HårvårdHudvårdKroppsvård

Bästa multioljan…

Bästa multioljan…

Kommer enligt mig från Carita. Den ikoniska produkten Carita Fluide de Beauté 14 Ultra-Nourishing Dry Oil är en multiolja för ansikte, hår och kropp som såg dagens ljus redan 1956. Namnet ”Fluide de Beauté 14” kommer från adressen 14 Rue du Faubourg Saint-Honoré, där Systrarna Caritas skönhetsskola en gång låg.

Vill du veta mer om systrarna Carita, kvinnorna som startade Carita? Läs då vidare om dem i detta inlägg som jag tidigare skrivit om dem.

Carita Fluide de Beauté 14 Ultra-Nourishing Dry Oil

Varför en multiolja?

För mig är multioljan perfekta resesällskapet. En produkt som har fler användningsområden är guld värt när man packar upp och inser att man glömt x, y och z. Dessutom är en multiolja grymt bra för den som vill ha allt så smiiidiiiigt som möjligt, en produkt till flera grejer. Perfekt. Och just en olja av detta slag mjukgör och återfuktar fint till ansikte, kropp och hår!

Carita Fluide de Beauté 14 Ultra-Nourishing Dry Oil_skonhetssnack.se_20180826_164452
Resestorlek av Caritas klassiska Nourishing Dry Oil

Varför just Carita Fluide de Beauté 14 Ultra-Nourishing Dry Oil?

It’s a classic! Den är en ikonisk produkt som jag tycker alla som gillar lite citrusdoftande oljor ska testa någon gång i livet.

Caritas variant av multiolja innehåller hasselnötsolja och majsolja som ger näring och lugnar. Den smälter in i huden supersnabbt! Såhär brukar jag använda den:

  • I ansiktet som ett serum, eller blanda med en creme som jag vill ha en rikare konsistens på.
  • På kroppen istället för body lotion eller after sun (lugnande!). Ibland enbart på benen när jag vill ha extra snyggt glow där.
  • I badet som badolja. När jag någon gång om året har tillgång till ett sådant.
  • I håret kan man berika en inpackning eller ett balsam. Man kan även applicera en i risiga toppar för en smooth look.

Superfräsch, superfin både på kroppen och i badrumsskåpet.

Den flaskan som du ser på mina bilder är en resevariant som man ibland kan få i gåvor från Carita. Annars ligger den på 100 ml.

Det finns ju fler multioljor än denna, men det jag gillar med just Caritas är att den verkligen även är anpassad för ansiktet och är så lätt i konsistensen att man kan tänka sig att ersätta sin ansiktsolja med den.

Toodles!

Dela detta inlägg

Andrea Olofsson heter jag och på denna blogg snackar vi skönhet! Jag är uppvuxen i skönhetsbranschen och har därav testat det mesta av det bästa. Och självklart även grejer som inte är lika bra =) Läs gärna mer om mig och min bakgrund inne på "Om mig" i toppmenyn. Har du frågor? Ställ dem gärna i kommentarsfältet, jag älskar skönhetssnack!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.