Guider, tips & kunskapI mediaIntervjuer

Skönhetssnack The Podd: Probiotika & Ostbågar

Skönhetssnack The Podd: Probiotika & Ostbågar

Idag alla små bakteriefyllda och bakterietäckta läsare är det dags för det sista avsnittet i vår poddtriologi. Ja, för alla består vi av bakterier, faktum är att vi består mer bakterier än av mänskliga celler (!?!?!). I dagens avsnitt gästar en av Sveriges mest pålästa inom probiotika och prebiotika, Christopher Genberg. Han är distributör för det hudvårdsmärke som har kommit längst i sin forskning om probiotika och prebiotika på huden. Fler och fler märken hänger på trenden, som vi inte tror är en trend egentligen utan något som är här för att stanna. Om du lyssnar på avsnittet får du reda på mer om probiotika, vad den gör för kroppen, för huden, vad man ska tänka på om man är sugen på att köpa probiotisk hudvård, vilka passar probiotisk hudvård till med mera med mera. Klicka på ”läs mer” för att komma till mer information om dagens poddavsnitt samt länk till avsnittet.


HÄR kan du hitta alla produkter vi pratar om i avsnittet, och även ett gäng till som innehåller probiotika eller prebiotika.

 

När man pratar om probiotisk hudvård är det ESSE som får ta stor plats. Mycket för att de från början hade med pro- och prebiotika i sin hudvård och för att de kommit så långt fram i sin produktutveckling gällande produkter med pro-och prebiotika. ESSE Probiotik Skincare var de första som tog fram serum med LEVANDE probiotika i produkterna, nu har de två produkter med levande probiotika i sig. Det är Esse Sensitive Serum samt Esse Plus Probiotic Serum.

Esse Probiotic Skincare Trevor Steyn _| skonhetssnack.se

Här ser ni grundaren av ESSE Skincare, Trevor Steyn. Här visar han hur ”ostbågarna” fungerar, som Pernilla pratar om i dagens avsnitt. Vill du läsa mer om probiotisk hudvård och ESSE, då kan du ta en kik på det här inlägget. 

Andra märken med probiotika och prebiotika

Comfort Zone Remedy för känslig hud på skönhetssnack.se IMG_5926

Comfort Zone har en hel serie för känslig hud med PREbiotika. Allt om den kan du läsa här. 

Elemis senast lanserade serie är en liten men naggande god grupp av superfood-produkter. Dessa har de även fyllt med pre-biotika, som gynnar de goda bakterierna i huden. Jag är ett stort fan av superfood oljan, som funnits sedan tidigare med ett annat utseende. Den kan du läsa om här.

De andra produkterna är en löddrande rengöring, Elemis Superfood Facial Wash Prebiotic Gel Cleanser. 

Ni hittar även dagcremen Elemis Superfood Day Creme och nattcremen Elemis Superfood Night Creme. Dessa är två cremer som snabbt går in i huden och som också är perfekta att använda under ditt uv-skydd nu då de är så rika på antioxidanter och vitaminer som skyddar mot fria radikaler. Serien doftar som den ser ut- fräscht av grönt!

PÜR Cosmetics har släppt en primer med probiotika, kokosvatten, koffein och aloe vera. Så det är en fuktgivande och energivande primer som dessutom innehåller PRObiotika, alltså goda bakterier.

Detta var det sista poddavsnittet för denna gång, hoppas att ni har tyckt att de har varit bra. Har du några frågor om probiotisk hudvård? Kommentera nedan eller maila andrea@hudoteket.se.

Kram!

Dela detta inlägg

Andrea Olofsson heter jag och på denna blogg snackar vi skönhet! Jag är uppvuxen i skönhetsbranschen och har därav testat det mesta av det bästa. Och självklart även grejer som inte är lika bra =) Läs gärna mer om mig och min bakgrund inne på "Om mig" i toppmenyn. Har du frågor? Ställ dem gärna i kommentarsfältet, jag älskar skönhetssnack!

2 kommentarer

    1. Hejsan Isabelle! Tack för din fråga! Är kursen bara för ditt egna intresses skull eller vill du utbilda dig för att jobba som exempelvis hudterapeut? Ha en fin helg! kram Andrea

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.