HudvårdKroppsvårdMakeupNaglarTestat

Oh hey vacay- Mina semesterfavoriter!

Oh hey vacay- Mina semesterfavoriter!

Hello semesterdarlings! Själv är jag kvar på jobbet, men har semester ungefär varje helg så det går ingen nöd på mig. Så därför tänkte jag idag dela med mig av mina absolut bästa kompisar på semestern. Bland godbitarna finns fuktspray, solskydd (of course) och några smarriga makeupprodukter som piffar upp vilken semesterhud som helst, oavsett hudton. På bilden ser ni min vackra kollega Cornelia, som hade en så fin tröja som passar semestertemat här idag =)

oh hey vaycay sommarfavoriter skonhetssnack.se IMG_3544

Här har ni dem! Jag skulle kunna göra listan mycket mycket längre, men här har ni några favoriter som gör att man blir riktigt glammig på semestern.

Solskydd

oh hey vaycay sommarfavoriter skonhetssnack.se IMG_3557

Vi börjar med det viktigaste- solskydden. Ja, solskydden! Man kan ha flera att variera med beroende på vad man sak göra. Är jag på stranden använder jag i princip alltid Evys solskydd på kroppen, men i ansiktet har jag hittat en ny goding (som jag skrivit om tidigare i detta inlägg). Den nya favoriten är Medik8 Physical Sunscreen Spf 30.

Ett underbart luftigt och lyxigt fysikaliskt solskydd som sitter där det sitter, så länge man inte badar med det.

Mitt andra måste när det gäller solsydd är Comfort Zone Sun Soul Stick Spf 50+. Det är ett vattenresistent uv-skydd som skyddar mot uva och uvb, och det är så smidigt att smörja på! Jag lägger det på min överläpp som har en tendens att bli extra pigmenterad, näsa öron, och alla ställen där jag har skadat mig och inte vill ha sol på ärren. Är huvve dumt får kroppen lida, som min pappa brukar säga. Nu senast en blaffa på armen från locktången. Suck!

Sist men inte minst så vill jag slå ett slag för en grymr bra BB-cream från det koreanska märket Mizon. Mizon Snail Repair Blemish Balm SPF 32 är en utjämnande och skyddande BB-cream som både ger en jämn hudton men den jobbar även på att reducera stora porer. Den innehåller hela 45% snigelsekret, vilket gör att den har många funktioner i ett. Gillar du bareMinerals Complexion Resuce men vill ha ett något mer täckande resultat, är detta BB-cremen för dig!

oh hey vaycay sommarfavoriter skonhetssnack.se IMG_3584

De två olika nyanserna av Mizon Snail Repair Blemish Balm, 

jag har den ljusa som gifter sig väldigt fint med min hudton. Även de på jobbet som är något mörkare än jag i hudtonen har den ljusaste nyansen, så den anpassar sig lite efter vilken hudton den sitter på. Och ja, typ alla på Hudoteket Webshop har denna BB-cream i ansiktet i sommar, en nyfunnen kärlek hos oss alla!

After sun och återfuktning

Efter sol kommer after sun, det är sedan gammalt. En helt sjukt härlig after sun är Natura Bissé C+C Vitamin Summer Lotion. Det är en intesivt reparerande, lugnande och återfuktande gelcreme doftar SEMESTER! Sommar, sol och gul Calippoglass, typ 😉 En rejäl c-vitaminboost får huden av den också för att öka elasticiteten och aloe vera lungnar och lindrar.

I väskan åker självklart ett fuktspray med också. Jag har många favoriter här, men Cremorlab T.E.N. Cremor Mineral Water är så himla bra för att den är i ett smidigt reseformat. En dusch av den och du känner dig sval och inte lika värmeklabbig längre. Och så får huden en välbehövd påfyllning av fukt!

Vill även flika in en anna favvo till semestern om man kan klara av en större förpackning. M Picaut Hydrating Water  består av över 90% aloe vera, så denna sprayar jag ibland som aftersun, och även på sår och ärr som behöver läka. Den är magisk!

mpicaut_hydratingwater

 

Brun utan sol

oh hey vaycay sommarfavoriter skonhetssnack.se IMG_3573

Denna kategori är svår, jag testar så mycket som är bra. Men något som jag fastnat vid är droppar som man lägger i sin body lotion, och nu har även brun utan sol kungen Marc Inbane kommit med sin brun utan sol i dropp format, jiihha! Marc Inbane Perle de Soleil Tanning Drops är i oljeform. Dessa droppar kan du dessutom använda både i ansikte och kropp!

Pricken över i:et, makeup och naglar

oh hey vaycay sommarfavoriter skonhetssnack.se IMG_3559

Då min garderob består mest av svart, vitt, beige och marinblått på sommaren gillar jag att kombinera med rött. Och så en grym highlighter samt en mascara som tål allt så är man i hamn!

RMS Beauty Living Luminzer: Är den lilla glasburken med en magisk highlighter. RMS Beauty är ett ekologiskt makeupmärke som är producerat med RAW – metoden, det vill säga att ingredienserna inte hettas upp och på så sätt behåller mer näring. De har en drös med bra produkter, men just highlighters tycker jag de borde få nobelpris för.

Sedan har vi gotte för fransarna. Clarins har ju producerat en himla smart grej, en ”top coat” för fransarna, som du lägger ovanpå din ordinarie mascara och vips så är den vattenfast. Clarins Double Fix’ Mascara är namnet att lägga på minnet, och en annan bra grej med just denna är att man kan använda den för att hålla brynen på plats. OCH man kan även applicera den utan någon mascara under för att skydda fransarna från att blekas, samt ge dem en fin böj och separation. Perfekt för dig som kanske färgat fransar och bryn och vill att de ska sitta längre.

Och så till nagellack. Jag fullkomligt älskar CND Vinylux Weekly Polish Wildfire. 

Det är en väldigt klassiskt röd nyans som jag tycker passar fint både till fingernaglar och tånaglar. Och så snyggt till den marina looken med guldsmycken som jag fått dille på nu.

oh hey vaycay sommarfavoriter skonhetssnack.se IMG_3562

Sist men inte minst ska man ju ha något på läpparna.Clarins Water Lip Stain är en läpprodukt som ser ut som att du ätit bär. Den blir matt och sitter så himla himla hårt, den står emot bad, mat och hångel och säkert prosecco och skaldjur med. Finns i fyra fina nyanser, men min favvo är 03 Red Water.

oh hey vaycay sommarfavoriter skonhetssnack.se IMG_3565

Det var några av mina heta semestertips, har du några favoriter! Tipsa gärna oss andra i kommentarsfältet.

Soliga kramar från mig

Dela detta inlägg

Andrea Olofsson heter jag och på denna blogg snackar vi skönhet! Jag är uppvuxen i skönhetsbranschen och har därav testat det mesta av det bästa. Och självklart även grejer som inte är lika bra =) Läs gärna mer om mig och min bakgrund inne på "Om mig" i toppmenyn. Har du frågor? Ställ dem gärna i kommentarsfältet, jag älskar skönhetssnack!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.