HudvårdIntervjuer

Decléor <3 Dagmar

Decléor

För tredje året i rad gör hudvårdsmärket Decléor ett samarbete med modehuset House of Dagmar. Och just i år måste det vara extra roligt att hänga med Dagmar. De firar 10 år som märke och kammade nyss hem den prestigeladdade utmärkelsen ”Designer of the Year” på ELLE Awards. Årets samarbete mellan Dagmar & Decléor har mynnat ut i en clutch med ett mönster hämtat från Dagmars vårkollektion, fylld med ett axplock av Decléors storsäljare. Denna skatt värde 1 125 kr får man genom att handla Decléor-produkter för 650 kr. Läs mer om innehållet och kika närmre på väskan här.

House of Dagmar i korthet

För dig som inte har koll på Dagmar kan jag berätta att det är ett svenskt modehus som skördat stora framgångar både i Sverige och utomlands. Det grundades och drivs av tre systrar; Karin Söderlind, VD, Kristina Tjäder, Creative Director och Sofia Wallenstam som är säljchef. Deras nisch från start var och är att arbeta med avancerade sticktekniker, men idag består kollektionerna av mycket mer än så. Stilen är feminin, sofistikerad men okonventionell. Namnet Dagmar kommer från systrarnas farmor som varit deras musa och inspirationskälla. Hon var sömmerska, och har smittat barnbarnen med sin passion för stil. Läs mer om Dagmar här.

Dagmar Gruppbild

Men varför ett samarbete mellan just Decléor & Dagmar? Detta ville jag veta mer om, så jag stämde träff med Sofia Wallenstam.

House of Dagmar har sitt huvudkontor i en pampig hörnlägenhet från 1800-talet på Nybrogatan i Stockholm. Solen lyser och så gör även flitens lampa när jag blir välkomnad av en sprudlande glad Sofia. ”Det är lite stökigt här, du får ursäkta. Kreativt kaos kallar vi det!”. Stöket hon syftar på är klädhästar med vårens och höstens kollektioner, moodboards och läckra accessoarer. Helt okej stök om du frågar mig.

Sofias hud fullkomligt strålar. Kanske har bebiskulan något att göra med det, kanske semestern i Alperna likaså, men jag tror helt klart att Decléors produkter är största andledningen =)

Decleor Dagmar Sofia Wallenstam
Varför samarbetar Decléor och Dagmar?

– Vi gör inte speciellt många samarbeten, men med Decléor kände vi att det var helt rätt. Främst då vi tror att vi har en liknande målgrupp- kvinnor som är medvetna, de vill ha kvalitet. Dessutom vet vi att Decléor jobbar mycket med hållbarhet, vilket vi också gör. Och så gillar vi själva och använder Decléors produkter, säger Sofia.

Sofia Wallenstam med Decleor

– Det är bra att man kan ha det till så mkt olika saker. Det kan vara en sminkväska i väskan, en innerväska som du har plånbok och mobil i. En clutch under armen eller en fin inredningsdetalj på badrummet.

Hur skönhetsintresserade är ni?

– Vi är alla intresserade av hälsa och att må bra. Vi är kvalitetsnördar, vilket genomsyrar Dagmar men också allt annat. Vi är uppfostrade av en mamma som alltid lagat mat från grunden med närproducerade råvaror.  Hon lärde oss att det är bättre att ha en bra sak, än flera med sämre kvalitet.

Vad använder du för produkter själv?

– Alltså, jag bara älskar den nya oljan från Decléor! Jag har den i ansiktet, i håret, på kroppen, smörjer in magen med den. Jag gillar också att den doftar så gott, man kan nästan ha den istället för parfym. Den är magisk!

Oljan hon pratar om är Satin Softening Dry Oil och släpps till försäljning den 15 mars.

– Ja då var det ju inte så konstigt att min man inte hittade den på stan häromdagen, skrattar hon.

Vilka är dina skönhetsmåsten i handväskan?

– Dels så har jag ett läppstift från Face som faktiskt heter Sofia. Och det är så bra för det har nästan ingen färg alls. Jag har väldigt lite smink på mig till vardags, och då passar denna bra. Jag har även ett fuktspray som jag sprayar på under dagen. Perfekt för mig som är en sådan torris!

Berätta om vårkollektionen, och mönstret på clutchen?

– Vårens kollektion heter ”Save the grey” och det hela började med att Kristina och artisten Elliphant satt bredvid varandra vid en middag. Elliphant har en organisation som jobbar för att rädda de grå djuren, sälar, elefanter med mera och det ville vi gärna vara en del av. Så kläderna är en mix av Dagmars feminina stil och Elliphants mer urbana stil.

Dagmar Spring 2015 LookbookDagmar Save The Grey Spring 2015

Sofia fortsätter…

– Vi har två olika print i kollektionen. Dels ett där vi har fotat berg ovanifrån och dels ett på en trädstam. Mönstret på trädstammen ser nästan lite kamouflageaktigt ut, och det var även detta mönster som hamnade på clutchen. I vårens färg såklart!

Dagmar Spring 2015 print

Dagmar spring 2015 colors
Sofia berättar även att en del av försäljningen från vårkollektionen går till WWF, för att hjälpa de grå djuren. Fint!

Ja, det är mycket som är fint med Dagmar, och mycket som är fint med Decléor. Så därför är jag extra glad över deras samarbete och hoppas att det fortsätter många år framöver.

Andrea Olofsson Sofia Wallenstam Dagmar_600Så trevliga Sofia och jag.

Dela detta inlägg

Andrea Olofsson heter jag och på denna blogg snackar vi skönhet! Jag är uppvuxen i skönhetsbranschen och har därav testat det mesta av det bästa. Och självklart även grejer som inte är lika bra =) Läs gärna mer om mig och min bakgrund inne på "Om mig" i toppmenyn. Har du frågor? Ställ dem gärna i kommentarsfältet, jag älskar skönhetssnack!

2 kommentarer

    1. Ja, den är superfin verkligen. Kul att de kör olika format på grejerna år från år också =)

      Kram på dig!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.