Rengöring

Nytt år, ny rengöringsrutin!

Nytt år, ny rengöringsrutin!

Idag är det den 28 december och ett sprillans nytt år väntar runt knuten. Då blir jag, som alltid, sugen på en omstart på många områden. Oftast handlar det om rensa i röra och städa. Göra klart gamla projekt som ligger och liksom checka av allt så det bara är nytt i sikte. Detsamma gäller med hudvårdsrutinen. Förhoppningsvis har jag gjort slut på slattar och gett bort produkter som inte funkar på mig. Och detta vill jag tipsa alla om att göra- inte slänga, men göra sig av med sådant som bara står och dammar. Din hud kommer tacka dig för att du valt produkter som faktiskt passar. På tal om rengöring, idag tänkte jag berätta om två gosenyheter från Medik8 i just rengöringskategorin.

När vi tog in Medik8 till Hudoteket visste vi att de var mästare på CSA- C-vitamin, Solskydd och A-vitamin (mer om det här>). Vad vi däremot tyckte var att de hade lite lite ”goseprodukter” som vi kallar det här, alltså rikare produkter som passar oss som bor i ett kallare klimat. Men på senare tid har de lanserat nyhet efter nyhet som går under kategorin ”gose” =)

Nu senast är det två rengöringar som båda passar för torrisar och känsliga. Först ut är oljan…. Mmmm…Love me some oil….

Medik8 Lipid-Balance Cleansing Oil

Medik8 Lipid Balance Cleansing Oil

Här har vi en rengöringsolja som blir till en mjölk vid kontakt med vatten. Den tar effektivt bort all makeup och även solskyddsfilter som kan vara envist. Moringaextract verkar som en antioxidant medan det är safflorolja som är den första ingrediensen på listan. Safflorlja utvinns ur tistelfrön och är rik på vitamin E.

Medik8 Cleansing Oil Hand

Knasigt nog tycker jag att den doftar lite lavendel, men det hittar jag ingenstans på ingrediensförteckningen. Men det är iallafall en svag svag växtdoft, inte citrus och inte rosor, det är ett som är säkert 😉

Jag tycker detta är ett underbart tillskott i Medik8’s sortiment, och kommer lätt få flytta in i mitt badrumsskåp.

Medik8 Micellar Mousse 

Medik8 Micellar Mousse

Den andra rengöringsnyheten är ett micellärt mousse. Har du hört något så spännande? Vanligtvis brukar man prata om micellärvatten som man torkar av med bomullsrondell, men så är inte fallet denna gång.

Medik8 Micellar Mousse  är micellärt vatten i mousseformat, vilket betyder – en allt i ett rengöring! Den tar bort makeup på ett smidigt sätt och passar dig som vill att det ska gå snabbt. Jag upplever detta skum som krämigare i konsistensen än vanliga rengöringar i mousseform.

Även här har du moringaextrakt, men även olivolja och glycerin. Så har du provat denna typ av rengöringar innan men inte gillat så blir du förvånad över denna.

Man masserar in i ansiktet och sköljer sedan av med vatten. Klart!

Medik8 Micellär mousse

Kram heej!

Dela detta inlägg

Andrea Olofsson heter jag och på denna blogg snackar vi skönhet! Jag är uppvuxen i skönhetsbranschen och har därav testat det mesta av det bästa. Och självklart även grejer som inte är lika bra =) Läs gärna mer om mig och min bakgrund inne på "Om mig" i toppmenyn. Har du frågor? Ställ dem gärna i kommentarsfältet, jag älskar skönhetssnack!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.