Dag-och nattcremerHudoteket tipsarHudvårdTestat

Mene&Moy- min räddare i nöden!

Jag har haft väldigt dålig hy, vilket inte speciellt många tror på när man ser mitt face idag. Under min gymnasietid hade jag hela ansiktet fullt med vita hårda inkapslingar, som små riskorn under huden som inte gick att klämma. Man fick ta hål på dem och sedan klämma ut dem, men de kom lika snabbt tillbaka.

Under ett bra tag provade jag en rad olika märken och behandlingar, allt från regelbundna klassiska ansiktsbehandlingar till penslingar. Och det var verkligen inga dåliga produkter jag använde, men det var som att de inte bet på mig. Jag kände mig snart immun mot cremerna, fick allt sämre självkänsla och gömde mig bakom en maffig lugg. Det var liksom lite stressigt också, studenten var i antågande med bal, fotograferingar, fester och så vidare. Då var det inte läge att gömma sig.

Men så en dag kom en kaxig kille in på Hudoteket och presenterade Mene&Moy. Same shit, tänkte jag och var måttligt imponerad. Dock hade jag ju inget att förlora, så jag gick med på att göra en pensling och sedan börja använda produkterna hemma. Samma vecka skulle jag till Stockholm på den årliga ”mamma och systrar tar alla sparpengar och shoppar i storstan” så jag var ju sådär sugen på någon slags utrensning efter behandlingen.

Det kom ingen sådan. Tvärtom, jag kände mig snyggare än på länge. Jag blev lite torr, men det kunde jag korrigera med en mer fuktgivande creme. Sedan gjorde jag tre penslingar till med någon portömmning imellan, och sen var mina problem ett minne blått. Behöver jag säga att jag hade helt bakåtdraget hår på studentbalen?

Okej, nu till de produkter som verkligen gjorde jobbet.

Mene&Moy_cleansersensitive

  • Facial Cleanser Sensitive Skin: En rengöring med 4% glykolsyra, som passar en normal till känslig hy. En grymt bra rengöring som tar bort rubb och stubb (dock ej ögonmakeup) och man känner sig nästan ansiktslyft efter att man har använt den, så man blir slät och lite stram i ansiktet. Även toppen att använda om man har orenheter på dekolltaget.mene&moy_phyticcreme
  • Phytic Cream: Den bästa nattcremen ever! Jag skojar inte, hade jag varit tvungen att utse den bästa, så är det denna. Samma sak här, man blir extremt slät och jämn i huden och det är även den drygaste produkt jag någonsin provat.

Idag använder jag dessa två produkter någon gång i veckan, bara för att hålla huden lugn och ren. Sedan kombinerar jag med något mindre aktiva produkter resten av dagarna, och det går ju (som du vet) i vågor vad jag använder och provar.

Men som sagt, när jag hade riktiga problem gjorde jag även dessa mene&moy-behandlingar, men man kommer en riktigt bra bit med enbart produkter också. De behandlingar jag gjorde heter ”Sensitive”, och jag upplevde att jag behövde göra få för att få ett riktigt bra resultat. Men har man grövre hud, mer acne och ärr eller pigmenteringar kanske man får göra på ett annat sätt.

Jag hade gärna visat före-och efterbilder, men jag har inte en enda från risgrynstiden. Jag höll mig i vanlig ordning mer bakom kameran än framför, så du helt enkelt lita på att detta är riktigt bra grejer. Jag frågade även min kille vad han tyckte om produkterna (då även han använder dem någon gång i veckan) och det korta, spontana svaret som kom skrikandes från köket var: ”Jag känner mig ung, ren, snygg och frääääsch!”. ¨

Den meningen talar för sig själv tycker jag =)

Dela detta inlägg

Andrea Olofsson heter jag och på denna blogg snackar vi skönhet! Jag är uppvuxen i skönhetsbranschen och har därav testat det mesta av det bästa. Och självklart även grejer som inte är lika bra =) Läs gärna mer om mig och min bakgrund inne på "Om mig" i toppmenyn. Har du frågor? Ställ dem gärna i kommentarsfältet, jag älskar skönhetssnack!

6 kommentarer

  1. hej

    jag har börjat använda comfort zones serie active pureness efter att min hy gått bananas, har tidigare använt deras hydramemory, var hos en hudterapeut som rekommenderade deras fluid som dagcreme, men jag upplever att den inte återfuktar tillräckligt, blir lite yttorr och har svårt att lägga make up, funderar på att använda hydramemory som nattcreme och fluiden på dagen? vad rekommenderar du 🙂

    tack för en sjukt informativ blogg 🙂

    1. Hejsan Johanna!
      Tack för din fråga och för dina fina ord, vad glad jag blir!
      När du skriver ”gått bananas” antar jag att du fått en hel del orenheter, och det var därför du bytte. Am I right? Vilken creme hade du i Hydra Memory-serien, och har du den hemma nu? Spontant skulle jag säga- ja, kör på hydramemory på natten, det är ju inte meningen att du ska bli så torr, och Active Pureness Fluiden är ju väldigt lätt så det är ju inte så konstigt när det är kallt. Om du fortfarande känner dig torr på dagen skulle jag satsa på att lägga till ett serum under cremen, exempelvis detta i Hydra Memory-serien. Hur länge sedan var det du bytte serie? Nu blev det tusen frågor, men jag vill såklart få en så bra bild som möjligt av din hy.

      Peeling och mask är ju också två toppengrejer att göra en gång i veckan som du säkert vet. Det brukar råda bot på fnasigheten =)

      Vi hörs!
      Varma hälsningar
      Andrea

  2. Tack för ditt utförliga svar!

    Det är precis vad jag menar, har normal/kombinerad hy, men detta är ju i värsta laget känner jag hehe.
    Jag använde mig tidigare av Hydramemory Cream Gel 24h, men sen tog den slut och jag tog mig inte för att köpa en ny. Så då körde jag på med en ansiktslotion från elizabeth arden som fanns hemma, och vet inte om den rubbade balansen.
    Bytte till Active pureness för ca 3 veckor sedan, använder rengöringsgelen och masken som är i mousseform (den på hemsidan ser inte riktigt likadan ut, men antar att innehållet är ungefär detsamma?)

    Johanna

    1. Hejsan!

      Att det inte ser riktigt likadant ut på hemsidan är för att de för ett tag sedan uppdaterade sin formula och bytte ut förpackningarna.
      Hum, okej då förstår jag. Då skulle jag absolut satsa på ett serum att ha under Active Pureness- cremen du har idag till att börja med. Annars tror jag fortfarande du kommer känna dig torr på dagen med tanke på vädret. Dock kanske du kommer att behöva en något mer fuktgivande creme på natten sedan också, men jag tycker du ska prova ett serum under cremen dag och natt till att börja med, så vet vi vad som gör vad. Vad tror du om det? Och så var det ju det med peeling och mask, och kanske inte den i Active Pureness Serien, utan en ren fuktmask.
      Allt gott!

      Varma hälsningar
      Andrea

      1. hej och god fortsättning!
        kom helt av mig i jakten på nya produkter (kanske för att min hy blev bättre)
        men nu är det dags att fylla på förrådet och jag vet inte riktigt vad för peeling och mask jag ska satsa på, vad skulle du rekommendera? 🙂

        vänliga hälsningar
        Johanna

        1. Hejsan Johanna, och tack detsamma!
          Vad skönt att huden blev bättre! Okej, här kommer en kombination som jag tycker jag outstanding, och som också funkar till de produkter du använder idag (om det inte skett några större ändringar sedan vi hördes vid sist).
          Beauté Pacifique Clinical Super3 Exfoliator tillsammans med Beauté Pacifique Instant Hydrating Mask. Om du känner att du fortfarande har problem med ordenheter kan du varva med Deep Pore Cleansing Mask från samma märke. Om du söker på Beauté Pacifique i bloggen så har jag skrivit om dessa produkter tidigare.

          Hoppas att detta kan låta intressant, hör av dig om du har fler frågor eller funderingar.
          Och trevlig helg!

          Varma hälsningar
          Andrea

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.