Hudoteket tipsarHudvård

Pigmenteringar!

Just nu har vi många kunder som har frågor och funderingar kring ämnet pigmenteringar. Pigmentringar uppkommer av mycket solning, men kan också komma från hormonella orsaker så som graviditet samt vissa former av p-piller. Pigmenteringar skapas av melaninet ( hudens bruna färg ) som klumpar ihop sig och bildar missprydande mörka fläckar i ansiktet. Vissa fläckar är lättare än andra att få bort. Här nedan ser ni bilder från behandling med produkter från  Md Formulations.

 


Under höst och vinterperioden rekommenderar vi att behandla dessa mörka fläckar med bla. aha-behandlingar i samband med hudvårdsprodukter med hög kvalité som har en pigmentutjämnande effekt att använda hemma. Några av våra mest populära märken för pigmenteringar är mene&moy, Dermaceutic, Dermalogica, Md Formulations, Murad och Exuviance.

Vad rekommenderar vi dig då nu till våren och sommaren, jo SOLSKYDD med stora bokstäver. Ett bra solskydd i samband med bra produkter och regelbundet gå på ansiktsbehandlingar är det bästa för din hud. Har du väldigt lätt att få pigmenteringar rekommenderar vi även en keps eller hatt vid de allra soligaste dagarna. Solskydd är även den allra bästa anti-age produkten du kan hitta. Solen påverkar vår åldringsprocess nåt enormt.Vill du ändå kunna känna dig lite solbrun så är brun-utan-sol ett väldigt bra alternativ.

 

Här listar jag några av favoriter i solskydds-djungeln.

 

 

Sola säkert i sommar!/

Sofie
Webshopsansvarig Hudterapeut

 

 

 

Dela detta inlägg

Sofie är hudterapeut på Hudoteket och gästbloggar ibland på skönhetssnack.se. Hon är grym på allt som har med huden att göra och har en bred kunskap om massor av märken. En tillgång här på bloggen!

1 kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.