HudvårdTestat

Möt Drottningen av M Picaut Skincare

Möt Drottningen av M Picaut Skincare

Nu kan man tro att jag pratar om Mette Picaut, grundaren herself, men det gör jag faktiskt inte. Jag pratar om det senaste tillskottet i M Picaut Skincares sortiment, nämligen M Picaut Calming Cocoon Cream.

Varför refererar jag till nyheten som ”Drottningen”? Jo, det är ganska självklart tycker jag.

M Picaut Calming Cocoon Cream1. En drottning kräver och får en värdigt presentation.

M Picaut Calming Cocoon Cream Box

2. En Drottning sitter bekvämt och ståndaktigt på en tron (cremedrottningar får således en upphöjd plats i kartongen).

M Picaut Calming Cocoon Cream open3. En Drottning har mycket av allt!

Och det har sannerligen M Picaut Calming Cocoon Cream. Som namnet skvallrar om är detta en barriärcreme som blir som en skyddande ”kokong” för huden. Första ingrediensen är ekologisk avokadoolja, och ja, avokado är ju både fint och fett, så det gör sig ju väldigt bra i denna creme. Nedan följer liter mer ingående information om två av de viktigaste ingredienserna, som jag fått från Mette och får publicera.

Avokadoolja

Innehåller hög halt av Oleic Acid (Omega 9) som binder fukt i huden, gör den sammetsmjuk och reparerar hudcellerna samt lindrar vid irritation och hudrodnad.

Avokadon innehåller ett 25- tal vitala ämnen som tex betakarotener (lindrar eksem, torr hud och bildar nya hudceller). Vitaminerna A, B, C, E och K samt en rad mineraler tex potassium,- känd som ”Skönhetsmineralen”

Avokadooljan skyddar huden från fria radikaler och yttre miljöpåverkan som kan leda till fina linjer och rynkor. Oljan är alltså en riktig Anti-Age hjälte! Andra fördelar med Avokadooljan är att den på lång sikt kan reducera pigmentfläckar, förbättra uppkomna solskador och ärr.

Superpatent innehållande Vild Jams och Naturliga Phytosteroler:

Dessa två finns i alltså i ett patent från ett erkänt labb i Schweiz, som då återfinns i Calming Cocoon Cream.

Vild Jams växer i Asien, Nordamerika samt Mexico och är en vinstocksliknande planta. Den används idag inom både naturmedicin och som komplex inom avancerad kosmetik. Det senare för att hjälpa regleringen av torr eller flagig hud. Naturliga phytosteroler utvinns ur sojabönor. Hjälper skadad hud att reparera sig och förbättrar barriärfunktionen.

Patentet är bra för att:
– Förbättra hudens kondition på djupet samt reglera torrhet och obalans. Gör huden mjuk, elastisk och lugnad.
– Öka fuktbalansen. Enligt en dermatolog studie fördubblades hudens fukthalt på endast 14 dagar, jämfört med placebo i kontrollgruppen.

Och hur är det att ha en drottning i facet?

Tänk dig en traditionell baume, men mer silkig i konsistensen och som helt saknar doft. Av gammal vana drar man upp handflatorna till ansiktet och tar ett djupt andetag, för att riktigt andas i doften, men det kommer absolut…ingenting. Och det är bra! Jag gillar dofter, men jag vet många som gillar baumekänslan, men som inte gillar eller tål så mycket doft (även om den oftast är helt naturlig). Så för dig med riktigt torr och känslig hud är den här fenomenal. Jag har själv testat den, och i ärlighetens namn passar den inte mig. Jag är inte tillräckligt torr eller mogen för att den ska passa, och det förklarade även Mette vänligt men bestämt innan jag testade=) Men som en vårdande mask någon gång då och då är toppen, och som klimatcreme om det blir riktigt kallt.

Den innehåller inget vatten, så man får verkligen en koncentrerad näringsbomb för pengarna. Känsliga och torra, M Picaut Calming Cocoon Cream är årets bästa tips till er!

 

Andrea Olofsson och Mette PicautHär är jag och Mette när jag blev presenterad för denna käftsmäll till creme, en tidig morgon för några veckor sedan. Som jag sagt tidigare, vill du hitta någon som är mer passionerad för sina bäbisar (sina produkter) får du leta ett bra tag =)

Dela detta inlägg

Andrea Olofsson heter jag och på denna blogg snackar vi skönhet! Jag är uppvuxen i skönhetsbranschen och har därav testat det mesta av det bästa. Och självklart även grejer som inte är lika bra =) Läs gärna mer om mig och min bakgrund inne på "Om mig" i toppmenyn. Har du frågor? Ställ dem gärna i kommentarsfältet, jag älskar skönhetssnack!

1 kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.