Hårvård

Extra vård och näring för håret

Extra vård och näring för håret

Idag är en stor dag för många. Dagen då många säger tack och hej till lata dagar i solen och au revoir till den stora mängd bad som många har haft möjlighet till i sommar. Dagen då vi ska till kontoret med fräscha jobbkläder, en hy full av sommarlyster och ett hår, friskt och svallande. Men vänta lite här…Hur fasen är det meningen att håret ska vara friskt och svallande, när frisören varit på semester och likaså alla tankar på den regelbunda inpackningen?! När fokus legat på om barnen är ovanför vattenytan, om de är insmorda, om JAG är insmord, om grillen är på, om grillen absolut INTE är på och så vidare och så vidare. Jag kan tänka mig att många liksom slarvat med det där yttersta, håret som är så lätt att glömma bort att skydda. Därför ska jag idag skriva om en räddare i nöden för frissiga after beach svall, säg hej till Davines SU Hair Mask!

Davines SU Hair Mask 

Detta är enligt många Davines bästa mask, alla kategorier, after beach or not. Men faktum är att den ingår i Davines serie SU, som består av ett gäng produkter anpassade för att skydda och reparera håret efter sol och bad. Seriens huvudingrediens är Citrus Myrtifolia som även kallas Chinotto som det heter på Italienska. Jag som är en bartenderfru visste vad chinotto var långt innan denna serie kom ut, då denna citrusfrukt är en vanlig ingrediens i drinkar då den är en bitter citrussmak.

Men i SU har den en antioxidanteffekt samt antiinflammatoriska egenskaper. Detta tillsammans med sheasmör som vårdar och ger näring till håret som by now antagligen är gaaanska dassigt efter denna sommaren.

Doften

Ja, vad ska man säga. Den är underbar! Enligt Davines doftar den blommigt från camellia och mimosa, fruktigt från äpple med en touch av trä. Jag tycker att den doftar sommar kort och gott!

Användning

Denna goding används på fuktigt hår efter schampo, applicera från rötterna till topparna. Kamma igenom håret och låt sitta i 5-15 minuter och skölj ej ur.

Här kan du hitta ett helt gäng andra produkter som är finfina i och efter sol.

Toodles!

Dela detta inlägg

Andrea Olofsson heter jag och på denna blogg snackar vi skönhet! Jag är uppvuxen i skönhetsbranschen och har därav testat det mesta av det bästa. Och självklart även grejer som inte är lika bra =) Läs gärna mer om mig och min bakgrund inne på "Om mig" i toppmenyn. Har du frågor? Ställ dem gärna i kommentarsfältet, jag älskar skönhetssnack!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.