Fakta om hudvårdsmärkenHudoteket tipsar

Varför är Exuviance bra?

Varför är Exuviance bra?

Exuviance är ett av Hudotekets mest sålda märken. Alltid. Inte bara för att det har varit en annons i tidningen, utan för att nöjda användare köper produkterna år efter år. Men varför är det så bra då?

Med sådana snillen i dermatologi till pappor är det ju inte så konstigt. Produkterna bygger nämligen på Dr. Ruey Yus och Dr. Eugene van Scotts idéer, och deras forskning har pågått i över 40 år. Idag har de 120 patent, så ja – det är hel del tanke bakom dessa produkter.

Produkterna innehåller PHA- syror (poly hydroxy acids) och just dessa syror passar alla hudtyper, även den känsliga.  Exuviance produkter gör i korta ordalag så att döda hudceller som samlats i det översta hudlagret luckras upp. De döda hudcellerna bildar annars ett torrt och matt lock, och gör det svårt för nya hudceller att komma fram.

Det är väldigt många som känner att de får fin effekt av Exuviance, speciellt de med rosacea, acne, pigmenteringar och åldrad hud.
Men det är viktigt att man får rätt kombination av produkter, så man verkligen får det resultat man vill ha.

Som jag sa, Exuviance är älskat av så många att det är svårt att utse några storsäljare- för allt går åt!
Men den produkt som ligger absolut i topp är nattcremen Evening Restorative Complex. Den passar alla, även de med rosacea. Mjukgör, reparerar, Luktar gudomligt (!) och har en fantastiskt skön konsistens.

En favorit hos oss i personalen här är faktiskt en fotcreme, Exuviance Heel & Elbow Dry Skin Repair. Lite konstigt att bli så exalterad över en fotcreme, men så bra är den. I och med att PHA-syrorna ser till att gamla hudceller rensas bort har man ”nyfilade” fötter hela tiden. Dock är det bra att ha någorlunda pli på sina förhårdnader innan man börjar med denna creme. Helt underbar.

Jag vill också slå ett slag för Exuviance serum. Oftast börjar man kanske med rengöring, ansiktsvatten, dagcreme och nattcreme och får så fina resultat av detta att man glömmer att det faktiskt kan bli ännu bättre.

Detta är tre av Exuviance serum, och dessa applicerar du innan dag och nattcremen eller antingen eller. Lite beroende på önskat resultat, hudtyp och så vidare.

Exuviance_serum

Collagen Triple Boost Serum jobbar på spänsten, fastheten och fylligheten i huden, alltså anti-age.

Vespera Bionic Serum är en fuktdusch som heter duga, för alla hudtyper som behöver rejält med fukt. I och med att den även jämnar ut hudstrukturen och fina linjer kan man säga att denna också har en anti-age effekt.

Exuviance OptiLight Brightening Serum jobbar mot pigmenteringar och är optimal att använda tillsammans med Optilight Tone Corrector. Det är en dag-och nattcreme för den som vill satsa lite extra på att jämna ut hudtonen. Det finns även en remgöring i OptiLight serien, Daily Prep.

Exuviance_Optilight

Toodles! Andrea

Dela detta inlägg

Andrea Olofsson heter jag och på denna blogg snackar vi skönhet! Jag är uppvuxen i skönhetsbranschen och har därav testat det mesta av det bästa. Och självklart även grejer som inte är lika bra =) Läs gärna mer om mig och min bakgrund inne på "Om mig" i toppmenyn. Har du frågor? Ställ dem gärna i kommentarsfältet, jag älskar skönhetssnack!

45 kommentarer

  1. Hejsan Nathalie!
   Välkommen hit! Hoppas du ska trivas =)

   Ha en fortsatt fin söndag!
   Varma hälsningar
   Andrea

 1. Hejsan och tack för en fin och inspirerande blogg !! Har en fråga som jag tycker passar fint in här. Var för två veckor sedan på en exuviance salong och fick gjort en riktig djuprengöring samt hjälp med val av produkter då jag väldigt länge varit sugen på att testa dessa omtalade produkter.Fick utvalt rengöring (gelen i grön flaska), ansiktsvatten ( gul flaska) , dag och nattkräm. Frågade väldigt noga om invänjning av produkterna då jag hört att man kan få en liten uppblossning i början. Ska ju tilläggas att jag aldrig förut använt denna typ av produkter.Fick svaret att köra på med allt på en gång?? Detta är min fråga? Har ju hört förut om invänjning av nya produkter. Har som sagt använt mina produkter nu i två veckor dock hoppat rengöringen någon morgon men alltid smörjt in mig.Har som sagt en utrensning nu tror jag. Hur länge kan jag räkna med att detta håller i sig innan det lugnar ner sig. Pirrar och kittlar också i mitt ansikte allt som oftast med dagkräm, dock ej med nattkrämen. Vänjer sig huden vid dessa nya produkter och när kommer detta fina resultat alla pratar om?? Ska ju dock tilläggas att jag slutat fjälla så mycket nu:) och har fått en fin lyster som jag ej hade innan. Väldigt tacksam för ett svar då jag verkligen vill fortsätta med mina nya produkter…Tack än engång för fin läsning och en inspirerande blogg:))

  1. Hejsan Linda!

   Tusen tack för dina fina ord!
   Då ska vi försöka hitta en lösning för dig, men dock vill jag börja med att säga att det där med invänjning är ju individuellt. Det tar olika tid så det är svårt att sätta en exakt tid. Nu har jag inte sett din hud, men vad jag förstår så har du inte ont så att det svider eller kliar utan bara har en pirrande känsla och en utrensning som är vanligt när man börjar använda så aktiva produkter.

   Mitt tips är att du i en vecka rengör ansiktet med både rengöring och ansiktsvatten på morgonen varannan dag, och att du varannan dag tar bara ansiktsvatten på morgonen. Detta för att den gröna rengöringen är ganska kraftig och kan i vissa fall behövas vänjas vid. Om detta känns bra efter en vecka tycker jag att du fortsätter så i en vecka till för att sedan smyga igång med rengöring varje morgon med gröna gelen.

   Om du känner dig osäker får du gärna höra av dig igen eller ringa till oss på 036-34 45 62.

   Ha en fortsatt fin dag!

   Varma hälsningar
   Andrea

 2. Tack så jättemycket för så snabbt svar:) Kommer absolut att prova så istället och se hur det känns.En fråga bara jag måste ju rengöra ansiktet ordentligt på kvällarna då jag sminkar mig. Kan jag använda rengöring plus ansiktsvatten varje dag på kvällarna eller hur ska jag göra där? Och dag och nattkrämen?? Varje dag eller varannan dag/kväll? Nattkrämen är inget som pirrar det är dagkrämen som kliar/pirrar i ansiktet.Så fort jag smörjt mig på morgonen så kommer detta klilande?? Är det normalt?? Tack igen:)

  1. Hejsan igen!

   Min tanke är att du använder både rengöring och ansiktsvatten varje kväll, för som sagt, sminket måste ju av. Men på morgonen kör du enbart ansiktsvattnet i en period. Och dag och nattcremen använder du båda två varje dag som vanligt.
   Men du säger nu alltså att det kliar? För för mig är klia och pirra lite olika saker. Att det kan pirra lite visar ju att det händer något i huden, men kliar det och är obehagligt varje dag så är det ju inte riktigt rätt. Kliar det hela dagen eller bara precis när du lagt på cremen? Är du röd eller irriterad i huden?

   Men gör så att du imorgon bara tar ansiktsvattnet på morgonen och ser om du har samma känsla när du applicerar cremen. Om det fortfarabde känns obehagligt får du gärna ringa 036-344562 så kan vi hjälpa dig därifrån.

   Vi hörs!

   Varma hälsningar
   Andrea

 3. Tack än en gång för så oerhört snabba svar:))Känns jättebra när man får sånn hjälp:) Kommer att göra så nu ett tag och se om det känns bättre. Detta med dagkrämen. Det är lite svårt att förklara.Jag har ju aldrig använt produkter med syra förut så för mig är detta helt nytt område. Känns som något som pirrar i ansiktet nästan som att det kliar men jag är absolut inte röd eller irriterad i huden.Detta händer som sagt inte med nattkrämen.Inte så att jag vill klia hela tiden men det känns som sagt lite behagligt. Kan ju annars vara så att detta försvinner när huden vant sig ordentligt.Tusen tack än en gång:)

 4. Hejsa,

  Är fantastiskt nöjd med exuviance produkter som jag nu har använt ett år. Känner att jag aldrig vill sluta använda dessa men nu är det så att jag är gravid och jag undrar hur det funkar. Rekommenderar du/ni Exuviance till gravida? Om inte, finns det något annat märke som passar bättre som fungerar liknande som exuviance?

  Tusen tack!

  mvh
  Lina

 5. Hejsa,

  Är fantastiskt nöjd med exuviance produkter som jag nu har använt ett år. Känner att jag aldrig vill sluta använda dessa men nu är det så att jag är gravid och jag undrar hur det funkar. Rekommenderar du/ni Exuviance till gravida? Om inte, finns det något annat märke som passar bättre som fungerar liknande som exuviance?

  Tusen tack!

  mvh
  Annie

  1. Hejsan Annie!

   Vad kul att du är nöjd med produkterna, och grattis till kommande bebis!

   Exuviance själva har inga restriktioner förutom några få extra aktiva produkter, tex Blemish Treatment Gel, Clarifying Solution etc.
   Vilka produkter använder du?

   Dock vill vi på Hudoteket aldrig garantera någonting, så beslutet ligger på den blivande mamman. Jag skulle heller inte rekommendera Exuviance till någon som är gravid som aldrig använt produkterna, just för att huden är obalans och eventuellt extra känslig och kan reagera på sätt som man inte riktigt kan förutse.

   Nu har ju du använt produkterna och det verkar funka, men känner du dig osäker så kan vi såklart hjälpa dig att hitta produkter anpassade för din hy under tiden. Det är ju onödigt att vara orolig, det är ju ett tag bebben är där inne =)

   Hoppas detta gav dig någorlunda svar på dina fråga, och om du vill hitta andra produkter eller har fler frågor återkom gärna.

   Ha nu en härlig fredag!

   Varma hälsningar
   Andrea

  1. Hejsan Linda!
   Tack för din fråga! Produkterna i det startkitet är väldigt milda och innehåller ingen AHA, så därför rekommenderas ingen speciell invänjningsrutin. Ansiktsvattnet är det som man kanske kan känna av att det pirrar lite i huden i början, så det skulle jag ta bara på kvällen första veckan. Annars ska det gå bra att använda dem som vanligt. Dock är det ju aktiva produkter, så det kan ploppa upp lite kvisslor och blemmor till en början så det får man ha med i beräkningen och ha tålamod med. Och så är peelingen i det kitet till för kroppen =)

   Hör av dig om du har fler frågor!
   Varma hälsningar
   Andrea

 6. tack för svaret:) Vad är det som händer i huden när det pirrar?

  Okej , jag har redan problem med finnar på kinderna (vuxenakne) dock har jag inte fet hud. Ska jag komplettera med någon aknekräm från Exuviance att ha på finnarna ? Eller räcker det att bara använda produkterna i startpaketet ?

  1. Hejsan!

   När man använder så kallade aktiva produkter jobbar de ju med att bland annat kicka igång cellförnyelsen, läka, släta ut och så vidare. Och det är detta som man kan känna i huden när man börjar använda mer aktiva produkter. Som när man inte har tränat på ett tag, då kan man ju känna det i musklerna efteråt också. Så lite pirr är inget farligt =)

   Jag skulle börja med att använda startpaketet. Dels för att det är nytt och dels för att du inte vet hur långt du kommer med bara de produkterna, det kanske händer mer än du tror. Om du sedan känner att du vill ha något lokalt skulle jag satsa på Blemish Treatment Gel. Deras concealer tycker jag också är toppen, om man vill ha något på plitorna med mycket täckning men som samtidigt gör nytta. Den kan du börja använda redan nu. Den är superdryg också ska tilläggas.

   Ha det fint!

 7. okej 🙂 Hur länge kan man använda Exuviance ? För det är väl inte bra att använda syror på huden år ut och år in ? 🙂

  1. Hejsan!
   Du kan använda det hur länge du vill. Detta är för att huden nybildas hela tiden, så för den sakens skull finns det ingen anledning att sluta. Med åren går ju cellerna förnyelseprocess långsammare och då är aha-syran toppen. Man ökar underhudens motståndskraft, och det är det man vill ha: en tjock & näringsrik underhud och en tunnare överhud. Fiskare eller människor som är ute mycket får tvärtom. Det som ofta kallas för läderhud. Man kan alltså använda Exuviance eller andra syramärken så länge man vill, om man får den effekt på huden som man önskar.

   Däremot kan ju huden ändras på grund av andra orsaker: klimatet man jobbar i, det blir varmare/kallare ute, graviditet, klimakteriet och då kan man ju behöva ändra produkter.

   Ha det fint!
   Varma hälsningar
   Andrea

 8. Hej! Jag har hört mycket om Exuviance, jag har väldigt torr hy som lätt börjar flagna och köpte produkterna som var rekommenderade för torr hy. Jag har efter ca 1v användning fått fruktansvärda acne-utslag. Inte vanliga finnar som man har ibland utan verkligen bultande acne-blämmor, på kinderna där jag ALDRIG haft något och hela pannan är knottrig och blöder ibland… ska det verkligen vara såhär? Har hört att huden blir sämre i början men är så rädd att få fula ärr… vad ska jag göra? Tacksam för svar!

  1. Hejsan Lisa!
   Yes, det stämmer, man kan få en både mindre och rejäla utrensningar av Exuviance (och andra aktiva märken också för den delen). Dock hade jag gått tillbaka till den salong där du blev rekommenderad produkterna för att få visa hur huden ser ut och få rådgivning kring hur du bäst går vidare. Det kan ju vara så att det du beskriver ”bara” är en rejäl utrensning, men det kan ju också vara en reaktion, och det kan de hjälpa dig med på salongen. Med jag hade absolut kolla upp det, för säkerhets skull.

   Lycka till!
   Kram Andrea

 9. Hej! Jag har nu använt exuviance (gentle cleansing creme, soothing toning lotion, multi-protective day cream spf15 och ultra restorative cream) i drygt 2 månader. Jag har torr hy som lätt flagnar och jag har nästan haft rynkor fast jag är 18 år. Däremot får jag lätt finnar och mycket ”prickar” i pannan och runt munnen. Jag upplever att min hud är fantastiskt återfuktad och porerna är mindre, dock försvinner inte finnarna och prickarna! Bör jag byta någon av produkterna eller vad rekommenderar du att jag gör? Prickarna ”utvecklar”sig inte alltid till finnar men det ser verkligen inte fint ut. Tacksam för svar!

  1. Hejsan!
   Vad bra att det känns bättre, men bättre kan det bli =) Spontant skulle jag lägga till Blemish Treatment Gel till att börja med på orenheterna och se hur det blir, två månader är ju inte så lång tid att utvärdera på. Nu på sommaren rekommenderar jag att du använder den enbart på natten.
   Lycka till!

   Kram Andrea

 10. Hej!
  Jag är 46 år. Har använt Exuviance i ett halvår. Kan få lite ”finnar” på hakan ibland. Använder deras foundation med som jag tycker är toppen! Finns det nåt man kan använda så att ”finnarna” försvinner?
  Sussie

  1. Hejsan Suzanne!
   Tack för din fråga! Om det bara är enstaka finnar så tycker jag att Exuviance Blemish Treatment Gel är toppen. Du kan ha den både dag och natt, över din creme. På dagen använder du den över din creme men under din foundation, men börja att använda den nattetid och se vad som händer. Lycka till!
   Kram Andrea

  2. Otroligt!
   Mina små ”finnar” försvann under natten. Pirrar lite i huden men det vet jag ju att det gör när det ”verkar”. Känns underbart att ha fått tillbaka lite av min ungdomshy. Hör till saken att jag har Roscacea också men det syns inte nu. Tack för tipset med Exuviance Blemish Treatment Gel
   Sussie

 11. Hej!
  Har använt Thalions produkter mot min extremt feta hy. Dock är den fortfarande fet… Borde jag prova exuviance istället, tror du det feta försvinner helt då? Tacksam för svar.
  /Tjejen som lider extremt över sin feta hy 🙁

 12. Hej!

  Jag är helt kluven av alla dessa produkter. Jag känner att det är dags att överge mina nuvarande produkter då dom inte hjälper. Problemet är att jag får lätt finnar som är helt vita och skriker kläm mig, men sedan blir det som en röd prick (ärr?) som aldrig vill försvinna. Dom står ut och ger aldrig med sig. Det brukar bli bättre när jag kommer i kontakt med sol och saltvatten, men nu när det börjar bli höst blir det bara värre och värre. Ovanpå det är jag väldigt torr i T-zonen, nästan så det flagnar. Vilket jag smörjer in och det resulterar i mer finnar. Och i sin tur i röda blemmor.
  Något tips? Vad kan jag göra och använda??

  Super tacksam för svar

  1. Hejsan Elin! Ja, jag förstår att du blir kluven och det finns ju så himla många. Och jag skriver ju om väldigt många olika på bloggen, men alla märken är ju inte bra för alla. Nu till ditt problem. Det vore toppen om du vill fylla i med vad du använder idag, och om möjligt, maila en bild till mig på din hud så vi verkligen kan kika ordentligt. Är du känslig? Hur länge har det varit så?

   Självklart ska vi hitta en lösning i hudvårdsdjungeln =)
   Vi hörs!
   Kram Andrea

 13. Hej!

  Jag har använt exuviance produkter i ca två månader efter att ha hört mycket postitivt om dem. Jag upplever dock att jag får finnar och blemmor som tidigare och att exuviance inte gör huden bättre. Dagcreamen har jag inte kunna använda alls då jag får röda utslag i ansiktet. Ska tilläggas att jag har känslig och fet hy.

  Det jag undrar är hur lång invänjningstiden är och om det är normalt? Vidare, är det ok att använda nattcream även på dagarnar?

  Tack på förhand! 🙂
  Anna

  1. Hejsan Anna!
   Exuviance kan ju som andra syramärken ge en utrensning, och två månader är lite för kort tid för att göra en utvärdering. Dock är det lätt att man går på med för kraftfulla produkter då du har fet hud. Så återkoppla gärna med exakt vilka produkter du använder och när så hjälper jag dig gärna.

   Vi hörs!
   Kram Andrea

 14. Hej. De senaste månaderna har jag fått massor av finnar. Har oftast inga finnar alls. Jag har fått ett par prover och jag har bara provat 2 dagar. Men direkt när jag tar på dagcremen så svider det och jag får omedelbart röda svidande prickar under ögonen. Vill så gärna få bukt på min hud igen och hittar sällan produkter som inte svider men detta är ju överdrivet. Vad tror du? Allergi? För starkt produkt? Vet inte om jag vågar fortsätta men borde jag det?

  1. Hejsan Carro!
   Oj då, jag förstår att du känner dig förvirrad. Först och främst- när du började få problemen, gjorde du något speciellt i samband med det som kan ha triggat igång det? I din kost, i produkter, börja/ändra/sluta med preventivmedel, stress? I många fall finns det förklaringar där, men givetvis måste man anpassa produkterna därefter. Vilka produkter använder du nu, och vilka produkter har du fått prover på?

   Allt gott!
   Kram Andrea

   1. Hej tack för svar. Proverna är på exuviance dagcreme och serum. Det började för kanske 2 – 3 månader sen och kan bero på stress. Det som har fungerat bäst de senase året är en polsk serie som heter Aa technologia. När jag fick utbrottet av finnar fick jag botherm mousse och dagcreme som jag har provat i en månad. Jag tror att det har blivit lite bättre men vill ha det bästa för jag har inte tålamod med att gå runt med oren hud och en massa smink att gömma mig bakom. Använder bara lite mineralfondation från tikei som alltid har fungerat bra. Har i vanliga fall bland hy/ normal hy?.

 15. Hej skulle skulle villa höra om någon som hade en bra utränsning av krämer och har efter åt blivit fin ? hur länge ut rensningen vara och hur huden rätta sig efter på ?
  Hadde värkeligen hjälpa 🙂
  🙂 MVH May-Britt

 16. Hej!
  Jag använder exuviance produkter sen dryga månaden tillbaka. Jag använder rengöring för känslig hud och sen toner. Har dag och nattkräm för känslig hud. Men jag upplever ändå att jag är torr i huden. Tänkte om jag skulle använda serum också. Jag blev rekommenderad av en hudterapeut att användacollagen-triple-boost-serum. Tror du den funkar bäst eller tror du nån av de andra serum är bättre?

  1. Hejsan Camilla!

   Om en hudterpeut har kikat på din hud och rekommenderat det serumet, så vet hon säkerligen vad hon pratar om =) Det innehåller ju hyaluronsyra som är bra om du är torr, men jobbar även mycket på elasticitet och spänst (alltså mer anti-age). Spontant som du vill komma åt torrheten skulle jag säga att Vespera-serumet är toppen, men som sagt, jag har ju inte sett din hud.

   Lycka till!
   Kram Andrea

 17. Hej!
  Jag har använt Exuviance Optilight serie (rengöring, serum och tone corrector) i ca 6-7 månader. Jag blev otroligt torr av produkterna så började även använda dag- (Multiprotective day creme) och nattkräm (evening restorative complex) ovanpå strax efter. Upplever fortfarande mig väldigt torr, spänd och glansig i hyn. Jag har ganska torr hy med lite orenhet (pormaskar och knotter) från början, och endel pigmentering därav anledningen till användningen av Optilight. Är det vanligt att man blir torr av Optilight serien? Hur länge kan man använda den? Jag kanske ska testa ett av de andra serumet istället, under dag- och natt krämerna? Tacksam för tips!
  Mvh Marie

  1. Hejsan Marie!
   Och tack för dina frågor. Visst kan du bli torr när du börjar använda mer aktiva produkter, men nu känns det som att det bör vara stabiliserat. Så här kommer mina tips till dig.
   1. Lägg till ansiktsvattnet Exuviance Soothing Toning Lotion efter rengöring både morgon och kväll. Detta för stor skillnad för slutresultatet och ger massor med fukt.
   2. På dagen, använd rengöring, ansiktsvatten, Tone Corrector samt dagcreme.
   3. På kvällen, använd rengöring, ansiktsvatten, Optilight-serum samt nattcreme.
   4. Om du fortfarande efter en tid med denna rutin känner dig torr kan du byta ut Evening Restorative mot Ultra Restorative Cream.

   Om du beställer ansiktsvattnet hos oss på Hudoteket skickar vi gärna med ett prov på Ultra restorative så du får känna hur den känns.

   Lycka till, och återkom gärna om du har fler frågor!
   Kram Andrea

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.