Guider, tips & kunskap, Hudoteket tipsar, Hudvård, Rengöring, Rengöring

Enkelt hudvårdsknep- svampa mera!

Rengöringssvamp

Nu ska jag ge ett väldigt enkelt hudvårdsknep som kan göra stor skillnad.

Om du använder rengöringssvampar när du tvättar ansiktet istället för bara händerna när du rengör ansiktet får du dels en minimal peeling varje dag, och dels får du bort all rengöringsprodukt ordentligt. Detta tycker jag är extra bra de gånger jag har lagt en kraftig mask och man har svårt att få bort det med fingrar eller bomullsrondeller.

De tvättsvampar som jag använder och som vi säljer på Hudoteket är av hög kvalitet och går att ha länge. När de börjar bli lite dassiga kan du tvätta dem i tvättmaskinen och de går att använda om och om igen. De säljs i pack om två.
Rengöringssvamp på Sans Soucis

(obs! På bilden ser du svampar från Sans Soucis, med de finns ej längre. Nu använder jag och länkar till en motsvarighet som funkar på samma sätt och som är lika bra)

Såhär använder du dem:

Du blöter svampen och kramar ut den (som en wettex-trasa) och torkar av din rengöringsprodukt från huden, men inte hårt eller gnuggigt, bara som om du torkar ansiktet med en handduk. Då får du en minimal peeling som gör att man håller borta överskottet av döda hudceller.

Sedan kan du bara skölja ansiktet i lite vatten över handfatet om du tycker det känns skönt. Det gör alltid jag, då känner jag att verkligen allt är borta. Svampen sköljer du ut som en trasa och ställer i baddrumskåpet på tork (ej blöt på handfatet, då håller den sig ej fräsch så länge).

Om du snabbt, enkelt och billigt vill göra en stor förändring i din hudvårdsrutin- varsågod!

Andrea

Tidigare inlägg Nästa inlägg

Relaterade inlägg

2 Kommentarer

  • Svara Hudotekets Skönhetsblogg » Att rengöra ansiktet rätt 4 september, 2013 at 21:55

    […] som jag sagt i ett tidigare inlägg så är det allra bäst att använda tvättsvampar […]

  • Svara Hudotekets Skönhetsblogg » Varför ska man använda ansiktsvatten? 18 september, 2013 at 23:08

    […] – Vissa behöver ansiktsvatten för att få bort rester av rengöringsprodukten och makeup, men använder man tvättsvampar har man inte det behovet riktigt. Men som sagt, om man bara sköljer av sin rengöring och makeup sitter det säkerligen kvar en hel del i ansiktet efter det. Jag skrev ett helt inlägg om svamparna, som du kan läsa här. […]

  • Skriv en kommentar

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.