Guider, tips & kunskapHudoteket tipsarPigmentfläckarSolskydd

Optimalt skydd och reparation

Räcker det inte med solcreme?

Nja, riktigt så enkelt är det inte. Ingen solcreme skyddar till 100%. Så om du vill behålla en ung, jämn hy utan fläckar föreslår jag att du hänger med här. Jag tänkte nämligen förklara varför vi behöver lite olika skydd för att huden ska hålla sig frisk och fräsch så länge som möjligt.

En solcreme skyddar mot UVB-strålning. Den är starkast på sommaren och gör att huden blir bränd och röd. En bra solcreme skyddar även mot UVA-strålning. Denna strålning finns året om och det är här det mesta av solen strålning ligger. Därför är det superviktigt att använda solskydd av något slag året runt. UVA gör inte huden bränd, men kan orsaka skador på vävnader djupare ned i huden.

Solskydd finns i rena solcremer, i många dagcremer, foundations och BB samt CC-cremer.
Ett skydd av något slag är bättre än ingenting alls.

Men det finns ju andra faktorer som bryter ned huden. Fria radikaler till exempel. Och vad är fria radikaler då? Enkelt förklarat är det en ensam elektron som försöker få en partner genom att rycka ifrån en en annan elektron dess partner. Detta skapar givetvis oro i lägret så att säga, och leder till otaliga reaktioner i kroppen som är skadliga. Källor till till fria radikaler är som många har hört syre. Och där kan man ju ta det klassiska exemplet att ett delat äpple blir brunt om det utsätts för syre. Det oxiderar. Andra källor är rökning och inflammationer i kroppen. Fria radikaler kan i princip skada alla delar av våra celler, inklusive våra arvsanlag (DNA).

Låter sådär kul va?
Man skyddar sig bäst mot detta genom antioxidanter. Dels genom att äta mat som är rik på antioxidanter, och dels genom att använda hudvård som innehåller någon form av antioxidant. Så ta en titt på din cremeburk, finns det något antioxidant-godis i den? Det finns i massor av cremer. Fråga gärna om du är osäker, så kan jag hjälpa till. Det är inte alltid det står ”antioxidanter” utskrivet på burken nämligen, utan har ingredienser som innehåller antioxidanter.

Vill du vara helt säker på att du får ett grymt skydd mot både fria radikaler OCH UVA samt UVB-strålar är detta två heta tips:

Priori Advanced AHA Daily Defense SPF 30

Antioxidanter, solskydd och AHA-syror i ett. Hur bra? Tack säger vi till Priori Advanced AHA Daily Defense SPF 30. Denna produkt innehåller mjölksyra för att vara exakt, vilket som vi vet är ett kroppseget ämne. Det mjölksyra gör är att säga till kroppen att producera hyaluronsyra, vilket binder fukt på ett fenomenalt sätt. Alltså, en AHA-syra som är expert på att binda fukt. Jihaa.

Priori Idebenone Radical Defense SPF 30 EPF 95

Tips nr två är Priori Idebenone Radical Defense SPF 30 EPF 95. Den innehåller den Idebenone, den antioxidant som ger högst skydd mot fria radikaler. EPS 95+ (av 100). Den är så effektiv att den behöver lite invänjning, så läs noga på användningstipsen om du är sugen på att börja använda denna sköld i serumformat.

Både Radical Defense och Daily Defense är rekommenderade av Skin Cancer Foundation.

MEN.
Här kommer det stora men:et.

Inget solskydd skyddar till 100%. Inga antioxidanter heller. Detta innebär att det ändå kan bli skador på vårt DNA. Och vi kanske inte har varit så himla duktiga hela livet, vilket innebär att vi säkerligen har gamla sår som inte riktigt är läkta där inne.

Lösningen? Produkter med DNA- reparerande enzymer. Då kommer jag osökt att tänka på Prioris superserum Cellular Recovery Serum. Detta serum kan du ha till vilka andra produkter som helst och den ger effekt. En direkt boost av din anti-age hudvård och verkar reparerande på ditt DNA. Den innehåller tre kroppsegna DNA-reparerande enzymer (bland annat från senapsfrö).
Här är en förenklad bild över hur det fungerar:

dna

Serumet ger en synlig effekt på huden och är fenomenal på att lugna och reparera en känslig eller bränd hy. Det minimerar även linjer, rynkor & pigmenteringar. ALLA bör ha denna produkt under sin vanliga hudvård. Man ska alltid ha den tunnaste (lättast i konsistensen) produkten underst, så oftast har man denna allra längst ned. Man kan använda den bara under din creme, eller under ditt vanliga serum.

Och glöm för tjyven inte bort att smörja in öronen!

Priori Cellular Recovery Serum

Sådär, nu har du hörnstenarna hur man skyddar huden optimalt och reparerar den. Detta känns verkligen högaktuellt!

Hör av dig om du har frågor vettja, antingen här eller på andrea@hudoteket.se.

Andrea

Toodles!

Dela detta inlägg

Andrea Olofsson heter jag och på denna blogg snackar vi skönhet! Jag är uppvuxen i skönhetsbranschen och har därav testat det mesta av det bästa. Och självklart även grejer som inte är lika bra =) Läs gärna mer om mig och min bakgrund inne på "Om mig" i toppmenyn. Har du frågor? Ställ dem gärna i kommentarsfältet, jag älskar skönhetssnack!

5 kommentarer

 1. Går Priori Advanced AHA Daily Defense SPF 30 bra ihop med Clarins produkter? eller rekommendear ni något annat solskydd? Jag har inget dagligt solskydd men har länge tänkt på att införskaffa sig. Även om jag bara är 21år så vill man ju förebygga förtidigt åldrande 🙂

  Kram Bea!

  1. Hejsan Bea!

   Yes, det går superbra att kombinera den produkten med Clarins. Och som sagt är ju den toppen då den dels innehåller antioxidanter och skydd mot UVA & UVB-strålar. Helt rätt tänk, det är så många som är ångrar att de inte skyddat sig bättre.

   Vilka produkter använder du i Clarins och vad har du för hudtyp? I och med att Advanced AHA Daily Defense SPF 30 innehåller mjölksyra så är den inte helt perfekt om du är väldigt känslig. Då skulle jag istället rekommendera Priori Coffeeberry Natural Daily Protection SPF 25.
   http://www.hudoteket.se/sv/artiklar/priori-coffeeberry-natural-daily-protection-spf-25.html.

   Men som sagt, annars går det finfint!

   Ha en fortsatt fin dag!

   Varma hälsningar
   Andrea

   1. Jag skulle väll säg att jag har normal till torr, lite små känslig hy. Jag har alltså inte problem med finnar och porer och blir torr och stram i huden om jag inte smörjer in mig. Jag har en tendens att bli röd om hakan, inga eksem eller något som kliar, sen på vintern blir hyn lite känsligare i kallt klimat.

    Jag använder HydraQuench serien just nu och tycker om den himla mycket då den återfuktar bra och jag känner mig aldrig torr eller stram i huden under dagen. Tänkte testa på Decleor i höst, väldigt nyfiken på det märket, och har köpt Harmonie Calm try me kit för att se om det kan hjälpa mig mot det röda. Har dock inte börjat använda det ännu.

    Tycker det är svårt att veta vilken hudtyp man har exakt men det är ungefär så jag skulle beskriva den. Tänkte komma inom och besöka er i höst och hoppas på att få gjort en hudanalys och ansiktsbehandling så jag får reda på exakt vad jag har för hudtyp!

    Kramar Bea!

    1. Hejsan igen Bea!

     Då tycker jag att du i första hand ska satsa på denna:
     http://www.hudoteket.se/sv/artiklar/priori-coffeeberry-natural-daily-protection-spf-25.html.

     Vad kul att du ska testa Decléor, återkom gärna med rapport! Men som du säger är det verkligen att föredra att komma på behandling. Dels för att det alltid är bra att börja om på ny kula med nya produkter på en hud som fått en djuprengöring, och dels för att man ska få bäst produktrekommendationer. Men just med de serierna du pratar om kan det inte bli fel, det kan bara bli mer eller mindre perfekt =)

     Du är så välkommen!

     Varma hälsningar
     Andrea

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.