Dag-och nattcremerHudvård

Balmer för vintertorr hud

Balmer för vintertorr hud

Vi har knappt fått se någon snö här i södra sverige men ändå är huden som ett fnöske. För mig och för många, så därför kommer detta inlägg handla om magiskt härliga balmer eller riktigt feta ”all around” cremer som passar i ett kallt klimat.

Vinterjacka till huden

Jag har sagt det innan och jag säger det igen. Huden behöver få på sig sin vinterjacka lik väl som att kroppen får både dunjacka, halsduk och vantar. I dagens inlägg kommer jag inte snacka den vanliga vinterjackan, utan den där superdeluxbestigamounteverestjackan till huden. Jag har ett gäng med cremer som jag tar till och rekommenderar när man känner sig så torr så att huden går sönder och behöver intensivvård. Detta är inte din average dagcreme, detta är dunderkuren.

  1. REN Evercalm Overnight Recovery Balm

Balmer och produkter för torr hud skonhetssnack.se IMG_5197

Vi börjar med en ny favorit på balmhyllan, nämligen REN Evercalm Overnight Recovery Balm. Den ingår i serien Evercalm från REN, som riktar sig till en känslig hud. Därför är denna balm superbra då den inte innehåller några dofter eller annat som kan irritera om man både är torr och lite irriterad, åt eksemhållet.

Balmer och produkter för torr hud skonhetssnack.se IMG_5194

Denna balm innehåller en mängd fina oljor (olivolja och mandelolja för att nämna två) men det som är speciellt är att REN sedan har bearbetat oljorna med digestionsenzymer vilket har gjort produkten är mer aktiv. Den stärker hudbarriären, ger huden näring och fukt och är som ett härligt balsam som omsluter huden. Mys! Rekommenderas nattid och ett tips är att massera lite mellan fingertopparna först innan du applicerar i ansiktet.

Gillar man Declé0rs balmer men vill ha en med mindre eller noll doft, så kommer du älska den här!

2. Dermaceutic Panthenol Ceutic

Balmer och produkter för torr hud skonhetssnack.se IMG_5220

Ja, här ser du en välanvänd tub från min egen necessär. Här snackar vi SOS och ambulans och hela sjukhuset på tub! Den är hypoallergenic så den passar den allra känsligaste, eksem och om man gjort estetiska behandlingar. Själv har jag använt den när jag haft inflammerad keratosis pilaris på benen, och den har lugnat det (dock inget jag lovar alla, men på mig var den superlindrande). Funkar på läppar, nagelband och ja, i hela ansiktet. Här är det pantenol som har huvudrollen samt bisabol, shea smör och vitamin e. Underbar liten tub som jag har med på alla resor som sos- produkt.

3. Beauté Pacifique Xtra Dry Skin Fix

Balmer och produkter för torr hud skonhetssnack.se IMG_5221

Denna produkt har i många år blivit hyllad av kunder, hudvårdsnördar, bloggare, you name it! Beauté Pacifique Xtra Dry Skin Fix kommer i en större tub så av dessa tre jag skrivit om är det den här som kanske lämpar sig bäst att slösa med på kroppen. De andra två produkterna från REN och Dermaceutic är balmiga i sin konsistens, medan detta är en fetare vit klassisk creme. Man kan ha den överallt på kroppen, ansikte som kropp och i denna tub är det squalane och vitamin A som återfuktar, reparerar och mjukgör. Så har du torrhet på kroppen och har testat det mesta, testa den här! Ganska osexig, vit kräm i tub som doftar ingenting MEN it works like magic!

Japp, där har ni tre super saviours när det kommer till supertorr hud i vinter.

Kram hej!

Dela detta inlägg

Andrea Olofsson heter jag och på denna blogg snackar vi skönhet! Jag är uppvuxen i skönhetsbranschen och har därav testat det mesta av det bästa. Och självklart även grejer som inte är lika bra =) Läs gärna mer om mig och min bakgrund inne på "Om mig" i toppmenyn. Har du frågor? Ställ dem gärna i kommentarsfältet, jag älskar skönhetssnack!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.