Guider, tips & kunskapHudoteket tipsarHudvårdÖgoncreme/ÖgonserumTestat

Varför ska man använda ögoncreme?

Ögoncreme= Ögongodis!

Är det inte konstigt, att så många struntar i att vårda ögonområdet fast det är där vi brukar upptäcka rynkor först? Kanske är det för att man faktiskt inte har koll på varför man bör ge den tunna huden lite extra love and attention. Så därför tänker jag klara upp det, så det inte är några dimmor kring det.

Faktum är att huden kring ögonen är tunnare än i resten av ansiktet. Detta innebär för det första att man får tänka den som en avskild del i hudvården, på samma sätt som kroppen är en avskild del. Och ju tunnare huden är, desto mer försiktig måste man vara och desto känsligare är huden för fel och för tuff behandling. Man har således olika cremer för dessa områden- bodylotion för kroppen, ansiktscreme för ansiktet och ögoncreme för ögonen. Använder du en dagcreme kring ögonen är risken stor för både milier och att man får påsar under ögonen, då dagcremen är anpassad för en annan tjockare hud. Nämligen den som sitter i ansiktet.

Det är även många som blivit känsligare med tiden, för att man varit för hårdhänt när man tagit bort ögonmakeup, haft för starka produkter eller hoppat över solskydd kring ögonen.

Hur applicerar jag ögoncreme rätt?

Ta en liten mängd creme och dutta in med ringfingret, som är det svagaste fingret, inifrån ögonvrån och ut på ögonbenet. Alltså det hårda benet som är runt ögat (över och under), inte närmre. I och med att du blinkar så kommer cremen vandra närmre ögat ändå, och har du då lagt för nära från början kan man bli röd och irriterad. Detta gäller främst aktiva cremer, men kolla gärna en gång extra i beskrivningen om du är torr och vill ha något på det fnasiga, där brukar det stå var det är okej att lägga cremen.

Vilken typ av ögoncreme ska man då ha?

Upplever du din hud kring ögonen som torr och spröd hud med  torrhetslinjer så är en lite fetare ögoncreme att föredra.

Har du normal till torr hud och bör du välja en något lättare variant, en såkallad cremegel.

Har du mycket påsar under ögonen eller ögon som ofta känns svullna, kan en svalkande ögongel.

Har du mörka ringar under ögonen bör du leta efter cremer där det tydligt framgår att det är ingredenser i som arbetar mot mörka ringar.

Ovanstående kan dock variera, vissa geléer är bra både för påsar och rynkor och så vidare.  Här kommer några nya favoriter bland allt ögongodis.

drbrandt_gloweyes_

Dr. Brandt Revitalizing Retinol Eye Cream, how lovely kan en ögoncreme bli? Ungefär såhär. Det fina med denna rosa (bara en sån sak) skapelse är att den ger massor av lyster!

drbrandt_glow_hands

Den innehåller bland annat retinol och hyaluronsyra så man blir slätare och rejält återfuktad. Dock är detta en mer åt cremegel hållet, så den passar inte för supertorrisen.

Är man en supertorris så är denna ögonmask grym, Sisley Eye Contour Mask. Den brukar jag lägga när jag känner mig torr, på gränsen som till silkespapper under ögonen, trött, har påsar eller mörka ringar (eller kanske rubbet) kring ögonen.

Sisley_eyecontourmasque

 

Ett lite tjockare  lager(dock inte så tjockt som på bilden) som jag låter sjunka in och sedan tar jag bort eventuellt överflöd på en bomullstuss, och går sedan och lägger mig. Alltså inget tvätta av. På morgonen ser man ut som att man sovit tio år. Och det är ju tacksamt.

Sisley_eyecontourmasque_on

Och sist Dermalogicas senaste tillskott, Ultrasmoothing Eye Serum. En tunn konsistens med massor av fukt som lugnar och jobbar anti-age. Perfekt att lägga till under din ordinarie ögoncreme jämt, eller som en kur nu vintertid då många behöver lite extra av allt kring ögonen.

Dermalogica_Ultrasmoothingserum

Det finns en mängd ögoncremer, masker och serum att välja mellan, så du får gärna höra av dig om du har funderingar.

Toodles!

Dela detta inlägg

Andrea Olofsson heter jag och på denna blogg snackar vi skönhet! Jag är uppvuxen i skönhetsbranschen och har därav testat det mesta av det bästa. Och självklart även grejer som inte är lika bra =) Läs gärna mer om mig och min bakgrund inne på "Om mig" i toppmenyn. Har du frågor? Ställ dem gärna i kommentarsfältet, jag älskar skönhetssnack!

1 kommentar

  1. Hej.
    letar efter ett öga gel eller serum som jag kan använda för att vullna ögon.
    Vet att jag frågade en gång tidigare men finner inte sidan jag fråga på.
    Också leta efter en ögonmask jag kan ta på morgonen när de verkligen svullen.
    May-Britt

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.