Fakta om hudvårdsmärkenHudvård

Historien om Bioline

Historien om Bioline

Jag associerar ofta märken till en viss hudtyp eller problem, vad just det märket är experter på. För man kan ju inte vara bra på allt. Eller? Bioline är undantaget som bekräftar regeln. De är multimasters och bra på rubbet.

Multimasters är ett ord som jag inte riktigt vet finns, men nu finns det iallafall. Att vara en multitasker har ju fått en lite negativ klang, för saker och ting blir kanske inte helt hundra om man gör massa saker samtidigt. Men att vara en multiMaster, att vara bra på flera saker eller inom flera områden, det låter inte så dumt tycker jag.
Tillbaka till Bioline. Detta italienska märke som grundades 1979 i Trento av Clara Corradini. Hon hade precis gått ut hudterapeutskolan när hon blev tillfrågad att driva den. Sagt och gjort, Corradini började driva skolan som finns fortfarande. I samma veva tog hon fram hudvårdsprodukter, Bioline. Bioline är ett familjeföretag och mannen Marco samt sönerna Tommaso och Jacopo är alla inblandade i det som från början var mammas business.

Även fast jag sa att Bioline är bra på allt, och då menar jag allt från fuktgivande produkter, till anti-age produkter, till kroppsvård och solprodukter så vill jag lyfta fram tre serier som är något alldeless extra.

Bioline_Primaluce

Vi börjar med Primaluce, serien som innehåller AHA- och PHA-syror. Vilka resultat vi har sett med dessa produkter! Här kan ni läsa om ett exempel. Dessa produkter är snälla mot huden, men ger ändå ett resultat på pigmenteringar, orenheter, acne, rynkor etc. AHA och PHA är ju milt exfolierande, så man får en superfin lyster. I vissa produkter finns ingrediensen mandelsyra, som funkar som en naturlig antibiotika och tar bort bakterien som orsakar acne.

Så känner du att du saknar lyster i huden, att den är lite grå och tråkig, har pigmentfläckar, rynkor, acne och orenheter- detta är serien för dig! Det finns en uppsjö av produkter i serien så att just ditt specifika problem ska kunna lösas, så hojta om du behöver en guidad tur.

Bioline_Desense

Sedan kommer vi till Desense. Här är produkterna för den som är superkänslig. Vi snackar röd hy, rosacea, ytliga blodkärl, irriterad hy och så vidare. Serien består av ett serum och två cremer. Serumet lugnar irritationer, inflammationer och stärker ytliga kärl. Det går ned på djupet, så har man problem är serumet a must. Det heter Desense Extreme Serum. Cremerna heter Desense Moisturizing Cream (för normal hy) och Desense Nourishing Cream. De är 24- timmarscremer, men man kan även ha den lättare varianten på dagen och den för torr hy på natten. Grym serie verkligen och en av de mest sålda vintertid på Hudoteket. Kylan är ju very påfrestande för en känslig hy.

Bioline_Desense_creme

Desense-cremerna är rosa och fluffiga och alldeles, alldeles underbara.

Bioline_reveillance_duo

MEN självklart har jag mina egna favvoprodukter hos Bioline. Den serien stavas Reveillance, och är fullproppad med antioxidanter. De som är så viktiga, de skyddar som sagt mot de rackarns fria radikalerna (mer om fria radikaler och antioxidanter kan du läsa om här).

Jag är ju lite nojjig. Jag vill ju helst ha både hängslen, livrem, fallskärm och hela bidevitten- även när det gäller huden. Därför gillar jag Reveillance produkter extra mycket, de innehåller c-vitamin, liponsyra, ozonskydd, UV- skydd, naturliga aminosyror och E-vitamin. Lövely, och doftar så himla gött.

Bioline_reveillance

Bioline_reveillance_creme

Gult är…helrätt.

Serien består av serum, två cremer (en lättare och en tjockare, beroende på hudtyp) och en ögoncreme. Och just ögoncremen vill jag höja till skyarna faktiskt- Reveillance Vitamin Eye & Lip Creme. Den ger (liksom resten av serien) en väldigt fin lyster, och lägger man den lite längre ned ut mot kindbenen får man nästan som en highlighter. Användes dag och natt.

Bioline_eyecreams

OCH jag vill bara poängtera följande. Alla Biolines ögoncremer är 30 ml. 30 ML! I vanliga fall ligger en ögoncreme på 15 ml, så tänk på det när ni kikar på prislappen. Ett väldigt najs prajs för så mycket creme. På bilden är några av Biolines ögoncremer, och nu tänker du kanske ”ja men de längst bort då, det ser ju himla små ur, du bara LJUUUGER”. Näpp serru, det för jag inte. Det är en ögoncreme för dagen och en för natten, man får båda i samma paket när man köper Seductage 3D Eye & Lip Day & Night Cream. 15+15= 30 ml. Maha! Det som är bra med de cremerna är att på dagen skyddar den och minskar påsar under ögonen, och på cremen för natten jobbar med att reducera rynkor, fina linjer och mörka ringar. Du behöver inte välja.

Me like.

Jag ska i ärlighetens namn säga att det är svårt att samla allt det fina med Bioline på en sån pytteliten bostadsyta, så man får liksom plocka fram några russin. Men det finns ju fler, så tveka inte att höra av dig om du vill veta mer. Du kan även läsa mer om Biolines produkter här.

Andrea

Vi hörs!

 

Dela detta inlägg

Andrea Olofsson heter jag och på denna blogg snackar vi skönhet! Jag är uppvuxen i skönhetsbranschen och har därav testat det mesta av det bästa. Och självklart även grejer som inte är lika bra =) Läs gärna mer om mig och min bakgrund inne på "Om mig" i toppmenyn. Har du frågor? Ställ dem gärna i kommentarsfältet, jag älskar skönhetssnack!

23 kommentarer

  1. Hej!

    Jag använder Biolines Primaluce produkter och är jättenöjd med dem, men jag har läst att det vore bra att låta dessa produkter vila under vår- och sommarhalvåret. Är det så att jag bör använda en ”snällare” produkt nu när solen kommer fram? Vilka produkter skulle du rekommendera? Tack på förhand!

    1. Hejsan Maria! Och tack för din fråga!
      Man måste inte byta till något snällare bara för att det blir sommar, det beror på hur mycket du ska vara i solen. Ska du jobba inne på ett kontor hela sommaren så funkar det att fortsätta med solskyddsfaktor, men vet du med dig att det är solsemester för hela slanten så tycker jag att du ska ta en paus med syrorna. Hur upplever du din hud idag och vilka Primaluce-produkter använder du? Det kan hända att det bara är vissa som vi ska byta ut.
      Vi hörs!

      1. Hej igen och tack för ditt svar!

        Idag använder jag rengöringen, ansiktsvatten och hydrating renovating cream, ibland även ansiktsmasken. Har även använt illuminating serum tidigare. Jag har lite av en problemhud som visserligen blivit bättre med de här produkterna, dock har jag en del pigmentfläckar (både från tidigare acnebesvär och hormonella som dyker upp med solen) och de är mitt stora problem Jag har nu börjat med en solskyddsfaktor 50 från Clarins, men upplever att den kan bli lite för fet för min hy att använda på dagsbasis.

  2. Hej andrea!
    Jag har exakt samma problem som Maria ovan. Får tyvärr ( nu när jag fyllt 30) en rejäl pigmentfläck i pannan när jag utsätts för mycket sol. I övrigt brukar hudterapeuten säga att min hud är torr på ytan vad det nu betyder. För en som aldrig testat bioline tidigare, vad skulle du rekommendera?

    Mvh
    Sanna

    1. Hejsan Sanna!
      Tack för din fråga! Vill bara veta lite mer innan jag rekommenderar något. Förutom pigmenteringen och yttorrheten, hur upplever du din hud annars? Blir du blank? Har du orenheter du vill jobba med? Ja, fyll gärna i med allt du kan komma på för att jag ska kunna klura ut något bra =) Vi hörs!
      Kram Andrea

  3. Hej!

    Nu vet jag inte om du går tillbaka och svarar i gamla poster, men eftersom jag hamnade här i min specifika internetsökning så är det kanske fler som kommer att undra i framtiden också. 🙂

    Jag är på jakt efter Bioline Seductage 3d Eye & Lip Day & Night cream. Du länkar till produkten i ditt ursprungsinlägg, men där står det tråkigt nog att den har utgått ur sortimentet. Vet du om ni tar in den igen eller finns inte produkten längre alls?

    1. Hejsan P!
      Tack för din fråga! Nej, Seductage finns ej att få tag på längre då Bioline slutat tillverka den. I höstas lanserade de istället den nya serien AGE, som vänder sig till samma målgrupp som Seductage, men ska såklart vara snäppet bättre =) Då är det ”AGE The Eye and Lip Cream” som motsvarar den du haft innan.

      Hoppas du ska gilla den, hör av dig om du har fler frågor!
      Kram Andrea

      1. Åh nej, så tråkigt att den inte finns längre! Tycker inte om när produkter slutar tillverkas. Tack så väldigt mycket för ditt svar! Då slipper jag leta längre. Jag får kolla in AGE-produkten som ersätter den föregående och se om den skulle verka vara något… Stort tack igen!

        1. Hejsan!
          Tyvärr är det så, men märkena gör detta för att produkterna ska bli bättre. Vissa produkter kan leva väldigt länge, men andra är bra att byta ut då de kommer effektivare ingredienser, andra konserveringsmedel, bättre förpackningar ur miljösynpunkt etc. Men jag förstår känslan, det är många godingar som försvunnit för mig med =)

  4. Hej!
    Jag skulle vilja pröva Biolines produkter men vet inte vilka.
    Jag är 63 år och min hy är normal / torr. Jag är blond och fräknig och har inga större problem men jag tycker att huden känns slapp, glåmig och utan lyster. Dessutom har jag mörka skuggor under ögonen.
    Hoppas du kan hjälpa mig.

    1. Hejsan Cristina!
      Tack för din fråga.
      Då tycker jag du ska testa följande:

      Morgon & kväll:
      Bioline Energy Cleansing Milk
      Bioline Energy Refreshing Lotion
      Bioline Reveillance Vitamin Serum
      Bioline Age The Cream
      Bioline Age The Eye and Lip Cream

      En gång i veckan (masken kan du göra oftare om du känner dig torr):
      Comfort Zone Skin Resonance Peeling (tar denna från Comfort Zone då jag tror den passar bättre än Biolines peeling.
      Bioline Vintage 79 Perfect Age Revitalizing Mask

      Läs gärna mer om produkterna via länkarna, och hör av dig om du har frågor eller vill ha fler tips. Allt gott!
      Kram Andrea

  5. Hej!

    Har precis köpt Redical Capture DE-OX Vitamin Creme och är de för torr hy?
    Kan du berätta lite om den här creme då vore jag tacksam
    Själv har jag torrhy och även känsligt, sitter mycket vid datorn..

    Med vänlig hälsning Malin

    1. Hejsan Malin! Tack för din fråga!
      Reveillance-serien från Bioline är fullproppad med antioxidanter och är perfekt nu till sommaren med ett solskydd över. Antioxidanterna skyddar mot fria radikaler som orsakas av UV-strålning, luftföroreningar, rökning och stress. Den varianten i serien som heter creme på slutet (som det verkar som att du köpt) har en rikare konsistens och passar en torr hud, som du båda kan ha dag och natt. De aktiva ingredienserna är C-vitamin, E-vitamin och liponsyra. Tack vare de skyddande egenskaperna och reparerande ingredienserna i cremen är det en toppencreme även för känslig hud, och för dig som sitter vid datorn.

      Tror du kommer bli nöjd med den =)
      Kram Andrea

      1. Hej!

        Tack för ditt svar, tänker höra med dig hur det funkar med Bioline Vintage 79 Most Hydrating Rich Cream? Eller tycker du Redical Capture DE-OX Vitamin Creme är bättre än Bioline Vintage 79 Most Hydrating Rich Creme? Själv har jag mycket torr hy och även känslig och vore tacksam om du kan berätta om Bioline Vintage 79 Most Hydrating Rich Creme och vilka av dom två är bäst? Själv är jag 45 år gammal så det är bra för dig veta min ålder Hälsningar Malin

        1. Hejsan Malin!
          Bioline Vintage 79 Most Hydrating Rich Cream är toppen för torr och yttorr hud, och innehåller hyaluronsyra. Till dig hade jag ändå rekommenderat Reveillance Rich Cream, då den dels är mer stärkande för känslig hud, skyddar mot yttre påfrestningar (bra om du sitter mkt vid datorn) och har en lystergivande effekt. Den rika funkar för torr hud, men vill du ändå ha något extra så kan du lägga till Bioline Vintage 79 Most Hydrating Serum. Bioline Vintage 79 Perfect Age Revitalizing Mask är också fantastisk på torr hud.

          Ha det gott!
          Kram Andrea

          1. Hej bästa Andreas!

            Menar du att Reveillance Rich Cream är det som jag har Redical Capture DE-OX Vitamin Creme? Är det samma creme? Eller är Reveillance Rich Creme en annan creme? Är lite osäker, har du länk hur Reveillance Rich Creme ser ut?

            Kram Malin

          2. Hejsan! Ja, det är samma creme =) Läs mer om den här, så ser du på bilden att det är samma creme.

            Ha en fin helg!
            Kram Andrea

  6. Hej Andrea!

    Jag är sugen på att testa Biolines produkter efter att ha läst mycket gott om dem men vet inte vilka produkter jag ska/bör använda. Är 35+, jobbar framför dator, torr hy med ytliga blodkärl men upplever den emellanåt som fet då jag blir ”oljig” i T-zonen. Har problem med en hel del tilltäppta porer på näsa, kinder och haka. Känner mig glåmig och utan lyster. Vilka produkter skulle du rekommendera?
    Mvh, Katarina

    1. Hejsan Katarina!
      Vad kul med lite nya produkter! Detta skulle jag rekommendera dig:
      Jag skulle rekommendera följande produkter:

      Morgon och kväll:
      Primaluce Cleansning gel
      Primaluce Lotion
      Desense Extreme Serum
      Desense Moisturizing creme /( vid sol använd Comfort Zone Skin Defender Emulsion spf 30

      En till två gånger i veckan:
      Primaluce Mask, som är en kombinerad peeling och mask.

      Primaluce-serien tycker jag du ska använda för den rengörande effekten av syrorna samt för lystern. Desense-serien jobbar på att reparera samt dämpa rodnad.

      Lycka till och hör av dig om du har fler frågor!
      Kram Andrea

      1. Tack så mycket för tipsen! Glömde fråga om ögoncreme, vilken skulle du föreslå? Tunn och blåaktig under ögonen men inga direkta ”påsar”. Början till lite lätta rynkor.

        Mvh, Katarina

        1. Hejsan Katarina! Då tycker jag att du ska testa Bioline Reveillance Vitamin Eye & Lip Cream. Superskön konsistens och toppen nu på sommaren när huden behöver reparation. Vill du ha en creme som jobbar lite mer effektivt på linjer, så är ögoncremen från Bioline Lifting Code ett hett tips. Den är lite rikare i konsistensen, så hade jag varit du hade jag först kört på Reveillance och ev. bytt över till Lifting Code när den tagit slut framåt hösten.

          Allt gott!
          Kram Andrea

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.