Fakta om hudvårdsmärken

Historien om Carita

Historien om Carita

Systrar med krut i. Ja, så började sagan om Carita för drygt 60 år sedan. Det som idag är ett av världens mest exklusiva hudvårdsmärken startades av två franska frisörsystrar , Maria och Rosy Carita.

De växte upp i Toulouse, men flyttade 1946 in till Paris för att öppna en frisörsalong. Det sägs också att var de första kvinnliga frisörerna i staden. Snart blev deras flinka fingrar kända för omvärlden och kändisar så som Sophia Loren och Birgitte Bardot vallfärdade till dit. Tydligen är Bardots ikoniska hästsvans deras verk.

Så småningom började de skapa sina egna produkter. Visste du till exempel att de var Rosy och Maria som uppfann balsamet? Jojomensan. Men det var inte bara hårvård i burkarna, även hudvård inriktad på anti-age gjorde dem.

lamaisondebeaute

Den första salongen de hade låg på 83, rue du Faubourg St Honoré. Numren har ändrats, men än idag ligger Maison de Beauté kvar på samma gata. När tiden begav sig var det faktiskt Frankrikes första spa, med behandlingar för ansikte, kropp och hår.

maria et rosy carita

Nog om dåtid, vad är märket idag?

Det är fortfarande fantastiska anti-age produkter, med maximal effekt på minimal tid. Även deras behandlingar något i särklass, något som jag inte trodde på innan jag hade testat själv. När jag hade gjort en Carita-behandling hade jag en helt annan lyster i ansiktet- i en hel vecka! Det var helt otroligt (och skön var den också).

Även de produkter och behandlingar som är för till exempel känslig hy, torr hy eller fet hy arbetar ändå förebyggande anti-age.

Här kan du läsa om Caritas behandlingar.

And the products. Jag vill börja med att prata om en av Caritas första produkter, Fluide de Beauté 14 Ultra -Nourishing Dry Oil.

Caritafluiddebeaute2

Det är riktig multiprodukt, som jag har skrivit om tidigare i inlägget om just multiprodukter.

Så jag citerar mig själv: ”En klassiker. Dock kan man missta denna produkt för enbart en kroppsolja, men det är det icke. Denna kan du använda som ett återfuktande och närande serum i ansiktet under cremen, som en extra boost i din hårinpackning eller balsam, i torrt hår för att ”samla ihop” risiga toppar. I badet som badolja och som mjukgörande kroppsolja. Oljan är även lugnande, så därför passar den perfekt även efter solning. Doften är svagt av citrus, så vill man inte ha en så markant parfym kan denna räcka.

Multiprodukten med stort M helt enkelt.”

Caritafluidedebeaute

Sedan måste jag ta upp Ideal Hydration Lagoon Creme, vår storsäljare. En supergosig 24-timmarscreme som finns för normal hy och för torr hy. Det som gör den så bra är deras två huvudingredienser, Lagunvatten och Aqua-Fix Complex.

caritacremedeslagons2

Kortfattat är Lagunvattnet i denna serie ett näringsrikt vatten som både ökar och binder fukten i huden. Det tas från Raïatea-lagunen, nära Bora-Bora i Söderhavet.

Aqua- Fix Complexet fungerar som en ”fuktmagnet” som fångar upp fukten och håller kvar den i de övre hudlagren (epidermis).

Caritacremedeslagoon

Sist och störst idag är den sprillans nya serien Genesis of Youth. Den är exklusivt lanserad hos oss på Hudoteket, så för tillfället finns den ingen annanstans. Du som tidigare använt Pearl of Yourh-serien- detta är produkterna för dig!

caritagenesisofyouth2

De har samma doft och fluffiga konsistens som Pearl of Youth hade, men har en uppdaterad formula som ska vara ännu mer effektiv mot linjer och rynkor. För den som vill ha och behöver ett lyft helt enkelt. Den ger även lite lyster, som bidrar till det visuella lyftet.

I serien finns idag nattcreme, dagcreme, hals- och dekolletage creme samt ögoncreme.
Ja just det, ögoncremen. I gamla Pearl of Youth serien var ögoncremen en gele, men har den en cremekonsistens. Very good om du frågar mig.

caritagenesisofyouth

Joråsåatte…Carita. Trots att märket har 60 år på nacken är det minst lika högaktuellt idag. Lövely produkter. Lövely behandlingar. Prova, det är allt jag kan säga.

Toodles!

Dela detta inlägg

Andrea Olofsson heter jag och på denna blogg snackar vi skönhet! Jag är uppvuxen i skönhetsbranschen och har därav testat det mesta av det bästa. Och självklart även grejer som inte är lika bra =) Läs gärna mer om mig och min bakgrund inne på "Om mig" i toppmenyn. Har du frågor? Ställ dem gärna i kommentarsfältet, jag älskar skönhetssnack!

4 kommentarer

  1. Jag köpte den oljan i somras då jag skulle till Spanien och använde den som after-sun, kanonbra!!!! Tog faktiskt två pump i ansiktet nu under min dagcreme och verkligen boostade den då jag kände mig torr, nu känns den mjuk igen! Verkligen en toppenprodukt 🙂

    I höst tänkte jag komma in och besöka er salong. Har länge velat besöka er men bor en bit ifrån men nu har min syster flyttat till Jönköping och jag kan äntligen komma och besöka er! Ni verkar så himla duktiga!

    1. Hejsan Bea!
      Vad kul att du är nöjd med oljan! Och det är ju fantastiskt att man kan lägga in den som ett tillägg i resten av hudvården som du gjorde. Själv blandar jag den med min bodylotion just nu.

      Tack så mycket för komplimangen, den ska jag föra vidare till tjejerna här. Du är så välkommen, hojta om du vill ha behandlingstips =)

      Ha nu en fin tisdag!
      Varma hälsningar
      Andrea

    1. Hejsan Käthe!
      Är det någon speciell nattcreme du funderar på?
      Vi kan säkert ordna det om det är något speciellt du vill prova på =)

      Varma hälsningar
      Andrea

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.