I Andreas liv...Kost

Tips på grönkålschips & jul hos Cirkus Olofsson

Tips på grönkålschips & jul hos Cirkus Olofsson

Sådär ja! Nu var julen slut för den här gången. Jag hade en himlans fin jul, med familjen plus en styck pojkvän. En styck pojkvän som ligger i hårdträning inför SM i thaiboxning, och ska gå från smal och vältränad till ännu smalare och vältränad för att få plats i sin viktklass. Då kom jag så fiffigt på att jag skulle göra grönkålschips, så även han fick något göttigt (och nyttigt) att knapra på (såg sedan på julkalendern att det är sjukt trendigt också, haha). Nevertheless, jag gjorde iallafall dem och det var superenkelt och det var supergott! Här kommer receptet…

Såhär gör du

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Tag en rejäl mängd grönkål och skala av dem från stammen, så det blir i typ chipsformat fast större.
  3. Skölj och låt torka.
  4. Lägg kålen i en skål och häll på olivolja efter behag. Massera in oljan i kålen så att alla bitar är täckta med olja. Man kan även göra detta när de ligger på plåten, men jag tyckte det var smidigt att göra på detta sätt.
  5. Lägg bakplåtspapper på en plåt och fördela ut kålen.
  6. In med dem i ugen 10-20 minuter, tills de är torra och knapriga!
  7. Ta ut dem och häll över flingsalt efter behag (och som ni ser på bilden är mitt behag svinstort, I kind of overdid hela grejen med salt så det liksom lade sig i klasar, haha. Men men, salt är ju gott!).
  8. Lägg i en skål och servera. Klart!

gronkalschips|skonhetssnack.seSom sagt… Denna mängd salt är inget som jag rekommenderar =)

juldrink|skonhetssnack.se

Fördelen med att vara tillsammans med en bartender. Sedan tre år tillbaka är det drinkar på julafton och de ska vara röda! I år blev det en klassiker, ”The Blinker”. Den görs normalt på citron, hallon och Rye Whiskey, men vi hade bourbon istället. Yummie!

cirkusolofsson jul|skonhetssnack.se

Hela Cirkus Olofsson. Yes, det är så vi kallar oss. Detta efter att Farmor en gång varit med och tyckt att det var så jäkla livat och galet att hon svarade i telefon när det ringde ”Hos Cirkus Olofsson” =).

I julklapp fick jag bland annat en råsaftcentrifug! Jag inbillar mig att jag ska få i mig fler ”mindre goda grönsaker” genom den. Smart av min kille att ge bort den till mig, då jag strängt förbjudit HONOM att köpa fler maskiner till vår teknikpark där hemma, då den innehåller följande: charkskärare (en såndär stor som man vevar), blender, espressomaskin storlek stor, bönmalare, brödrost, vanlig kaffekokare, tekokare, stavmixer, bakmaskin, glassmaskin, riskokare and the list goes oooooooon. Men han fann ett kryphål i förbudet, haha.

Hoppas du har haft en alldeles ypperlig jul och att du får en grym nyårsafton! Nästa gång vi hörs är det nytt år då har jag BIG NEWS… =)

Dela detta inlägg

Andrea Olofsson heter jag och på denna blogg snackar vi skönhet! Jag är uppvuxen i skönhetsbranschen och har därav testat det mesta av det bästa. Och självklart även grejer som inte är lika bra =) Läs gärna mer om mig och min bakgrund inne på "Om mig" i toppmenyn. Har du frågor? Ställ dem gärna i kommentarsfältet, jag älskar skönhetssnack!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.