Solskydd

Nya grymma solskydd från Medik8

Nya grymma solskydd från Medik8

Har du sett att märket Medik8 har fått en helt ny look? Visst är den fin!? Medik8 har under många år jobbat på sin märkesrefresh och lanserade i Sverige (som en av de första länderna i världen) den nya profilen. Många av produkterna har fått helt nya namn, vissa produkter har utgått och nya stjärnor lanseras.

Vill du läsa mer om vad som har förändrats gällande namn och formuleringar? Läs gärna mer i denna artikel på Hudotekets Beautypedia. 

Medik8- Experter på CSA

CSA står för c-vitamin, solskydd, och a-vitamin. Medik8 anser att det bästa sättet att få en frisk och fin hud som håller sig ung och spänstig länge är att jobba med följande.

  1. C-vitamin på morgonen. I någon typ av produkt, gärna ett c-vitaminserum men det kan även vara en creme.
  2. Solskydd. Alltid, alltid ha solskydd.
  3. A-vitamin på kvällen i form av ett serum eller creme.

Medik8 vill vara de allra bästa inom anti age, och inom ovanstående produktkategorier, och har därför en uppsjö av alternativ gällande just produkter med c-vitamin, solskydd och a-vitamin.

Idag ska vi dock prata om deras solskydd, då det är en högst aktuell fråga.

Olika solskydd från Medik8

Det jag tycker är bra med solskydden från Medik8 är att det finns något för alla. De tre som jag lyfter fram idag är två kemiska varianter och ett fysikaliskt solskydd.

 

Det som du ser på bilden som är helvitt är det fysikaliska och de två lite gulare är det kemiska. Det fysikaliska tycker jag har en fluffig konstistens, det är den som tar längst tid att smörja in men går ändå in förvånansvärt lätt för att vara ett fysikaliskt solskydd. Vill du veta mer om det här med skillnaden på kemiskt och fysikaliskt uv-skydd kan du läsa om det här.

Medik8 Advanced Day Total Protect Spf 30

Bästa skyddet för dig vid datorn
Detta hörrni är det perfekta everyday uv-skyddet. Detta UV-skydd har både SPF 30, skydd mot fri radikaler och föroreningar OCH den skyddar även mot infrarött ljud samt det blå hev-ljuset från datorer, mobiler och andra skärmar. Den är närande och fuktgivande, så den är toppen för en torris. Detta är alltså en dagcreme med högt solskydd i, så till jobbet är denna all you need över ditt serum, gärna ett med c-vitamin 😉

Medik8 White Balance Everyday Protect Spf 50

För dig med pigmenteringar
Har du pigmenteringar eller ojämn hudton? Då är detta en perfekt dagcreme för dig! Med SPF 50 har du ett toppenbra skydd och tillsammans med verkar den uppljusande på huden. Den har en lätt och härlig känsla!

Medik8 Physical Sunscreen Spf 30

För dig som vill ha ett supersköld

Ett fysikaliskt solskydd fungerar ju som en mantel mot uv-strålning och reflekterar bort uv-strålningen. Detta solskydd applicerar du ovanpå din dagcreme, och så länge du inte häller vatten på ansiktet eller svettas så sitter detta solskydd där det sitter. Det måste alltså inte fyllas på en helt vanlig dag på jobbet.

Detta är ett perfekt alternativ för dig som vill ha ett solskydd att kombinera med din vanliga creme, för dig som är känslig (då den inte går in i huden och omvandlar uv-strålningen) och för dig som vill ha ett riktigt säkert solskydd som sitter där det sitter och inte behövs fyllas på. Med detta solskydd behöver du inte vänta för att det ska få fullgod effekt, med ett kemiskt solskydd behöver du ge det cirka 20 minuter för att det ska ha effekt.

Där har ni tre superskydd som jag verkligen kan rekommendera. I nästa inlägg kommer jag gå in mer på djupet på det här med kemiska solfilter och fysikaliska filter.

kram heeej!

PS. Den fina bilden överst i inlägget är från medik8, den är inte tagen av mig.

Dela detta inlägg

Andrea Olofsson heter jag och på denna blogg snackar vi skönhet! Jag är uppvuxen i skönhetsbranschen och har därav testat det mesta av det bästa. Och självklart även grejer som inte är lika bra =) Läs gärna mer om mig och min bakgrund inne på "Om mig" i toppmenyn. Har du frågor? Ställ dem gärna i kommentarsfältet, jag älskar skönhetssnack!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.