Guider, tips & kunskapHudtyper/HudtillståndHudvårdMask

Välj ansiktsmask till din hudtyp

Välj ansiktsmask till din hudtyp

En ansiktsmask är som en intensivbehandling för din hud, som ger mycket resultat på väldigt kort tid. Oftast behöver masken bara ligga på i 5-10 minuter för att göra världens skillnad. De innehåller höga mängder av aktiva och vårdande ingredienser som jobbar specifikt mot särskilda hudproblem – så som torrhet, grå och glåmig hud, stora porer, orenheter, rodnader och irritationer, och så vidare – och tar din hudvårdsrutin steget längre. Använd ansiktsmask 1 gång i veckan eller mer, beroende på vad som rekommenderas för att just din mask ska ge bäst resultat. Peela gärna huden innan du lägger på ansiktsmasken för att ge ännu bättre effekt. Här kommer en guide för vad du bör tänka på när du väljer ansiktsmask:

Vet du inte riktigt vilken mask du ska välja? Då kan du få lite tips här!

Du tycker att din hud känns torr, stram, fnasig och obekväm
Välj en återfuktande mask som boostar fuktnivårna i huden och gör huden mjuk, behaglig och silkeslen. En fuktgivande mask råder också bot på torrhetslinjer och grå, tråkig hud. Alla behöver fukt så med en fuktmask kan du inte misslyckas!

Förslag:

Till alla ansiktsmasker för torr hud >> 

Din hudtyp är normal men känns glåmig, matt och energilös
Du kanske inte har så många stora hudproblem, men du tycker att huden ser lite livlös och hängig ut. En lystergivande ansiktsmask som ger din hud nytt liv är det perfekta botemedlet mot en hösttråkig hud. Hudtonen jämnas ut och fullkomligt strålar av ny kraft, med rosiga kinder och en fräsch känsla. Perfekt för att väcka huden efter dålig sömn, jetlag och sena nätter.

Förslag:

Till alla ansiktsmasker för normal hud >> 

Din hud är väldigt känslig och får lätt rodnader och irritationer
Du behöver en mask som verkar lugnande, dämpande och fuktgivande så att din hud hamnar i balans igen. Stärk huden med återuppbyggande och skyddande ingredienser som gör huden tåligare mot yttre påfrestningar och ger en mjuk och bekväm hud.

Förslag:

Till alla ansiktsmasker för känslig hud >>

Du blir lätt glansig, har förstorade porer, får finnar lätt och har mycket orenheter
Blandad hud är den absolut vanligaste hudtypen, med torra partier på kinderna och fetare partier i T-zonen (pannan, näsan och hakan). Om man har en blandad hud kan man, om man vill, ta en mask för torr hud på kinderna och en mask för fet hud i T-zonen. Annars tar man en rengörande ansiktsmask över hela ansiktet.
Masker för fetare, oren hud är ofta djuprengörande lermasker eller masker som arbetar med syror för att luckra upp orenheter under ytan. De dämpar också ner glansighet och lämnar huden matt och fräsch.

Förslag:

Till alla ansiktsmasker för fet & blandad hud >>

Du vill arbeta anti-age och få en ungdomligare, slätare och fastare hud
Antingen har du mogen hud som förlorat sin form, elasticitet och spänst på grund av tidens gång, eller så kanske för mycket sol, rökning eller föroreningar har gjort att din hud åldrats i förtid och känns äldre än vad den är egentligen. Välj en ansiktsmask som verkar uppstramande och lyftande, motverkar och fyller ut fina linjer och rynkor och jämnar ut hudtonen.

Förslag:

Till alla ansiktsmasker för mogen hud >>

Du har mycket pigmenteringar och vill ha en jämnare hudton
Du kanske har spenderat lite för mycket tid på stranden, solat solarium, fått ålderfläckar och pigmentförändringar efter klimakteriet, eller bara vill ha en jämnare och klarare hudton.  Motverka hyperpigmentering och fläckar med aktivt uppljusande och utjämnande ingredienser, som exempelvis syror, C-vitamin och särskilda växtextrakt.

Förslag:

Till alla ansiktsmasker för pigmenterad hud >> 

 

Hoppas du hittar en ansiktsmask som passar just dig!

//Sofia & Sofie, som gästspelar i bloggen och är hudterapeut.

Dela detta inlägg

Sofia är syster till Andrea och gästbloggar titt som tätt. Sofia har likt Andrea hudvård i blodet och är en hejare på ingredienser och makeup!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.