Guider, tips & kunskapHudtyper/HudtillståndHudvårdPigmentfläckar

Powerprodukter mot pigmenteringar

Powerprodukter mot pigmenteringar

Många som jag och mina kollegor pratar om gällande pigmenteringar vet inte alls var de ska börja. Det finns rengöringar, ansiktsvatten, serum, punktbehandlare och cremer just mot pigmenteringar. Ska man ha hela kitet eller räcker det med ett serum? Och hur var det med UV-skydd, vilket ska jag ha, hur högt SPF och går det att kombinera med de andra produkterna? Det kan verkligen vara en djungel det här med pigmenteringar så därför vill jag idag dela med mig av en ett riktigt krutpaket mot pigmenteringar, denna gång med produkter från Medik8.

medik8 är ett märke som jag tillsammans med Hudoteket var först med att lansera både på salong och på nätet i Sverige. Det är grymt potenta produkter och de är fenomenala på många delar inom hudvård- vitamin c-produkter, produkter med retinol och whitening-produkter, om jag bara ska nämna några. Just whitening-produkterna, produkter mot pigmenteringar tycker jag är extra intressanta för att Medik8 har byggt upp dem så smart!

En bra rutin mot pigmenteringar skulle kunna se ut såhär:

Morgon & Kväll: Medik 8 Cream Cleanse som rengöring, då den innehåller mandelsyra vilket ger liknande exfolieringsresultat som glykolsyra utan att ge irritation. Följ upp med Medik8 Pore Refining Toner för återfuktning.

medik8 white balance click|skonhetssnack.se

Därefter morgon och kväll serumet White Balance click Oxy-R. Oxy-R är en fantastisk ingrediens som är väldigt effektiv på pigmentansamlingar utan att vara irriterande! Den innehåller ingrediensen oxy-r istället för kojicsyra, som enligt medik8 är mer effektiv och inte irriterande. Detta serum kan man använda på alla typer av mörka fläckar, åldersfläckar, fräknar, utslag, solskador och ojämn hudton. Produkten är fettlöslig så den absorberas direkt i huden och känns inte fet.

Detta serum leveras uppdelat i två förpackningar där man aktiverar de aktiva ingredienserna själv. Vid det användningstillfället trycker man ned locket tills det klickar och skakar sedan om den  för att blanda oxyresveratrolet (oxy-r) med serumet. Locket byts ut mot pipetten på bilden som kommer med i förpackningen.

Medik8 White Balance Brightening duo|skonhetssnack.se

Nu kommer vi till typ det bästa i hela medik8s sortiment. Deras Medik8 White Balance Duo Pack. Detta paket innehåller både en dagcreme med SPF50 samt en nattcreme. Dessa är båda anpassade att minska pigmenteringar och skydda maximalt mot nya pigmenteringar.

Dagcremen innehåller dessutom reflekterande pigment så man får en fin hudton samtidigt som man är superskyddad! I nattcremen finns PHA och massor av trevliga ingrendienser som reducerar pigmentingerar så som laktrits och mullbärsextrakt. I båda produkterna finns även oxy-r.

Medik8 White Balance Duo | skonhetssnack.se

Det finns som sagt mängder med bra pigmenteringsprodukter på marknaden, men just dessa tycker jag är bra då de är så lätta att både förstå och använda.

Notera följande gällande pigmenteringar

Det är mycket mycket viktigt att man verkligen är ihärdig och använder rutinen morgon och kväll. Pigmenteringar blir tyvärr ofta lite sämre först när pigmenteringen kommer upp till ytan för att där lösas upp. Det brukat ta upp till 12 veckor innan man ser skillnad, och så är det bara tyvärr. Det tar tid. Därför viktigt att inte tröttna efter 9 veckor och då sluta =)

Man kommer långt med bara produkter när der kommer till reduktion av pigmenteringar. Vill du ha ett snabbare resultat så rekommenderar jag att man vänder sig till en salong där du kan få hjälp med en bra behandling (ofta får man gå flera gånger som en kur) samt passande produkter till.

Tänk även på att även fast du har uv-skydd så skyddar den inte mot all strålning. Klart att du ska vara ute, men vill du minska pigmenteringar eller motverka dem ska du inte sola. Punkt slut. Har man solskydd försvinner den naturliga skyddsmekanismen, man tror att man kan vara ute hur länge som helst ”för jag har ju solskydd”. Detta stämmer dock inte vill jag meddela.

Och slutligen. Tååååååålamod! Ihärdighet, solskydd och tålamod är det enda som gäller när man fightas mot de där nedrans envisa pigmentfläckarna. Men men, skam den som ger sig!

Kram och hej, nu blir det solskydd på och ut i den tropiska september(!!)hettan =)

Dela detta inlägg

Andrea Olofsson heter jag och på denna blogg snackar vi skönhet! Jag är uppvuxen i skönhetsbranschen och har därav testat det mesta av det bästa. Och självklart även grejer som inte är lika bra =) Läs gärna mer om mig och min bakgrund inne på "Om mig" i toppmenyn. Har du frågor? Ställ dem gärna i kommentarsfältet, jag älskar skönhetssnack!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.