Hårvård

Fräscha upp en fet hårbotten

Fräscha upp en fet hårbotten

Såhär i sommatider finns det ju mängder med roligare saker man kan göra än att tvätta håret i tid och otid. Dessutom kan det vara bra för hår och hårbotten att få sig en paus från tvätt och fön. Lösningen? Torrschampo såklart! Här kommer ett tips på en uppfräschare i nöden.

Vad gör ett torrschampo?

Innan vi går in på detaljerna på just denna produkt kan vi bara snabbt göra en recap på var ett så kallat torrschampo gör egentligen. Främsta egenskapen är att det ska absorbera överflödigt talg i håret, det vill säga det som gör att håret känns fett och flötigt.

Det ska fräscha upp håret, och även neutralisera doft.

Vissa torrschampon, och då säger jag bara vissa, ger en sträv stylingkänsla som ger volym. Det brukar markeras med orden ”textur” eller ”texture” i beskrivning och på flaskan. Vissa dagar gillar jag att använda denna typ av produkt, andra inte.

Unite 7 Seconds Refresher på skönhetssnack.se
Bra kompis i sommar

Unite 7Seconds Refresher Dry Shampoo

Det finns en uppsjö av så torrschampon, men detta är en variant som jag ofta kommer tillbaka till om jag enbart vill ha en uppfräschande och talgabsorberande effekt. Unite 7Seconds Refresher Dry Shampoo ger alltså ingen klibbig känsla i hårbotten, utan lägger sig i håret ganska osynlig för att fräscha upp.

Hur man använder det?

För bästa effekt, skaka flaskan ordentligt, tills den blir tyst. Håll flaskan 10-20 centimeter från håret. Spraya rikligt i hela håret, från rötterna och ut i topparna. Borsta håret och styla sedan som vanligt.

Unites torrschampo får gärna följa med mig i resväskan i sommar.

Toodles!

Dela detta inlägg

Andrea Olofsson heter jag och på denna blogg snackar vi skönhet! Jag är uppvuxen i skönhetsbranschen och har därav testat det mesta av det bästa. Och självklart även grejer som inte är lika bra =) Läs gärna mer om mig och min bakgrund inne på "Om mig" i toppmenyn. Har du frågor? Ställ dem gärna i kommentarsfältet, jag älskar skönhetssnack!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.