Guider, tips & kunskap

Spray mot finnar på ryggen

Spray mot finnar på ryggen

Många har problem med finnar på ryggen eller på dekolletaget. En produkt som är toppen mot det är Dermalogica Clear Start Breakout Clearing All Over Toner!  Det är en renande spray med salicylsyra som du med fördel både kan ha i ansiktet och på kroppen. Just finnar och orenheter på ryggen eller kanske dekolltaget kan ju vara knepigt att smörja och fixa med själv, men med ett spray löser du biffen lätt.

Finnar och orenheter på kroppen

Kallas även för ”Backne” (acne on the back). Detta kan drabba alla, både ungdomar och vuxna. Talgkörtlarna är större på ryggen och på dekolletaget och därför dyker orenheter ofta upp där. Man kan komma långt med en produkt som nedan, men har du mycket inkapslade orenheter kan en portömning på salong vara bra att komplettera med.

Dermalogica Clear Start Breakout Clearing All Over Toner

Denna smarta lilla spray ingår i Dermalogicas serie för undomar ”Clear Start”, men givetvis kan vem som helst oavsett kön eller ålder använda produkterna. Grejen med serien är att den dels riktar sig till de problem unga personer ofta drabbas av, men de har också ett mer plånboksvänligt pris. Det uppskattar man ju, speciellt om man ska lägga slantarna på en så flärdlös pryl som finnspray mot ”backne”.

Dermalogica Clear Start Breakout Clearing All Over Toner innehåller salicylsyra som är en BHA-syra. Denna syra är oljelöslig och är toppen om man har orenheter och en fet hud med orenheter. Den är även antibakteriell, vilket motverkar att nya orenheter bildas. Tillsammans med bland annat tea tree och lavendel så gör denna spray ett superbra jobb på orenheter.

Try it out!

Dermalogica Clear start all over toner, mirakelspray för finnar på kroppen, skönhetssnack.se

 

Dela detta inlägg

Andrea Olofsson heter jag och på denna blogg snackar vi skönhet! Jag är uppvuxen i skönhetsbranschen och har därav testat det mesta av det bästa. Och självklart även grejer som inte är lika bra =) Läs gärna mer om mig och min bakgrund inne på "Om mig" i toppmenyn. Har du frågor? Ställ dem gärna i kommentarsfältet, jag älskar skönhetssnack!

2 kommentarer

  1. En helt annan fråga. Har nog kört lite för mkt med dermalogicas skin renewal. Huden känns ”tunn”. Om jag lille lite så släpper lite hud. Och det blir sårigt. Så jag tänker att jag vill ha något bra stärkande (?) serum. Dagtid vet jag inte vad ska använda. Hittar inte rätt.. har testat dermalogicas multivitamin superserum och firming booster. Men inget blir riktigt bra. Måste inte vara dermalogica ( har övrigt därifrån) och ingen syra tänker jag. Kan FU kanske rekommendera något? Tack

    1. Hejsan Lena!
      Det verkar som att du behöver stärka upp barriären, och även tillföra näring. Då så rekommenderar jag Dermalogica Phyto Replenish Oil. Den tycker jag du kör som en kur nu när det är så här kallt ute och medan du känner att huden är i obalans. Vill du ha ytterligare hjälp med din hud rekommenderar jag att du får hudotekets personliga hudanalys, så får du en komplett rekommendation av någon av mina kollegor. Du hittar hudanalysen här. Lycka till!
      Kram Andrea

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.