Naglar

Smidigt med Shellac

Smidigt med Shellac

Efter att ha varit utan Shellac i cirka ett halvår kände jag att nu får det vara nog. Det är bara så smidigt att ha det, man lägger en timma (om man även ska ta bort gammalt) och så behöver man inte röra naglarna på tre veckor. Älskar det! Idag lackade Athra, en superduktig hudterapeut på Hudoteket i Jönköping mina naglar och jag tyckte det blev toppen. Nyansen heter Blush Teddy och är lite lagom neutral och vårfin.

Nu ska jag sköta om dem hemma också med nagelbandsolja, varje kväll så de håller sig snygga. För ett tag sedan kom de också med ett kit om man vill ta bort det själv hemma, jag har testat, funkar perfekt! (har även testat alternativet eget folie etc, men det var ett himla meck ska jag erkänna…).

Nu ska jag dra på invigning av Melker Anderssons nya Hamburgeria i Göteborg, spännande!

Dela detta inlägg

Andrea Olofsson heter jag och på denna blogg snackar vi skönhet! Jag är uppvuxen i skönhetsbranschen och har därav testat det mesta av det bästa. Och självklart även grejer som inte är lika bra =) Läs gärna mer om mig och min bakgrund inne på "Om mig" i toppmenyn. Har du frågor? Ställ dem gärna i kommentarsfältet, jag älskar skönhetssnack!

2 kommentarer

 1. Hej!
  Jag har lite frågor till dig angående min hud. Jag har läst igenom några av dina inlägg ang känslig hy, sensitiviserad hy osv. Jag upplever att jag har torr hud (kanske mer yttorr eg) med en del rynkor (är 39). På senare tid har jag fått lite finnar,pormaskar, orenheter på kinder (bak mot öronen) samt torr och irriterad hy mellan mun och haka (perioral dermatit?). Äter för närvarande starka mediciner (har opererat ryggen) samt att jag under 7 års tid lidit av ständig smärta i ryggen (stressande för kroppen) vilket jag antar sätter sina spår även i ansiktet…
  Jag använder mig av produkter från DMK som jag köper hos min hudterapeut. Jag har även en ansiktsmask från Paula´s Choice som jag gillar (pga fukten den tillför) och som jag sover med emellanåt.
  Men jag skulle även vilja ha någon mask som lyfter lite och som gör det lilla extra. Har du något förslag på en sådan mask?
  Eller ska jag undvika den typer av masker nu när huden kanske är extra känslig pga mediciner osv?
  Jag har även använt mig av Biodrogas MD Clearing Skin Refining Peeling då jag fick den som prov för ett tag sedan. Jag gillar den men tror du att den är för stark för mig?

  Tack för all inspiration!

  Med vänlig hälsning,
  Kristina

  1. Hejsan Kristina!
   Tack för din fråga! Då jag inte vet så mycket om de produkter du använder eller de mediciner du äter är det svårt att ge några direkta råd, men de hoppas jag du får av din hudterapeut =) En mask som jag tycker är helt suverän och som verkligen gör det där lilla extra är Sisley Black Rose Mask. Den fungerar att använda till det du använder. Be om att få ett prov tillsammans med eller innan ditt så du kan göra ett test på en liten yta, men det ska inte vara någon fara, då den inte innehåller någon syra dylikt. Den peeling du nämner från Biodroga MD är iofs mild, men vill du ha något ännu skonsammare skulle jag satsa på Comfort Zone Skin Resonance Peeling, som ingår i deras serie för känslig hud. Där vill jag återigen tipsa om att testa på en liten yta, då jag som sagt inte sett din hud eller vet något om dina mediciner eller dina produkter.

   Du skriver inget om din kost så därför tar jag mig friheten att tipsa om essentiella fettsyror! Tror din hud skulle må toppen av det om du inte äter det redan. Läs gärna detta inlägg, det är de produkterna jag rekommenderar, samt de länkar längst ned i inlägget. Dessa produkter har hjälpt människor med både hudproblem och värk, och är väldigt bra för immunförsvaret etc (bra om du har opererat dig).

   Lycka till!
   Kram Andrea (och hoppas innerligt att det blir bättre i ryggen!)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.