Makeup

Lystergivande favoriter från bareMinerals

Lystergivande favoriter från bareMinerals

lyster_fav
En av mina kollegor här på webshopen erkände häromdagen att hon hade fått lite dille på lysterprodukter. Hon hade nyss köpt ÄNNU ett ljusreflekterande puder att utöka sin samling med, men kunde inte låta bli att komplettera med en krämig lysterögonskugga också. Hon sa till och med att vi hade full tillåtelse att hindra henne om hon fick för sig att köpa ännu en lysterprodukt 😉 Men är det egentligen så konstigt att vilja ha lite mer glow i sitt liv? Jag förstår henne till fullo!

För är det något som bör vara allas prio ett på makeupfronten just nu, så är det lystergivande produkter. Vet du varför? Jo, för att de innehåller ljusreflekterande pigment som får din hud att stråla som solen. Och nu på sommaren, när solens strålar möter ansiktet särskilt ofta (hoppas vi), är det ett extra bra tillfälle att gå lös med makeup som reflekterar ljuset och därmed framhäver dina finaste drag. Så vad vill vi ha? Lyster, lyster, ännu mera lyster! Woop woop.

bareMinerals är en fena på att skapa riktigt bra lystergivande produkter, och jag tänkte visa lite hur några av dem ser ut idag. Jag börjar med klassikern som har funnits med sedan starten, och det är Pure Radiance.

radiance (2)

radiance (3)

Pure Radiance är en av flera olika Radiance-nyanser: vi har även Clear Radiance, Rose Radiance och Warm Radiance i sortimentet. Oavsett vilken nyans du väljer är produkten densamma: en helt fantastisk highlighter som lägger sig som en vacker skimrande slöja över huden. Hudtonen jämnas ut och ser fräschare och mer hälsosamt strålande ut. Radiance kan användas både som highlighter och ögonskugga, och går alldeles utmärkt att applicera på dekolletaget för lite extra glow. Den appliceras bäst med bareMinerals buffborste och kan användas över, under eller blandad med alla övriga bareMinerals-produkter. Lovely!

Såhär ser Pure Radiance ut på huden. De första bilderna har jag lagt ett tjockt lager för att man ska se nyansen, och på de senare har jag slätat ut pudret över hela handen för en mer naturlig look:

radiance (1)radiance (4) radiance (5) radiance (6) radiance (7)

Fint, eller hur? Huden får verkligen det där diskreta glowet som bara osar elegans och lyx. Me like 🙂

Du hittar alla bareMinerals Radiance-nyanser här.

Om man är ett fan av puder i fast, pressad form så finns det också, nämligen hos READY Luminizer Duo:

66058_1

luminizer (3)

Ready Luminizer Duo är en duopalett med två fint kompletterande nyanser: The love Affair och Shining Moment. Nyanserna kan användas var för sig eller tillsammans – oavsett får du en frisk och ungdomlig utstrålning. Precis som det lösa Radiance-pudret kan Ready-duon användas som highlighter, som ögonskugga, eller på dekolletaget. Formulan vårdar dessutom huden och ger näring med hjälp av kallpressad kiwifröolja.

Det som verkligen utmärker bareMinerals READY-serie, och som skiljer dem från traditionella pressade produkter, är att de inte tillverkas genom uppvärmning följt av nedkylning. Denna process kräver nämligen bindemedel i produkten och ofta även fyllnadsmedel, vilket bareMinerals skapare till varje pris ville undvika i sina produkter. bareMinerals har därför utvecklat ett sätt att få en kompakt konsistens utan att behöva använda sig av uppvärmningsprocessen, och det är genom deras patenterade SeaNutritive Mineral™ Complex.

Komplexet innehåller välgörande mineralrika alger och tång som ger produkten en fast konsistens utan syntetiska tillsatser. Varje produkt i bareMinerals READY™ makeup har sin unika kombination av det marina extraktet, tillsammans med en noga utvald, kallpressad olja för respektive användningsområde, vilket ger superfina resultat på huden. Med den här highlightern får du alltså inte bara en oslagbar lyster, utan vårdar även huden med dyrbara kallpressade oljor. Fint skare va!

Nedan ser du hur The Love Affair (till vänster) och Shining Moment (till höger) ser ut på huden. Det var lite svårt att fånga exakt hur fin lystern blir på bild, så jag tog flera bilder för att ge en hum om hur det kan se ut!

luminizer (1) luminizer (2) luminizer (5) luminizer (6) luminizer (7)

Så himla fint! Här är nyanserna alltså var för sig, men man kan som sagt även blanda nyanserna om man så önskar 🙂 Du kan läsa mer om denna kompakta highlighter i webshopen.

Det kan ju även vara så att din favvokonsistens på sminkprodukter är mer krämig/flytande, men not to worry! bareMinerals har även ett par lystergodingar i flytande form. Den ena varianten heter Well-Rested Face & Eye Brightener:

wellrested (3) wellrested (5)

Som ni ser på nedersta bilden kommer formulan ut direkt i borsten, vilket gör den superenkel att applicera. Bara vrid på andra sidan tills det kommer ut creme, pensla direkt på området som du vill ljusa upp/täcka – och vips! Klart.

Well-Rested Face & Eye Brightener är alltså en kombinerad concealer och highlighter, som omedelbart ljusar upp och återupplivar glåmig hud med en vacker pärlemorlyster. Den lätta formulan innehåller ljusreflekterande mineraler som jämnar ut hudtonen, förbättrar hudens lyster och synligt minimerar mörka fläckar och missfärgningar. Den minskar även synligheten av fina linjer och rynkor med tiden! Se där, en concealer som verkar anti-age – inte dumt alls. Den är perfekt att använda under ögonen för att dölja mörka ringar, eller i ansiktet för att ge lyster och framhäva olika drag. Den transparenta nyansen passar dessutom alla hudtoner.

wellrested (1)

Hur använder man den här smarta pennan då? Såhär:

  • Håll i mitten av pennan och snurra medurs på bottendelen för att få ut produkten i penseln. Snurra den ungefär 5 gånger vid första användningen.
  • Använd sedan penseln för att applicera concealern under ögonen och i inre ögonvrån, vilket döljer mörka ringar och ger en vaken blick.
  • Dutta lätt med fingertoppen för att arbeta in concealern i huden.
  • För att ge ansiktet en fräsch lyster, svep pennan på alla områden som du vill framhäva: längs med brynbenet, sidorna av näsan, ovanför kindbenen och runt läpparna.
  • Applicera före eller efter foundation för en fin lyster som smälter in i huden.
  • Du kan även applicera mer under dagen för att ge huden en snabb uppljusande boost.

Du kan läsa mer om Well-Rested här.

Sist ut har vi en till krämig produkt, en concealer för ögonområdet: bareMinerals Stroke of Light Eye Brightener. Den har en applikator istället för en pensel och är lite mer täckande än Well-Rested, vilket gör att den finns i 4 olika nyanser för att matcha just din hudton:

Luminous 1 – För ljusa hudtoner.
Luminous 2 – För medelfärgade hudtoner.
Luminous 3 – För bruna hudtoner.
Luminous 4 – För mörka hudtoner.

Tyvärr hade vi ingen tester på Luminous 2, men de andra kunde jag testa för att visa nyanserna. De ser ut såhär:

strokeoflight (5)

strokeoflight (8)strokeoflight (7)strokeoflight (6)

Luminous 1 är längst upp, sen följer Luminous 3 och längst ner är Luminous 4. Såhär ser de ut mer utsmörjda på huden:

strokeoflight (1) strokeoflight (2) strokeoflight (3) strokeoflight (4)

Stroke of Light Eye Brightener är alltså en krämig concealer som är specifikt utformad för att ljusa upp huden under ögonen, motverka glåmig hud och dölja mörka ringar. Den minskar också synligheten av fina linjer och rynkor. Den uppljusande formulan ger lätt till medium täckning och smälter osynligt in i huden för att dölja skuggor och skavanker utan kanter. Resultatet är ett mer vaket ögonområde med en fräsch och jämn hudton, som dessutom strålar av lyster.

Stroke of Light används såhär:

  • Dutta applikatorn i ögonvrån och under ögonområdet.
  • Arbeta försiktigt in concealern i huden med hjälp av fingertopparna.
  • Använd på bar hud eller över makeup.

Men hur ska man göra för att välja rätt Stroke of Light-nyans?

Det absolut bästa är såklart att gå och testa färgerna i vår butik i Jönköping, alternativt be att vi skickar prover i webshopen (vilket vi gärna gör – vi vill ju att du ska hitta rätt!). Det finns dock ett snabbknep om man använder en bareMinerals-foundation till vardags, nämligen den här kartan! Bara jämför med vilken nyans du har på din vanliga foundation, och matcha det med rätt Stroke of Light-nyans:

PDP_SOL_ShadeMatch

Smidigt va? 😉 Här hittar du Stroke of Light i vår webshop.

Sådär! Nu har du allt information du behöver för att påbörja din resa mot en mer lysterfylld hud. Om du verkligen vill maxa hudens lyster rekommenderar jag även att du kompletterar med lystergivande hudvårdsprodukter också, så att du kan stråla 24/7. Shine bright like a diamond, som Rihanna hade sagt!

Toodles =)

/Sofia, gästbloggare

Dela detta inlägg

Andrea Olofsson heter jag och på denna blogg snackar vi skönhet! Jag är uppvuxen i skönhetsbranschen och har därav testat det mesta av det bästa. Och självklart även grejer som inte är lika bra =) Läs gärna mer om mig och min bakgrund inne på "Om mig" i toppmenyn. Har du frågor? Ställ dem gärna i kommentarsfältet, jag älskar skönhetssnack!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.