Fakta om hudvårdsmärkenIngredienser

A-vitamin i solen med Beauté Pacifique

A-vitamin i solen med Beauté Pacifique

Nu är det verkligen sommarvärme runt om i Sverige, och jag njuter i fulla drag. Men i inboxen tickar det ändå in frågor om hudvård på sommaren och hur man ska göra om man använder syror, har orenheter eller rynkor och fortfarande vill jobba aktivt med dem på sommaren.

Så jag tänkte att vi ska ta en djupdykning in i Beauté Pacifiques produkter, då de innehåller en typ av A-vitamin som man kan ha även i solen. Jag frågade ut Lene på Beauté Pacifique, och såhär berättar hon…

”Vi är många i hudbranschen som har lärt oss att A-vitaminbaserade hudvårdsprodukter är starka för huden, och därför inte får användas i solen, på dagen och sommartid.

Detta är i och för sig rätt när man talar om receptbelagda A-vitamin syror eller A-vitamin i form av retinol, som kan reta huden.

Beauté Pacifique A-vitaminkoncept är helt unikt och världspatenterad. Hos Beauté Pacifique jobbar man med A-vitaminer i esterform. A-vitaminestrar är ett förstadie till aktivt A-vitamin och Beauté Pacifique använder hela 3 olika A-vitaminestrar i sina produkter för att uppnå optimal effekt och kollagenstimulering djupt ner i huden.

A-vitaminer i esterform är mycket kemisk stabila och också väldigt ’snälla’ mot huden – hudvänliga men aktiva med andra ord. Detta betyder att Beauté Pacifiques produkter kan användas året om, dag och natt och även i solen utan biverkningar (självklart skall man alltid ha på sig solskydd över när man vistas i solen). När a-vitaminestrarna penetrerar huden och jobbar sig ner i dermis / läderhuden – där de har deras åldersförebyggande effekt -ombildas de till aktivt a-vitamin. Detta sker nere i huden, inte på hudytan, och det är precis därför att man kan ha dem på sig även en dag som de som är nu-soliga.

BeautePacifique_serumparadoxe_openA-vitaminet är ett vitamin som används av hudläkare för olika indikationer, nämligen åldersförebyggande (anti-age) och oren hud / acne. Beauté Pacifiques produkter kan därför också användas både som anti-age produkter för att minska ålderstecken – och se till att man håller huden fräsch och fin genom de hudföryngrande ingredienserna- men några av produkterna fungerar även utmärkt till oren hud / aknehud. I sortimentet är det specifikt produkterna Super3 Booster och Clinical Super3 Booster som är framtagna för personer som besväras av oren hud / akne hud, eftersom de har sebumreglerande ingredienser som minskar talgproduktionen i huden.

När man börjar använda Beauté Pacifiques A-vitaminbaserade produkter är det alltid bra att vänja huden långsamt. Vår rekommendation är därför alltid att applicera produkterna varannan kväll den första vecka eller två. Sedan kan man öka och använda både dag och natt om man vill.

Beauté Pacifique

Alla Beauté Pacifiques A-vitamin produkter är potenta och innehåller höga mängder av A-vitamin estrar, dock i lite olika koncentrationer, så det är bra att fråga Hudotekets hudterapeuter vilken kräm som skulle passa din hud bäst. Har man inte testat produkterna förut är det viktigt att börja med rätt kräm för sin hudtyp. Har man problemhud kan man behöva gå på de mest potenta produkterna (Super3 Booster eller Clinical Super3 Booster, som innehåller mest A-vitaminmängd). Annars är Creme Metamorphique Vitamin A Anti Wrinkle Creme eller Defy Damage Skin Repair Lotion ypperliga alternativ för den som känner att man vill börja jobba anti-age med huden, men inte har någon hudproblematik annars.”

Vi tackar för den informationen Lene, och jag återgår till att lukta på blommorna under mitt parasoll. Hoppas du har det gott, oavsett om du jobbar eller är ledig =)

Kram

Dela detta inlägg

Andrea Olofsson heter jag och på denna blogg snackar vi skönhet! Jag är uppvuxen i skönhetsbranschen och har därav testat det mesta av det bästa. Och självklart även grejer som inte är lika bra =) Läs gärna mer om mig och min bakgrund inne på "Om mig" i toppmenyn. Har du frågor? Ställ dem gärna i kommentarsfältet, jag älskar skönhetssnack!

2 kommentarer

  1. Gah, jag har först nu insett att det finns två boosters och att jag har den mildare varianten som absolut inte är dålig, men för en hud som är van vid starka syror är den för mjäkig upplever jag. Får köpa den starkare varianten senare!

    1. Ja, det kan ju vara lite otydligt, kanske för att Clinical-produkterna säljs på så få ställen. Men vill du ha den med mest och snabbast effekt är det Clinical-produkterna du ska testa. Är du sugen redan nu kan du ju ha båda tuberna och göra varannan gång =)
      Lycka till!
      Kram Andrea

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.