju ännu inte pratat om alla 10 stegen helt, alla coola ingredienser och ännu fler goa produkter!

Kram!

Dela detta inlägg

Andrea Olofsson heter jag och på denna blogg snackar vi skönhet! Jag är uppvuxen i skönhetsbranschen och har därav testat det mesta av det bästa. Och självklart även grejer som inte är lika bra =) Läs gärna mer om mig och min bakgrund inne på "Om mig" i toppmenyn. Har du frågor? Ställ dem gärna i kommentarsfältet, jag älskar skönhetssnack!

2 kommentarer

    1. Hejsan Lena!
      Jag ber så mycket om ursäkt för sent svar, men jag har haft spamproblem här på bloggen så din kommentar har legat gömnd. Men nu är det felet åtgärdat och nu ska jag svara =) Nimue Active lotion innehåller 10% aha, så den bör du inte blanda med andra produkter som innehåller syra från andra märken. Så det beror lite på vad du använder i Dermalogica, de har syror i vissa av produkterna. Återkom gärna med vad du använder så ska jag kika =)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.