Hudoteket tipsarHudvårdI mediaKroppsvårdTestat

Snyggare hy & hår med fräscha sängkläder

Nu ska vi snacka sängkläder. Inte riktigt vad du hade förväntat dig från mig va? Faktum är att det du sover på kan ha inverkan på din hud. Så häng på!

Sovrumsinspo från Pinterest

Slipp orenheter med fräscha sängkläder

När vi ligger och drömmer som sötast fastnar det en hel del på våra sängkläder. Svett, döda hudceller och bakterier som stannar kvar där tills vi tvättar dem. Därför är det extra viktigt att hålla sängkläderna fräscha när du eller din partner vaxat sig eller om man har problem med orenheter i ansiktet. Och om man vill förebygga orenheter också för den delen.

Man behöver kanske inte byta allt, men örngott är ett hett tips att byta oftare. Och så är de ju inte så jobbiga att tvätta =)

Örngott från hemmamys.se

Snyggare hår med sidenörngott

När jag bodde i London var mitt hår ett skämt. Jag tappade supermycket och är det långt så ser det ju mer ut än vad det är. Så jag gjorde lite research och provade det mesta i ”hårväxendecimeterpåennattgärnasenastigårtack”-väg. Däribland testade jag att sova på sidenörngott, och jag tycker faktiskt att det hjälpe! Det ska bli mindre friktion och därav slita mindre. Och har man blekt hår är detta extra bra, då våra hår är porösa och har som små fjäll på sig. Dessa hakar gärna i varandra, och därav svintofeeling efter dusch som många säkert känner igen sig i.

Det här med friktionen ska tydligaen vara bra för huden också, enligt detta reportage.

Hur vetenskapligt bevisat detta är vet jag inte, men det kanske kan vara värt att prova. Örngott av detta slag hittar man bland annat här.

Sov så gott!

PS. Bilderna är som synes inte mina, klickar du på dem kommer du till källorna.

Dela detta inlägg

Andrea Olofsson heter jag och på denna blogg snackar vi skönhet! Jag är uppvuxen i skönhetsbranschen och har därav testat det mesta av det bästa. Och självklart även grejer som inte är lika bra =) Läs gärna mer om mig och min bakgrund inne på "Om mig" i toppmenyn. Har du frågor? Ställ dem gärna i kommentarsfältet, jag älskar skönhetssnack!

2 kommentarer

  1. Jättebra tips set där! När jag jobbade som frisör och kunderna ville behålla frillan bäst möjligt till dagen efter rekommenderade vi just siden eller eller örngott i satin. Superskönt att sova på så länge det är rent vill säga. Jag är jättenoga med just örngott, och byter det oftare än allt annat, minst ett par gånger i veckan.
    Kram

    1. Ja, visst är det Hilde! Kul att det är fler än jag som provat och tycker att det funkar =)
      Trevlig helg och kram på dig!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.