Fakta om hudvårdsmärkenTestat

Dr Howard Murad- En doktor att lita på

Dr Howard Murad- En doktor att lita på

Nu ska vi prata om Dr.Howard Murad & vad han hittade på för att få till ett sådant succémärke som Murad. Han kom på ett sätt att behålla vatten i cellerna, och det är det som är framgångsreceptet till hans produkter.

Teorin, ”The Murad Recipe”, kom han på 1992 och den blev sedan Murads varumärke.

drBio

Här är han i egen hög person, och bilden är från murad.com.

Trots att jag arbetat med märket länge var det först i somras jag fick en wow- upplevelse med Murad. Det var när jag testade Environmental Shield Essential-C Day Moisturizer SPF 30.

orange_spf30_600

Det är en helt grym dagcreme med solskyddsfaktor 30, massa skyddande antioxidanter och en helt fantastisk lyster. Jag tycker det funkar fint nu på vintern med, men då får man se till att ha ett extra fuktgivande serum under, exempelvis Age Reform Perfecting Serum. Läs hela inlägget om enviromental-serien här.

Två andra hjärteprodukter för mig är en rengöring och en peelingmask i den rosa, fina Pore Reform-serien (tidigare Vitalic- därav fel namn på vissa av produkterna hemma hos mig). Exakt samma innehåll.

murad_pom_cleanser

Pore Reform Daily Cleanser är toppen för en normal till kombinerad hy som gillar att det löddrar. Man får inte en stram känsla efteråt, men porerna känns mindre synliga.

murad vitalic cleanser

Dock vill jag varna för att göra som jag gjorde första gången jag testade den. När jag provar nya produkter vill jag först dofta på dem ordentligt så jag liksom kommer in i rätt feeling. Och det funkar ju toppen med en olja, mjölk eller creme men det är ju inte helt hundra att dra in skum i snoken. Tror jag hostade granatäpple en vecka efter det, haha.

Och så till peelingmasken i serien, Vitalic Pomegranate Exfoliating Mask som faktiskt gjorde mig väldigt förvånad. Den innehåller fruktsyror och AHA-syror, så jag var beredd på att den skulle pirra lite, men när jag applicerade den pirrade det mer än rejält. De 10-15 minuterna man skulle ha den blev 3. Jag tänkte att det måste ju vara något fel på den, men då min mor provade och det bara pirrade lite lagom i hennes face var det nog mig det var fel på. Jag var förmodligen lite för torr för att ha på den så lång tid.

murad_vitalic_mask

När jag tvättade av den trodde jag att jag skulle vara röd i huden, för ja, det hade ju känts lite. Men inte! jag var helt jämn i huden och extremt slät. Som om någon hade tagit klädnypor och satt i nacken, för här snackar vi lyft. Veckan efter var jag lika fin, och blev som jag sa förvånad när jag såg mig själv i spegeln utan smink. En helt outstanding mask enligt mig, men den passar inte den allra känsligaste. Den kommer i sex engångsförpackningar, så den är smidig att ha med sig på resan om man vill snygga till sig. Dock inte solsemestern vill jag poängtera =)

Toodles!

Dela detta inlägg

Andrea Olofsson heter jag och på denna blogg snackar vi skönhet! Jag är uppvuxen i skönhetsbranschen och har därav testat det mesta av det bästa. Och självklart även grejer som inte är lika bra =) Läs gärna mer om mig och min bakgrund inne på "Om mig" i toppmenyn. Har du frågor? Ställ dem gärna i kommentarsfältet, jag älskar skönhetssnack!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.