Fakta om hudvårdsmärkenGuider, tips & kunskap

PCA SKIN: förändrar människors liv genom en bättre hudhälsa

PCA SKIN: förändrar människors liv genom en bättre hudhälsa

Nu har vi äntligen lanserat ett märke som jag hållt hemligt ett bra tag! PCA Skin. PCA Skin är USAs näst största märke inom kemiska peels och ligger väldigt långt fram gällande forskning på produkter som hjälper mogen hud, pigmenterad hud, känslig hud och oren hud eller hud med acne. De tror stenhårt på att för att få en fin hud behöver man skyddande antioxidanter på dagen tillsammans med ett UV-skydd, och på natten kör man med en cellförnyande retinolprodukt anpassad efter din hudtyp. För de har retinolprodukter för alla! Så se hit alla känsliga som kanske inte vågat prova retinol innan. Idag ska jag berätta mer om tanken bakom PCA och hur man jobbar med deras produkter.

En PCA Skin hudrutin

Även detta märke jobbar med följande kategorier:

  • Cleanse: Rengöringarna från PCA Skin är alla PH-neutraliserande. Det innebär att du inte behöver ett ansiktsvatten efteråt för att balansera PH-värdet, så den som vill förenkla sin rutin kan köra utan ansiktsvatten. Här finns tre varianter: PCA Skin Creamy Cleanser (normal till torr och känslig), PCA Skin Facial Wash (till en normal till kombinerad, en tåligare hud) PCA Skin Facial Wash Oily/Problem (för oren och fet hud)
  • Tone: Ja, i denna kategori finns två ansiktsvatten som man använder som behandlare. PCA Skin Smoothing Toner används av en storporig hud som kanske även har orenheter eller en fet hud. PCA Skin Nutrient Toner är en vitamininjektion för huden som ger massor av fukt.
  • Correct: Här arbetar man med olika typer av behandlande produkter. Vi pratar om antioxidanter, behandlande serum specifikt för din hudtyp och hudtillstånd samt retinolprodukter. Här kan du jobba lager på lager med flera olika serum, tänk då på att lägga den lättaste konsistensen underst, serum under retinolserum exempelvis.
  • Hydrate and protect: I denna kategori hittar du mjukgörare i olika konsistenser samt olika UV-skydd.

Så en rutin ser ut såhär: 

Dag
– Rengöring
– Ansiktsvatten (vid behov)
– Målinriktat serum för ditt behov
– Antioxidantserum
– UV-skydd

Natt
– Rengöring
– Ansiktsvatten (vid behov)
– Målinriktat serum för ditt behov
– Retinolserum
– Mjukgörare

Layering av serum

Layering med pca skin

Nu ska vi snacka layering! PCA Skin är fantastiskt på det sätt att du kan både få en väldigt enkel rutin, men du kan även skräddarsy en målinriktad rutin för dina specifika utmaningar och önskemål. PCA Skin har superfina serum som är perfekta för layering, du lägger dem närmast huden efter rengöring och eventuellt ansiktsvatten. Du kan även blanda ditt serum med din antioxidant eller retinolprodukt!

Du har följande att välja mellan:

  • PCA Skin Pigment Gel HQ Free : Ett punktbehandlande serum som du enbart lägger på de områden där du har pigmenteringar. Detta serum kan du använda både morgon och kväll, och den jobbar med mjölksyra, kojicsyra och azelainsyra. Funkar på alla typer av pigmenteringar.
  • PCA Skin Rejuvenating Serum: Glow på pump! Ett vitaminserum som jobbar förebyggande mot hudens åldrande och skyddar huden mot yttre påfrestningar.
  • PCA Skin Exlinea Peptide Smoothing Serum: Ett serum som används lokalt på kråkfötter, linjer och rynkor.
  • PCA Skin Hydrating Serum: Ett perfekt fuktserum för torr och/eller känslig hud. Innehåller sodium hyaluronate och niacinamide som workar their magic! Minskar inflammationer.
  • PCA Skin Total Streghts Serum: Ett serum för mogen hud att använda på hela ansiktet. Med hjälp av peptider plumpar serumet huden och jobbar för en slät hud.

Antioxidater

På morgonen rekommenderas alla att använda ett antioxidantserum. Detta skyddar huden mot fria radikaler och minska pigmenteringa och linjer. Alla hudtyper bryts ned av fria radikaler, så därför rekommenderar man detta till alla. En perfekt sköld för huden helt enkelt. Här väljer alla ovana C-vitaminanvändare samt de med torr eller känslig hud PCA Skin C&E Strength och de som är vana eller har en tåligare hud PCA Skin C&E Strength Max. 

Notera: Antioxidanterna rekommenderas för alla med undantag från en aknehud samt extremt inflammerad rosacea med just C&E Strength. Till dessa hudtillstånd kan man istället för C&E Strength använda Rejuvinating Serum. Detta för att C&E Strength är vattenfria och passar därför inte en aknehud. Är du osäker, fråga någon av Hudotekets hudterapeuter!

PCA SKIN Skincare skonhetssnack.se IMG_1488

Såhär ser C&E Strength Serum ut på huden, och som du ser är de lite fylligare i konsistensen, som en lotion, därför används dessa som serum nr 2 om du har ett annat serum under.

UV-skydd

Alla solskydd från PCA Skin är dagcremer med UV-skydd i. Man behöver alltså inte ha en dagcreme eller mjukgörare under om man inte vill. Därför har PCA Skin olika varianter för att kunna passa fler.

PCA SKIN Skincare skonhetssnack.se IMG_1496

PCA SKIN Skincare skonhetssnack.se IMG_1500

Såhär ser PCA Skin Sheer Tint Broad Spectrum SPF 45 ut på huden…

PCA Skin Tinted Sunscreen

Retinol- Nattetid

Då har vi kommit till detta märkets stolthet- retinolserumen! På natten byter du ut ditt antioxidantserum mot ett retinolserum. Dessa retinolprodukter innehåller ett speciellt transportsystem, OmniSome Delivery System, som gör att det inkapslade retinolet utsöndras och penetreras i de undre hudlagren under hela tio timmar efter applicering. På bilden nedan ser du hur det ser ut jämfört med ett ”vanligt” leveranssystem.

Retinolen ger en effekt i tre dagar, och därför kan det för vissa räcka

Omnisome delivery system pca skin, skönhetssnack.se

Retinolen ger en effekt i tre dagar, tack vare att det är inkapslat som i en lök av protein, och därför kan det för vissa räcka med att applicera retinolprodukten var tredje dag.

PCA SKIN Skincare skonhetssnack.se IMG_1490

Invänjning

Börja med att begränsa användningen till 2 gånger i veckan, och öka succesivt till att börja använda varannan natt och slutligen till varje natt eller så ofta som huden tolererar. Fortsätt med lämplig återfuktande PCA SKIN® produkt. Mild irritation kan upplevas initialt, men detta är fullt normalt. Retinolet ska du enbart använda på kvällen och en produkt med SPF är ett måste under dagen.

Mjukgörare

På kvällen ovanpå dina serum appliceras en mjukgörare. Dessa är väldigt lika varandra, men de har olika konsistens och ingredienser och man väljer beroende på vilken konsistens och känsla man gillar på creme. Dessa är 24h cremer och kan användas på dagen med under UV-skydd. Ser att jag missat en på bilden med det är fem stycken:

PCA SKIN Skincare skonhetssnack.se IMG_1514

PCA SKIN Skincare skonhetssnack.se IMG_1525

Jag vill verkligen slå ett slag för PCA Skin Clearskin för oren hud eller aknehud. Den innehåller bland annat bisabolol kamomill som enligt oberoende studier gett samma effekt som kortison på huden. Det du!

Osäker på vilka produkter som passar dig?

Då kan du alltid kontakta mina hudterapeutkollegor på webshop@hudoteket.se alt 036-34 45 62. Du kan även göra Hudotekets Hudanalys så får du en komplett rekommendation i din mailbox inom några dagar.

PCA Skin har även himla trevliga startkit. PCA Skin The Sensitive Skin Kit samt PCA Skin The Anti-aging Kit. Perfekta om man vill prova på!

Givetvis har de mängder av andra trevliga produkter, en kroppscreme som är magisk, ögoncremer, masker med mera…Men det får bli en annan dag.

Kram heej

Dela detta inlägg

Andrea Olofsson heter jag och på denna blogg snackar vi skönhet! Jag är uppvuxen i skönhetsbranschen och har därav testat det mesta av det bästa. Och självklart även grejer som inte är lika bra =) Läs gärna mer om mig och min bakgrund inne på "Om mig" i toppmenyn. Har du frågor? Ställ dem gärna i kommentarsfältet, jag älskar skönhetssnack!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.