Hudvård

Nyheter från Rodial!

Nyheter från Rodial!

Vad sägs om lite rykande färska nyheter från Rodial såhär på en torsdag? Yes please säger jag! Man blir ju nästan sugen på att äta upp de här produkterna, så snygga är dem. Men det gäller ju hela Rodial, riktigt dösnygga förpackningar må jag säga.

Nu ska vi dock prata lite mer om vad som är inuti dessa lyxförpackningar, och då särskilt i våra nykomlingar. Först ut är Dragon’s Blood XXL Advanced Sculpting Serum!

xxl

Det här serumet har en så himla häftig formula: lätt och geléaktig med en rödorange kulör som matchar seriens namn lite, det vill säga Dragon’s Blood. Serien heter så för att produkterna (även detta serum) innehåller ingrediensen dragon’s blood, eller drakblod. Detta låter ju lite halvläskigt, ungefär som att man hämtat ingrediensen från Harry Potters trolldryckslektioner, men riktigt så dramatiskt är det inte 😉

Drakblod är nämligen namnet på den röda sav som utvinns ut Croton Lechleri-trädet. Historiskt sett har saven använts för medicinska och läkande syften, och numera används ingrediensen för att skonsamt fylla ut fina linjer och ge en ”plumpande” effekt. Ingrediensen är perfekt lämpad för känslig eller stressad hud, eftersom den även skyddar huden mot skadliga yttre påfrestningar såsom miljöföroreningar och fria radikaler. Sådana yttre faktorer kan annars skynda på hudens åldrande markant, och det vill vi ju inte! Dessutom återfuktar drakblod ända ner till de djupaste hudlagren, vilket gör huden sådär härligt mjuk och bekväm.

Serumet doftar supergott (enligt mig), nästan lite sött men fortfarande fräscht. Huvudsyftet med serumet är att ge huden fyllighet i storlek XXL – more is more! Det passar alla som vill få en slätare och fylligare hud, men är såklart idealiskt för en lite mognare hud (som kan behöva lite hjälp på traven när det gäller fyllighet och spänst).

Förutom de positiva effekter som drakblod ger på huden gör serumet följande:

 • Skulpterar och definierar ansiktet
 • Stramar upp huden
 • Fyller ut fina linjer och rynkor med hjälp av hyaluronsyra
 • Ökar mikrocirkulationen och syresättningen av huden
 • Stramar upp huden och gör den fastare
 • Bevarar hudens elasticitet
 • Ger liv och lyster.

Formulan innehåller även bio-mimetisk teknik, som tydligen ska vara så effektiv att det kommer se ut som om du har varit på ansiktsbehandling! Det är ju inte illa det. Dock tror jag fortfarande att det finns få produkter som slår känslan av att faktiskt gå på en riktig ansiktsbehandling på salong – det är något särskilt med det som inte riktigt går att uppnå hemma =) Men hemmaprodukter är ju ett ultimat sätt att underhålla resultatet man får efter en ansiktsbehandling, så att kombinera båda världar är allra bäst!

Sammanfattningsvis: Dragon’s Blood XXL serum är ultimat om du vill plumpa upp huden och fylla ut rynkor, men kanske inte känner för att göra fillers =) Du kan läsa mer om hur produkten används och vilka aktiva ingredienser den innehåller i vår webshop.

IMG_0366

Näst på tur är också ett serum, men det tillhör serien Super Acids istället. Serumet heter Daily Azelaic Acid Serum och är ett återfuktande serum med syror i. Här är det syror istället för drakblod som kännetecknar serien, vilket man även hör på namnet Super Acids.

När jag häromdagen berättade för min kompis att jag använde en produkt med syror i blev denne helt förskräckt och sa: ”men syror kan väl inte vara bra att ha i ansiktet??” Då svarade jag ”om du bara VISSTE hur bra det är!” Syror är ju verkligen hot stuff när det gäller att få en finare hud. De löser upp döda hudceller utan att skada huden och ”tvingar” därför huden att producera nya, friska hudceller och en helt ny hud – fri från solskador, pigmenteringar, orenheter och annat jox. Nu låter det lite som att det här går på två sekunder, och så enkelt är det tyvärr inte: det tar lång tid för huden att helt förnya sig och rensa bort allt gammalt skräp, och vissa skador sitter för djupt för att rå på. Men med hjälp av syror kan man åtminstone påskynda processen lite, så att man snabbare blir av med fläckig, storporig, glåmig och trist hud. Kalasbra!

Just det här serumet innehåller azelain- och mjölksyra, som skonsamt peelar huden för att locka fram en klarare hud. Genom att förnya huden hjälper syrorna till med typ allt som man kan tänkas vilja få ut av sitt serum:

 • jämnar ut hudtonen
 • slätar ut huden
 • verkar återfuktande
 • förfinar stora porer
 • förminskar alla typer av pigmenteringar, solskador och orenheter
 • verkar förebyggande för att hämma uppkomsten av nya skador.

I och med att syrorna har så många olika positiva effekter, är serumet också kanonbra för flera olika hudtyper. Det passar faktiskt för alla hudtyper som vill få en fräschare hud, men det är särskilt göttigt om man har normal till blandad, fet och oren hud med stora porer. Även mogen och pigmenterad hud kommer gilla det här serumet, eftersom det verkar utjämnande och föryngrande. Alla ska med när det här serumet är i farten, helt enkelt! Den lätta, silikonfria konsistensen har en fräsch, ren doft och går snabbt in i huden.

Vill du veta mer om serumets aktiva ingredienser och hur det används? Kolla in webshopen.

IMG_0369

Sist men inte minst har vi en rengöring, också den från Super Acids-serien men med lite andra syror till hjälp. Precis som namnet X-treme Exfoliating Glycolic Cleanser tyder på så har Rodial-teamet inte sparat på krutet här: de har kombinerat fruktsyror, glykolsyra och salicylsyra för att ge en riktigt intensiv, exfolierande rengöring.

 • Glykolsyran exfolierar huden för att ta bort döda hudceller och lockar fram en fräschare och mer ungdomlig hud.
 • Fruktsyrorna ger huden en jämnare och klarare hudton samt bidrar till bättre elasticitet i huden. Dessutom gör de huden slätare och mjukare.
 • Salicylsyran är en riktigt djuprengörande syra som också reducerar porstorleken.

Även om dessa syror, som ni kanske märker, är hudens bästa kompis så kommer de inte alls bra överens med ögon. Det är därför viktigt att man inte använder den här rengöringen för att ta bort ögonmakeup. Detsamma gäller ALLA rengöringar som har exfolierande syror i sig – trust me on this. Det är möjligt att det finns undantag, men jag skulle inte chansa – mina ögon är tillräckligt känsliga som det är 😉 En kompis testade en gång att köra en rengöring med syra på ögonen, och det fungerade ett tag, men det dröjde inte länge förrän den tunna, ömtåliga huden kring ögonen blev röd, irriterad och suuupertorr. Syrorna är helt enkelt för kraftfulla för den sköra huden kring ögonen, så där är en ögonmakeup-remover det allra bästa.

Tillbaka till rengöringen. Förutom syrorna innehåller den andra aktiva ingredienser som motverkar pigmentfläckar, vilket gör den perfekt för en pigmenterad och mogen hud. Den fungerar dock för alla hudtyper, och precis som serumet passar den särskilt väl till en normal, blandad, fet eller oren hud.

Du hittar ännu mer detaljerad information om denna supereffektiva rengörings ingredienser i webshopen.

> Men för guds skull, glöm inte solkrämen! < 

Om du är sugen på att testa dessa härliga nyheter på studs är det jätteviktigt att du inte glömmer solskydd! Detta gäller särskilt de gröna produkterna med syror i. Eftersom syrorna tar bort döda hudceller blir huden något tunnare, och därmed blir den också känsligare för solens starka strålar. Därför ska man vara försiktig med syraprodukter på sommaren. Ett solskydd med hög SPF som skyddar mot både UVA- och UVB-strålar är ett absolut måste, och helst ska man undvika solen helt om man använder syraprodukter. Men om du jobbar under sommaren, som jag gör, är syraprodukter inget problem – det är bara om man har semester och är ute långa stunder i solen som man bör vara rädd om sin hud lite extra =)

Hör bara av dig om du har någon fråga om dessa nyheter, eller några andra produkter för den delen, så hjälper jag gärna till.

Toodles!
/Sofia, gästbloggare

Dela detta inlägg

Andrea Olofsson heter jag och på denna blogg snackar vi skönhet! Jag är uppvuxen i skönhetsbranschen och har därav testat det mesta av det bästa. Och självklart även grejer som inte är lika bra =) Läs gärna mer om mig och min bakgrund inne på "Om mig" i toppmenyn. Har du frågor? Ställ dem gärna i kommentarsfältet, jag älskar skönhetssnack!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.