Fakta om makeupmärkenMakeupTestat

RMS Beauty- hudvård med mineralfärger

RMS Beauty- hudvård med mineralfärger

Så beskriver Rose-Marie Swift själv sin makeupserie. Som hudvård med mineralfärger. Men för att ta det från början; RMS står står för Rose- Marie Swift, och hon är makeupartisten som tagit fram RMS Beauty. Swift är en sedan 20 år tillbaka en extremt duktig makeupartist, och har arbetat med de allra största. Kolla in hennes portfolio här, det är bland annat Rose- Marie Swifts förtjänst att Gisele Bündchen ser så fräsch ut jämnt (det har ingenting med gener att göra. Absolut inte. Bara smink 😉 ).

RMS-Beauty-Rose-Marie-Swift-Portrait-2HR-600Rose-Marie Swift

Anledningen till att Rose-Marie år 2008 lanserade sitt eget smink var att hon för flera år sedan började få olika typer av hälsoproblem, både fysiska och psykiska. Efter att ha gjort flertalet tester visade det sig att hennes blod innehöll giftiga nivåer av tungmetaller, som läkarna hävdade kom från alla produkter hon använde, både på sig själv och andra. Så för att vara på den säkra sidan skapade hon RMS Beauty, där hon enbart använder naturliga och ekologiska ingredienser. Rose-Marie Swift ville att produkterna skulle ha så mycket näring som möjligt kvar i sig, och därav har produkterna ej hettats upp. De är alltså ”RAW”, som det kallas. Samma som RAW Food, fast detta är RAW Makeup. Produkterna är i glas och metall, och därför enkla att återvinna (jippie! / Återvinningsnörden).

Andrea Olofsson and RMS Beauty Skonhetssnack.se

rms beauty pot skonhetssnack.se

Varför fastnade du för RMS Beauty?

Då jag ansvarar för sortimentet på Hudotekets Webshop har jag alltid ögonen öppna för nya märken och produkter. Ekologisk makeup var något vi inte hade, men som jag vet många efterfrågar. Dock ställer vi höga krav på kvaliteten och det kan inte ”bara” vara ekologisk för att kvala in. Det kanske räcker för många, men inte för mig. Det jag gillar med RMS Beauty är att färgerna blir superfina på huden, förpackningarna är tjusiga, de tar liten plats i packning och badrumsskåp och varje produkt finns en tanke bakom. Det känns att det är någon som arbetar med makeup som tagit fram produkterna, de är lätta att använda och det blir snyggt. På kort tid.

rms beauty beauty oil closed skonhetssnack.seBasen i hela makeupserien är faktiskt en hudolja, RMS Beauty Oil . som ska jobba i synergi med deras foundation. Denna olja består av en massa olika oljor och extrakt, läs mer inne på produktbeskrivningen för att få reda på exakt vad den innehåller. Rose-Marie rekommenderar att man använder enbart den här under makeupen, men jag som är cremetokig gör lite som jag vill =) Och även med en extra creme under blir din foundation fin.

Oljan har en distinkt doft, själv tycker jag det doftar lite bastu (Priori Coffeberry hade samma doft), så om man är känslig för dofter ska man vara beredd på det. Dock försvinner doften väldigt snabbt från huden, jag bad mannen därhemma sniffa och han kände ingenting =)

rmsbeauty Beauty Oil skonhetssnack.seNu till deras foundation; RMS Beauty Un Cover-Up.

Jag blev besviken första gången jag öppnade burken till den ljusaste nyansen, 00. Den såg så himla gul och mörk ut. Men Erika på den svenska agenturen för RMS Beauty förklarade att färgerna anpassar sig fint till hudtonen, och därför har de bara fem nyanser. Jag har använt den i några månader nu och har lärt mig följande:

– Man kan ta mycket utan att det blir kakigt, men mycket är ungefär ett knapphålshuvud. Jag tar ALLTID för mycket på spateln. Den är alltså väldigt dryg.
– Denna foundation är även en concealer, men om man har väldiga problem med mörka ringar anser jag att en separat concealer är bäst. Som concealer täcker den väldigt lätt och naturligt.
– Och på tal om naturligt. Denna makeup är inget för den som vill ha ett ”mejkat” resultat. Därav namnet på produkten. Även om du bygger på mer i täckning anser jag fortfarande att man ser ganska omejkad ut (men snyggare såklart). Därför använder jag Un Cover- Up mest till vardags, och till  fest eller kvällstid något annat för då vill jag för det mesta ha mer täckning.

Looken blir väldigt fräsch med fin lyster.

rms beauty uncoverup open skonhetssnack.serms beauty uncoverup foundation swatches skonhetssnack.se

Från ljusast till mörkast. 00,11,22,33 och 44

rms beauty uncoverup foundation swatches 2rms beauty uncoverup swatches blurred 2 skonhetssnack.seSamma ordning här, men lite utsmetade i olika ljus

rms beauty uncoverupfoundation swatches blurred skonhetssnack.se

I sortimentet hos RMS Beauty finns det en massa olika produkter, idag tipsar jag om de jag använder mest just nu.

rmsbeauty lip2cheek skonhetssnack.se

RMS Beauty Lip2Cheek Demure är den färgen jag använder, och det är nyansen i mitten. Lip2Cheek är färg både till kinder och läppar, och just Demure ger en nyponrosig nyans. På läpparna blir Lip2Cheek produkterna matta och mer åt läppstiftshållet, så jag brukar ta lite RMS Beauty Lip Shine Bloom över för extra glans.

rms beauty lip2cheek swatch demure skonhetssnack.seDemure
rms beauty eye polish skonhetssnack.seOch så till RMS Beauty Eye Polish. Sååå fina! Ögonskuggor, som ger ett lystrigt och glansigt resultat. På bilden ser ni till vänster den ljusaste Lunar (funkar också finfint som highlighter, den är lite guldigare än Living Luminizer), Bronsskuggan heter Seduce, den som går liite åt lila heter Magnetic och den mörkaste är Karma.

rms beauty eye polish on hand skonhetssnack.seKarma är by the way toppen att använda om du enkelt vill få till ett sotat öga med fingrarna, eller om du vill göra en eyeliner med en smal pensel.

Personligen använder jag (noggrant tvättade) fingrar att applicera produkterna med, men jag tar upp dem ur burken med en spatel. Känns bäst så för mig, men tanken är att du ska kunna stoppa rena fingrar direkt i burken och produkten ska hålla sig fräsch. Då det inte är något vatten i har produkterna, trots dess rena innehåll, en hållbarhet på ca 12 månader.

Mmm….RMS Beauty får stanna i min sminkväska.
Toodles!

Dela detta inlägg

Andrea Olofsson heter jag och på denna blogg snackar vi skönhet! Jag är uppvuxen i skönhetsbranschen och har därav testat det mesta av det bästa. Och självklart även grejer som inte är lika bra =) Läs gärna mer om mig och min bakgrund inne på "Om mig" i toppmenyn. Har du frågor? Ställ dem gärna i kommentarsfältet, jag älskar skönhetssnack!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.