Guider, tips & kunskapHudoteket tipsarHudvårdKroppsvårdMaskPeelingTestat

Tips för ditt SPA i badrummet

Tips för ditt SPA i badrummet

SPA-söndag: en hel dag?

Inpackning, peeling, mask, hälfilning…ska man behöva stå hela dagen med ”allt man helst ska göra 1 gång i veckan”? Svar nej. Därför tipsar jag här om mina väl beprövade SPA-ritulaler, en express för duschen & en för alla lyckostar med badkar.

Jag har en söndagsrutin som jag har haft hur länge som helst. Och då jag både bott på ställen med och utan badkar kan jag varianter för båda.

Denna söndagsrutin börjar med någon form av fysisk utomhusaktivitet. Helst hurtig promenad, så man får upp lite flås men ändå hinner titta på löven och lukta på blommorna. Det blir mitt andhål i en stressig (men rolig!) vardag där jag bara går och går med min bästa musik i lurarna. Kanske ska man bara lyssna på sina egna tankar men så avslappnad är jag inte än. Det kanske kommer =)

promenad

Promenaden genomförs oavsett väder.

applen

lov

stol

Promenaden måste inte vara speciellt lång. Själva grejen är att jag ska komma in och ha fått frisk luft, rosor på kinderna och känna att all annan tid på dagen är det helt okej att slöa på soffan.

Trad

När man kommer in har man ju rört på sig (oavsett om det är runt kvarteret eller en mil) och är lite frusen. Och i denna söndagsritual ingår såklart att äta något mysigt (och oftast moffigt).

mackasmoothie

varmdryck

Seeeen kommer vi till det roliga. Den veckovisa renoveringen av ansikte och kropp. Håll i dig, nu kör vi!

Expressrenovering i duschen

1. Tvätta håret, handdukstorka och sedan på med en hårinpacking av eget tycke och smak.
2. Medan inpackningen verkar: tvätta och peela ansiktet, och lägg sedan på en ansiktsmask och eventuell ögonmask.
3. Samtidigt som ansiktsmask och inpackning verkar, passa på att peela kroppen och fila fötterna.
4. Skölj av masken, inpackningen och hela baletten.
5. Kliv ut ur duschen med känslan av att ”vad snabbt det gick och vad skönt att jag inte behövde inte stå och frysa i väntan på att masken skulle verka- och det är helt otroligt vad läcker jag är!”.
6. Smörj sedan in hela dig en gossig creme värdig denna läckerbit. Kom ihåg de nyfilade fötterna!

En mer chillaxad renovering i badet

Grattis! Här kan du passa på att göra det som söndagar är till för- vila, avslappning och så vidare. Gör som ovanstående, men när mask och inpackning sitter i ser du till att ta det lugnt. Peelingen kan du göra i samband med att du tröttnat och går upp ur badet. Vem vill ligga kvar i gammal hud anyways?

Och till dig som har bastu- peela huden, sätt i hårinpackningen, trä över en plastpåse över håret medan du sitter i bastun. På så sätt får du mer effekt av hårinpackningen, och i ansiktet öppnar porerna sig så ansiktsmasken kan säga slurp!

Denna typ av ritual passar givetvis för alla dagar i veckan, och jag hoppas att du tar dig tid till en skön stund- oavsett om den är express eller en längre variant. Din hud kommer tacka dig, minst sagt.

Toodles!

Dela detta inlägg

Andrea Olofsson heter jag och på denna blogg snackar vi skönhet! Jag är uppvuxen i skönhetsbranschen och har därav testat det mesta av det bästa. Och självklart även grejer som inte är lika bra =) Läs gärna mer om mig och min bakgrund inne på "Om mig" i toppmenyn. Har du frågor? Ställ dem gärna i kommentarsfältet, jag älskar skönhetssnack!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.