Foundation/BasMakeup

Min foundation wardrobe

Min foundation wardrobe

Hello you! Hösten är här med besked och många går över till att använda foundation igen. Jag som i sommar levt i mina BB-creams så är jag så sugen nu att börja botanisera bland mina foundations igen. På Hudoteket har vi just nu foundationveckor, och ett stort fokus ligger på att hitta rätt foundation. Måste man välja kanske du tänker då? Klart du inte måste! Motsatsen är det bästa säger jag! Bygg upp en garderob med olika foundations så har du en perfekt för varje tillfälle. Häng med in i min foundation wardrobe!

Ja, here is where the action is. Jag har skaffat mig ett gäng favoriter genom åren, och som du kanske vet så provar jag massor! Några har jag skrivit om innan, men vissa är helt nya så dessa kommer jag skriva lite mer om idag.

By the way, vill du ha grymma tips och råd kring foundations samt enkelt filtrera fram en variant för dig, checka in Hudotekets Foundationsida här>

Andrea olofsson foundation wardrobe, skönhetssnack.se IMG_8077

Min foundation wardrobe

Till vardags

Till vardags, eller när jag vill ha en naturlig look väljer jag utan tvekan bareMinerals Original Foundation SPF 15Det som är så bra med den, och även andra mineralmakeuper, är att man blir snyggare för varje minut som går. Ju mer mineralerna värms upp, desto mer smälter de ihop med huden och jag känner mig alltid on top när jag tittar mig i spegeln efter en hel arbetsdag.

Jag har typ alltid nyansen Fairly Light, och använder den syntetiska borsten bareMinerals Beautiful Finish BrushDen är grym då den har en kant som samlar upp överflödet i kanterna i locket. Så inget spill, wawawewa!

Andrea olofsson foundation wardrobe, skönhetssnack.se IMG_8094

En ny bubblare som kommit in i bilden nu bara det senaste är Sensai Luminous Sheer Foundation SPF15Den är också perfekt till vardags för min del då den är lätt i konsistensen, fuktgivande och den blir i princip osynlig på huden. Man skakar den innan användning och är lik en foundation från Chanel som jag vet att många gillar. Här använder jag just nu den näst ljusaste nyansen LS102 Ivory Beige.

Andrea olofsson foundation wardrobe, skönhetssnack.se IMG_8099 Andrea olofsson foundation wardrobe, skönhetssnack.se IMG_8104

Till fest (eller när man varit med om lite för mycket av allt och helst vill bredspackla nyllet med något djefligt täckande)

Ja, då säger jag hej och välkommen till Pür Bare It All 4-in-1 FoundationEn ny stjärna i badrumsskåpet men ÅH så välkommen. Pür har fantastiska, hudvårdande foundations men bara vissa kommer i nyansen Porcelain. Denna goding gör det, hurray!

Andrea olofsson foundation wardrobe, skönhetssnack.se IMG_8091

Det mest positiva med denna är att den är täckande, men man ser inte spacklad ut. Den säger att den har tolv timmars hållbarhet, och om det stämmer vet jag inte men den sitter bra. Och med borste är det bara magic! Pür Skin Perfecting Foundation Brush är den mest gosiga borsten jag har testat. När jag demonstrerade det mjuka på min fästman (ja, han får vara med om mycket) sade han förtrollat ”det känns som att en kattunge klappar en”. Bosten är helt syntetisk och skapar en retucherad look på huden. Jag tar pyttlite foundation på borsten och sedan smeker jag ut den över ansiktet. En hitkombo, I promise you!

Pür Skin Perfecting Foundation Brush

Mmmm…som kattungar, men utan kattungar.

På söndagar, till affären, på promenaden, på sommaren…

Här kommer mina fritidsfoundations. De som är perfekta en solig dag, när jag promenerar, när jag vill se riktigt lystrig och fräsch ut. Denna duo är det lystrigaste jag har, och här alternerar jag lite. Mesoestetic Ultimate W+ BB Cream SPF 50 täcker mer, är i spf 50 medan bareMinerals Complexion Rescue Tinted Hydrating Gel Cream SPF 30 är har lättare täckning och SPF 30. En smaksak!

Andrea olofsson foundation wardrobe, skönhetssnack.se IMG_8108

Bästa tillbehören

I en foundation wardrobe finns det givetvis plats för tillbehör till foundation. Nu det senaste har jag blivit helt hooked på att blanda foundation med lite olja, eller ha en olja under foundation. Här är mina favoriter just nu.

  • Elemis Pro- Collagen Oil- en suuuuupertrevlig nyhet som jag återkommer om när den släppts =)
  • Transderma CMassor av c-vitamin, och en hejdundrane utslätande och lystrig effekt.
  • Pür Disappearing Ink 4-in-1 Concealer Pen i nyansen Porcelain. Täcker bra utan att lägga sig i veck. Funkar både runt ögonen och på eventuella blemmor. Fem av fem toasters.

Andrea olofsson foundation wardrobe, skönhetssnack.se IMG_8118

Nu ska jag packa ihop datorn, åka till flygplatsen och åka till Palma!

Kram

Dela detta inlägg

Andrea Olofsson heter jag och på denna blogg snackar vi skönhet! Jag är uppvuxen i skönhetsbranschen och har därav testat det mesta av det bästa. Och självklart även grejer som inte är lika bra =) Läs gärna mer om mig och min bakgrund inne på "Om mig" i toppmenyn. Har du frågor? Ställ dem gärna i kommentarsfältet, jag älskar skönhetssnack!

3 kommentarer

  1. Älskar också att använda Sensai Flawless Satin Foundation SPF 20 till olika festtillfällen! =) Vad brukar du använda mer när du går ut?

    /Emilia

    1. Hejsan Emilia!
      tack för din fråga!
      Om du tänker på andra foundations för festtillfällen så är Sisley Phyto-Teint Expert Foundation superfin. Jag hade den när jag gifte mig, den blir bra på kort då den inte innehåller SPF. Andra favoritprodukter generellt som jag tar upp ur necessären när det vankas fest är Sisley So Intense Mascara (och ibland även lösögonfransar från Sweed Lashes), Pür Visionary Palette, Clarins Instant Concealer, RMS Beauty Beauty Living Luminizer, och Sensai The Lipstick.

      Ha det fint! =)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.