Fakta om hudvårdsmärkenHudoteket tipsar

Historien om miljömedvetna Comfort Zone

Historien om miljömedvetna Comfort Zone

Comfort Zone: Det är kärlek det.
Klamrarna i deras logga symboliserar just omhändertagande. Både av människan men också om jorden, som de verkligen har i åtanke när de tar fram sina produkter.

Comfort Zone är övertygade om att alla kan bidra med något för att rädda vår planet. De är exempelvis anslutna till organisationen Life Gate. Det är ett eko-kulturellt nätverk med ett Zero Impact Projekt, som går ut på att sänka koldioxidutsläppen. Comfort Zone bidrar även med att återplantera skog och använder grön el i produktionen.

Det känns ju bra, eller hur? Då kan vi gå vidare till vad märket är, förutom miljömedvetna.


Comfort Zone är ett Italienskt märke som lanserades 1996 av hudvårdsdelen i Davines Group. Produkterna görs i Parma, och det som från början var laboratorier åt andra skönhetsföretag blev och är än idag egen produktion av spamärket Comfort Zone. Det är Dr. Davide Bollati som är hjärnan bakom produkterna som kombinerar avancerad forskning med det bästa naturen har att erbjuda för att få fram egna, effektiva formulas.

Comfort Zone

Jag tycker verkligen att det känns som ett spamärke. De har fantastiska, unika dofter och väldigt sköna konsistenser på sina produkter, både för ansikte och kropp. När man kommer in i ett behandlingsrum som har Comfort Zone vill man sätta upp tältet och campa där ett bra tag. Så härligt känns det.

Vilka är de härligaste produkterna då? (hur långt är ett snöre?!) Det är såklart omöjligt att säga men jag vill lyfta fram några produkter som har blivit mina favoriter.

Comfort Zone Glorious Skin Serum.

Glorious Skin Serum. Detta serum är speciellt för det lägger man ÖVER sin dagcreme. Det låter lite lustigt va, för vi har ju lärt oss att serumet ska ligga under cremen. Detta är ett undantag, som faktiskt funkar som ett serum och primer i ett. När man applicerar den över sin creme (eller enbart, då den är så pass fuktgivande) får man en direkt uppstramande effekt och fina linjer blir mindre! Den ger en fantastisk lyster som i sig hjälper till att få huden att se yngre och slätare ut. Och som sagt, den funkar också som en primer och får makeupen att sitta som en smäck. En fenomenal multiprodukt!

Comfort Zone Skin Regimen Serie

Sen har vi Skin Regimen. Ja, en hel serie vill jag berätta om för den är något utöver det vanliga. Skin Regimen är uppbyggt främst av så kallade ”NutriCosmeceuticals”, dvs superingredienser från naturen som jobbar aktivt mot hudens åldrande. Eftersom att man på senare år upptäckt att det är flera faktorer som påverkar just det, så har ett speciellt sammansatt team arbetat fram serien där man även tagit faktorer som kost, motion, stress och miljöpåverkan i beaktning.
Skin Regimen är bland annat väldigt rik på skyddande antioxidanter, som jag pratade mig varm om i detta inlägg. Ropen skalla, antioxidanter åt alla!

Serien består av en rengöring, som är rengöring och ansiktsvatten i ett: Skin Regimen Duo Cleanser. Den har en lätt mjölkig konsistens som blir rikare när man applicerar den. Lövely och smidig på samma gång. Och till det priset. Taget.

Comfort Zone Skin Regimen Boosters

När man rengjort huden går man vidare till en booster, ett serum.

Comfort Zone Hydra-Pro Booster

Hydra-Pro Booster för en hy som sett de första tecknen på hudes åldrande och vill jobba förebyggande…

Comfort Zone Juvenate Booster

….Eller Juvenate- Pro Booster för mogen hy.

Comfort Zone Skin Regimen Creams

Och så cremerna!  Skin Regimen Hydra-Pro Cream Gel jobbar förebyggande och Skin Regimen Juvenate-Pro Rich Cream för en mogen hy.

Sist men inte mist finns där en produkt som heter Skin Regimen Night Renewer, och detta är alltså INTE en nattcreme. Detta är en kemisk peeling med bland annat mjölksyra. Den lägger man en till två gånger i veckan på rengjord hy och tvättar av efter 10 minuter. Den ger superfina resultat och är pricken över i:et i denna serie, kraftpaketet så att säga.

Comfort Zone Skin Resonance

Slutligen vill jag tipsa om två grejer som är storsäljare.. Dels är det Skin Resonance Cream, den mest sålda produkten hos oss av Comfort Zone. Cremen passar en känslig hy som lätt blir röd eller har tendens att få ytliga blodkärl. Den är rik i konsistensen så den är även toppen att använda i ett kallt och blåsigt klimat.

Comfort Zone Sacred Nature

Och i och med att Comfort Zone är så miljömedvetna har de självklart en ekologisk serie, Sacred Nature. Produkterna på bilden är bara ett axplock av vad som finns i serien, så om du är intresserad av ett ekologiskt alternativ- kika närmre på Sacred Nature.
Jag hoppas att du har fått lite bättre grepp om Comfort Zone nu, och om du inte alls har fattat grejen är du välkommen att fråga på=) Antingen i kommentarsfältet eller maila till andrea@hudoteket.se.

Arrivederci!

 

 

PS. De två översta bilderna har jag lånat av comfortzone.it.

Dela detta inlägg

Andrea Olofsson heter jag och på denna blogg snackar vi skönhet! Jag är uppvuxen i skönhetsbranschen och har därav testat det mesta av det bästa. Och självklart även grejer som inte är lika bra =) Läs gärna mer om mig och min bakgrund inne på "Om mig" i toppmenyn. Har du frågor? Ställ dem gärna i kommentarsfältet, jag älskar skönhetssnack!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.