Dag-och nattcremerFakta om hudvårdsmärkenHudvårdPeeling

Historien om Dermalogica

Historien om Dermalogica

Hudvård från Kalifornien 

När Jane Wurwand startade en vidareutbildning för hudterapeuter i Los Angeles upptäckte hon att inget befintligt hudvårdsmärke motsvarade hennes tuffa krav. Så hon fick göra sitt eget. 1986 såg Dermalogica dagens ljus och sedan dess har de tagit världen med storm.

Men inte för att produkterna är speciellt snygga. Eller i roliga förpackningar. Eller känns lyxiga. Nej, det har inte känts viktigt för Wurwand, som fokuserat helt och fullt på innehållet i tuberna.

Dermalogica_LA_JaneochRebecaHär är hon i egen hög person, till höger om Rebeca från Hudoteket.

Dermalogica_duo
Nu till ett gäng produkter hos Dermalogica som blivit riktiga ”hits” i sortimentet , och varför kan man undra? Vi kan börja med peelingen Daily Microfoliant. 

Dermalogica_dailymicrofoliant

Den är speciell dels för att den är så mild att man kan använda den varje dag, och dels för att den inte känns som en traditionell peeling. Det är ett enzympulver som man tar ungefär som ett kryddmått i blöta händer och masserar in i handflatorna. När du inte längre känner några korn kan man börja massera in den i ansiktet. Man måste inte använda den varje dag, det är en superbra och mild peeling för den som är känslig och den kan då köra peelingen någon gång i veckan. Babyrumpa var ordet, helt otroligt.

Dermalogica_skinsmoothingcream

Sedan har vi Skin Smoothing Cream, den utan tvekan mest sålda cremen i Dermalogicas sortiment. Och det är nog inte svårare än att den passar så många. Den är inte supercremig, så en normal hy kan ha den. Den är inte heller jättelätt, så den som är åt det torrare håller kan också ha den. Den ger en fin lyster, hyaluronsyra binder en massa fukt, Aloe vera lugnar och den innehåller en massa antioxidanter som skyddar mot fria radikaler. Kan kanske vara den optimala fuktcremen?

Dermalogica_tint

Sedan kommer vi till mina guldkorn som kanske inte lika många hittat till än, vilket jag tycker vi ska ändra på. Cover Tint är en lätt foundation med hudvårdande egenskaper och högt solskydd. Den tunna konsistensen gör att du kan ta ett lager och få mediumtäckning och sedan ta ett lager till för att få full täckning. Sheer Tint däremot är mer som en färgad dagcreme, som du kan ha istället för din vanliga dagcreme, gärna med en av dermalogicas boosters under (serum). Båda varianterna finns i tre nyanser och innehåller lystergivande mineraler som gör att huden ser väldigt slät och fin ut. Och så är den skyddad. Och vårdad! Yeah. I repeat: Cover tint för den som vill ha mer täckning som en traditionell foundation och Sheer Tint är för den som vill slå två flugor i en smäll med både dagcreme och lite utjämnande. Perfekt för killar!

tint_hudoteket
Här står de fint i hyllan, och ni kan ju gissa vilken nyans jag kör: light. Otippat.

Toodles!

Dela detta inlägg

Andrea Olofsson heter jag och på denna blogg snackar vi skönhet! Jag är uppvuxen i skönhetsbranschen och har därav testat det mesta av det bästa. Och självklart även grejer som inte är lika bra =) Läs gärna mer om mig och min bakgrund inne på "Om mig" i toppmenyn. Har du frågor? Ställ dem gärna i kommentarsfältet, jag älskar skönhetssnack!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.