BehandlingarHudoteket tipsar

Ida testar Microneedling

Inom kort kommer våra kunder att kunna boka in sig på en av de hetaste behandlingarna just nu, Microneedling. Det är en unik behandling med mikronålar som återbygger huden inifrån och ökar produktionen av kollagen och elastin. Behandlingen är mycket effektiv på fina linjer och djupa rynkor, acne/acneärr, spänstfattig hud, pigmenteringar och solskadad hud. Behandlingen utförs genom att Genosys patenterade microneedling-roller förs över huden och skapar hundratusentals kanaler ner i huden som påskyndar kroppens egen läkningsprocess och ökar kollagen- och elastinproduktionen i huden.

Förra veckan under vårt jubileum hade vi besök av Katja från Genosys Cosmetics, leverantören bakom Microneedling, som passade på att göra demobehandlingar på våra kunder. Katja erbjöd mig att prova en ögonbehandling med Microneedling och självklart tackade jag ja! Dels för att jag har hört så mycket positivt om behandlingen och dels för att jag har en del torrhetslinjer runt ögonen som jag mer än gärna blir av med 🙂

Steg 1 – Rengöring med kolsyra

Katja inledde behandlingen med en en unik, svalkande djuprengöring som skapar små mjuka bubblor av kolsyra över ansiktet. Syremasken som bildas stimulerar hudens egen syresättning och rengör effektivt porerna på djupet. Jag har aldrig testat en liknande rengöring, det kändes som om någon droppade vatten på ansiktet, och känslan efteråt var jätte skön. Jag kände mig verkligen ren och återfuktad!

Så här ser man ut under en kolsyrerengöring 🙂

 

Steg 2 – Microneedling

Katja rengjorde områdena runt ögonen med klorhexidin (desinfektion för att förhindra infektioner) och applicerade därefter ett serum. Beroende på hudtyp och behov anpassas val av serum, på mig valde Katja ett starkt återfuktande serum eftersom mitt största problem är min torra hud. Som avslutning på behandlingen appliceras en Peptid-mask och Katja valde att lägga den innan Microneedlingen började (med undantag för ögonområdet).

Därefter började hon att rolla området runt ögonen och det kändes lite (konstigt vore väl annars eftersom rollern består av 540 tunna mikronålar!) men behandlingen var ändå inte smärtsam. Personligen tycker jag om när det känns att något händer i huden så för min del var det bara positivt att det stack till lite!

Peptide masken är på och Katja rollar området runt ögonen.

 

Steg 3 – Peptide Hydra Gel Mask

Avslutningsvis lade Katja den patenterade Peptide Hydra Gel masken över hela mitt ansikte och den var så skön! Det behandlade området runt ögonen var lite rött och ömt ömt så den svalkande gelmasken kändes fantastisk mot huden. Peptide-masken är speciellt framtagen för att snabbt tillföra huden lugn, fukt och näring och det märktes!

Hela masken är på!

 

Resultatet

Efter behandlingen var jag lite röd och svullen på det behandlade området men som sagt – jag gillar när det händer något i huden för det är då det ger resultat! Enligt Katja behöver man ofta tre behandlingar för att verkligen se ett bra och långvarigt resultat. Nedan är en bild på mig efter behandlingen, jag som ser mig själv i spegeln varje dag tycker att linjerna var mycket mindre men jag kommer säkert att behöva ytterligare två behandlingar för att verkligen märka skillnad som håller i längden!

 

Inom kort kommer du själv kunna prova Microneedling – det hetaste i behandlingsväg just nu som sägs kunna ersätta Botox och fillers!

//Ida, Marknadsansvarig

Dela detta inlägg

Ida jobbade innan på Hudoteket och gästbloggade titt som tätt. Hon har ett brinnande skönhetsintresse och skriver gärna om effektiva behandlingar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.