I media

En pratstund med Madame Solange, Decléors grundare

Vilka fantastiska dagar jag har haft! Två dagar i aromaterapins tecken, där fokus låg på Decléors 40-års firande. Vi fick bland annat höra Madame Solange föreläsa, jag har fått se både stora lanseringar och höstens hemliga nyheter. Men om detta får jag lov att återkomma.

För nu vill jag presentera den fabulösa Madame Solange Dessimoulie!

Andrea Olofsson och Madame Solange

Jag var en av de få som fick chansen till en privat pratstund med Madame Solange. Och såhär lät den.

Hur kommer det sig att du blev hudterapeut?

Jag var på behandling hos en hudterapeut och jag blev så fascinerad av henne, så jag ville bli som precis som hon. Då var yrket inte så vanligt och det fanns få skolor. Speciellt svårt var det för mig som bodde på landsbygden. Så jag lärde mig teorin brevledes, och åkte sedan in till Paris för att lära mig yrket i praktiken på en skola. Scientific Academy of Beauty hette den.

Och vad hände sedan, startade du Decléor på en gång?

Nej nej. Det var som så, att de tre bästa i klassen fick jobb direkt. Den bästa fick jobb hos självaste Maurice Mesige, en specialist inom phytoterapi. De två första hade inte möjlighet att åka och jobba med honom, men jag som var trea kunde absolut, så jag åkte! (säger hon fnissande). Det var han som lärde mig så mycket om växter och phytoterapi, och det var där mitt intresse väcktes.

Du ser ju helt fantastisk ut…Hur stor del är skönhetsprodukter och hur mycket är livsstil?

50/ 50. Men jag började tidigt, både med att använda produkter och med behandlingar för att vi övade på varandra i skolan. Det är nog det som varit nyckeln för mig. Ju tidigare man börjar med hudvårdsprodukter, desto enklare är det att fördröja hudens åldrande.

Fast idag är det inte lika svårt, man behöver inte anstränga sig lika hårt. Jag var ju innan min tid gällande hudvård, idag är det på ett annat sätt. Nu kanske man har en mamma och en mormor eller farmor som har tagit hand om sig och som lär sina döttrar hur man ska göra. Men när jag var liten var det inte så, jag var den första generationen som gick på skönhetssalong.

Unga människor idag är mycket mer medvetna om vad de äter, hur de tränar och hur de lever. De som är 20 år 2014 kan förvänta sig att åldrandet kommer senare, för att de tar hand om sig.

Vilket är ditt absolut bästa hudvårdstips?

Man måste fokusera på både insidan och utsidan. Glöm inte att utsidan är en reflektion av insidan. Ta hand dig själv, ta tid för dig själv och tala för dig själv. Mår du bra på insidan kommer det lysa igenom.

Nu har du haft ett 40 år långt äktenskap med Decléor, vad har varit det bästa?

Att jag tagit mig igenom de svåraste stunderna. Att jag har hållt mig frisk trots det hårda arbetet, att jag hållit mig rynkfri trots stressen. Tack vare min filosofi och min tanke om hur man ska leva.

Om du fick säga något till dig själv som 20-åring, vad skulle du säga?

Att livet är skört och att vi måste ta vara på det. Vi är bara här för en kort stund, och man kan förlora lycka väldigt snabbt. Var inte materialist. Ditt största kapital är dig själv, dina tankar och din energi.

Varför har Decléor blivit en sådan succé och är än idag?

Detta beror på människorna som jobbar med Decléor, att de har samma tänkande, samma energi och vill åt samma håll. Kommunikation är nyckeln till succé.

Vilka Decléor-produkter har du alltid i handväskan?

Aromessence & balm Neroli & creme Hydra Floral. För att fukt är det allra viktigaste. Fukt, fukt, fukt! Speciellt när du reser. Och drick vatten!

Hur spenderar du din lediga tid?

Jag utövar Thai Chi, Chi Gong och gör även övningar med svärd. Jag går på museum, och så älskar jag klassisk musik. Jag kan lyssna på Mozart & Beethoven i evigheter!

Och slutligen…kan jag ta en selfie med dig?

Ah, mais oui! Un selfie!

Selfie med Madames Solange

Dela detta inlägg

Andrea Olofsson heter jag och på denna blogg snackar vi skönhet! Jag är uppvuxen i skönhetsbranschen och har därav testat det mesta av det bästa. Och självklart även grejer som inte är lika bra =) Läs gärna mer om mig och min bakgrund inne på "Om mig" i toppmenyn. Har du frågor? Ställ dem gärna i kommentarsfältet, jag älskar skönhetssnack!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.