HårvårdHudoteket tipsarTestat

Blonde Care – hårvård för alla blondiner!

Vi får in spännande nyheter hela tiden och jag blir givetvis som mest exalterad när produkterna som kommer skulle passa mig alldeles utmärkt. Därför kanske ni kan gissa hur glad jag blev när jag fick veta att Matrix återigen skulle få en hårvårdsserie som är särskilt för blont hår! Vilken lycka!

Alla ni därute som också har blont hår vet att det ibland kan vara en pina. Den blonda färgen kan bli matt och tråkig, nyanserna skiftar, håret känns som sockervadd med sin porösa kvalitet, det går lätt av eller känns bara allmänt torrt och glanslöst. Det är för just oss som den här serien är skapad för! Det ska hjälpa oss att få det där glänsande och naturligt friska, blonda håret som vi är ute efter. Låter som skönsång i mina öron 😉

Men varför behöver vi blondiner en egen hårvårdsserie egentligen?
Matrix berättar: ”Under uppljusningsprocessen används uppljusningsagenter för att gradvis ta bort melaninpigment i håret. Den här processen kan göra håret torrt, matt och poröst då håret förlorar sitt naturliga skydd från melanin. Det är också anledningen till att den blonda nyansen blir matt och skiftande (brassy/ashy/yellow tones).”

Frisörtips!
När våra frisörer hade utbildning med den nya serien anmälde jag mig genast som testperson, och då fick jag även lite proffstips! Jag har skrivit med dom som ”Tips från frisören” när jag berättar mer om produkterna längre ner i det här inlägget, så missa inte det.

Total Results Blonde Care är lösningen för alla typer av blont hår: färgade, blekta, slingade och naturligt blonda. Perfekt för blont hår som blivit matt och skiftar i de blonda nyanserna. Serien är den ideala hårvården för att bevara klara, multi-dimensionella blonda reflexer.

Fördelar:

 • förebygger matta, skiftande nyanser
 • motverkar poröst och risigt hår
 • ger intensiv vård
 • skyddar mot UV-strålar
 • ger ett glänsande hår
 • reparerar skadade fjällskikt
 • skonsamma för färgbehandlat hår
 • förlänger klara, blonda nyanser

Aktiv ingrediens: Defense 360° Technology
Innehåller kamomill och panthenol som skonsamt förlänger klara blonda nyanser, förebygger slitage & skyddar mot UV-strålar. Kamomill används för att ljusa upp håret medan panthenol hjälper håret att bevara fukt och konditionerar utan att tynga ner, samt förstärker hårets glans.

Fråga: tillför Blonde Care Shampoo och Conditioner pigment till håret?
Nej, Blonde Care Shampoo och Conditioner tillför inga pigment eftersom de är avsedda att kunna användas varje dag. En formula som tillför pigment bör aldrig använas på daglig basis då de kan förändra hårfärgen vid överdriven användning.

Blonde Care Shampoo – Det rengör på djupet samtidigt som det mjukgör och reder ut håret för en förstärkt klar glans. Den professionella formulan innehåller en optimal blanding av katjoniska konditionerande agenter och milda tensider, som passar extra bra för att rengöra blonda hår då de tenderar att bli ömtåliga och lättare går av. Schampot rensar även ut föroreningar och beläggningar som kan matta ner blont hår, vilket ger en klarare färg. Läs mer >>

Tips från frisören: Schamponera först en gång för att rensa håret ordentligt från orenheter, och sedan en gång till för att få ett härligt, rikt lödder. Bör användas tillsammans med Blonde Care-balsamet för bäst effekt. Om du vill ha en riktigt kall blond nyans kan du kombinera Blond Care-serien med So Silver Shampoo.

Blonde Care Weightless Conditioner – Balsam som vårdar intensivt utan att tynga ner håret. Balsamet innehåller katjoniska agenter som ger kraftfull konditionering av blont hår, för ett mjukt, glänsande resultat. Läs mer >>

Tips från frisören: Det här balsamet behöver inte sitta i särskilt länge då det ger fantastiska resultat på kort tid. 30 sekunder till 1 minut räcker absolut. Medan schampot är utrensande är balsamet vårdande och förlänger den blonda färgen, så de två produkterna ger bäst resultat när de används tillsammans.

Blonde Care Flash Filler – Leave-in-produkt särskilt för blont hår som fyller porösa hårfibrer vid varje användning. Den omsluter omedelbart fjällskiktet och ger lyster och intensiv glans samtidigt som den stärker & bevarar klara, blonda nyanser. Formulan absorberas snabbt i håret och innehåller UV-filter som förlänger intensiva blonda reflexer. Läs mer >>

Tips från frisören: En riktig mirakelprodukt för blondiner! Gör håret starkt, motverkar poröst ”sockervaddshår” och ger en hårstrået en slät, förseglad yta. Detta motverkar att föroreningar och beläggningar fäster sig i håret, vilket även gör att den blonda färgen håller sig klar och snygg längre. Spraya rikligt i fuktigt, handdukstorkat hår och kamma sedan så att det sprids jämnt i hela håret. Föna sedan som vanligt. Du kommer få en oslagbar glans!

_______________

Jag har använt de här produkterna tre gånger nu och jag måste säga att den glansen mitt hår fick är helt makalös! Och den fick jag redan av schampot och balsamet, men med flash fillern efter det blev det ÄNNU bättre. Jag tycker ofta att min kalla, blonda färg blir mattare och tappar intensitet efter några veckor så jag är väldigt spänd på att se ifall regelbunden användning av den här serien kan motverka detta. I så fall är jag helsåld 😉
Ett hett tips till alla blondiner därute!

Ha en trevlig helg nu allihop!
//Sofia, webshopsassistent

Psst: du glömmer väl inte bort vår Clarins-tävling, där du kan vinna exklusiv makeup? Sista tävlingsdag är på måndag 25/2. Läs mer här! 

Dela detta inlägg

Sofia är syster till Andrea och gästbloggar titt som tätt. Sofia har likt Andrea hudvård i blodet och är en hejare på ingredienser och makeup!

2 kommentarer

 1. Hej! Jag var nära på att köpa detta schampoo & balsamet men sedan sa tjejen i butiken att det är violetta toner i schampot, alltså som i ett silverschampoo. Stämmer detta? Detta var anledningen till att jag inte ville använda det, vill inte använda silverschampoo så ofta då det är så uttorkande. Kram!:)

  1. Hejsan Moa!
   Då vi inte har kvar och jobbar med dessa produkter så vet jag inte exakt hur det är med detta schampo. Vad exakt är du ute efter? Så kanske jag kan tipsa om något som jag faktiskt vet något om =)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.