Guider, tips & kunskapSolskydd

Mina solskyddsfavoriter

Mina solskyddsfavoriter

Det är 15 juli och snart är det dags för mig att ta semester och packa en arsenal med solskydd. Två veckor ska jag och mannen kuska Sverige runt, och då gäller det att ha varianter för många väder. Här är några av godbitarna som jag laddat upp med för ansikte och kropp.

Hur jag tänker när jag bygger min solskyddsgarderob?

Dels så tänker jag igenom vad det kan tänkas bli för situationer. Finns det chans för långa dagar på stranden? Mulna dagar? I de flesta fall finns det alltid risk/chans för båda delarna och därför tar jag med mig för båda alternativen. Jag gillar att kunna alternera! Och tar det ena slut har man i reserv. Vill man istället slimma packningen när du ska på sol och- badsemester säger jag att att bättre att ta det säkra före det osäkra och ta med ett vattenfast alternativ.

Solskydd för barn

Hade jag haft barn hade jag givetvis packat något passande till dem med, vi på Hudoteket har samlat några bra alternativ på denna sida.

Bioline – Mina all around solvapendragare

Bioline Sundefence är en extremt omtyckt solskyddsserie, inte bara av mig, men också av min familj och typ hela min släkt. Det är det vi har med oss ”istället för en blomma” när vi kommer på besök, Biolines härliga solprodukter.

Solskyddstips_skonhetssnack.se_20180826_163452
Bioline Sundefence in my semesterheart

Varför gillar man solskydd från Bioline?

 • God doft, som är helt utan allergener
 • Samma tub funkar både för ansikte och kropp
 • Smälter in snabbt och blir inte kladdiga
 • Vattenresistenta för svettning
 • Kan användas istället för dagcreme/bodylotion
 • En kombination av kemiskt och fysikaliskt solfilter
 • Skyddar mot UVA och UVB samt IR-strålning

Bioline Sundefence har smidiga tuber och består av lätta emulsioner som snabbt går in i huden. På sommaren använder jag cremerna istället för body lotion eller dagcreme, för så smidiga är de i konsistensen samt att de inte kladdar av sig på kläder. Alltid rätt aldrig fel skulle jag säga, förutom om du har en problemhud/känslig hud och vill kika på ett solskydd som är mer anpassat för din hudtyp. Biolines after sun är också helt magisk!

EVY– helgarderingarnas helgardering

Solskyddstips_skonhetssnack.se_20180826_163534
Evy– experter på vattenfast!

Jag är blek, och när jag vistas i stark sol vill jag vara säker på att jag är skyddad. Vissa kanske upplever mig lite väl nitisk på denna punkt, men jag vill inte bränna mig! Det är inte bra att bränna sig, så är det bata. Och bränner sig gör man om man är för länge i solen utan att ha skyddat sig eller om skyddet har sköljts av. Sådana risker tar jag bara inte.

Lösningen? Stavas Evy! Jag har skrivit om Evy (tidigare Proderm) många gånger tidigare, men de är en stabil kompis för både mig och min man.

Varför gillar man solskydd från EVY?

 • De är vattenfasta! Och då menar jag rejält. Du kan duscha, bada och torka dig med handduk, Evy sitter fortfarande kvar.
 • De är helt fria från parfym
 • De skyddar mot UVA och UVA
 • De är rekommenderade av vitiligoförbundet
 • Är superbra vid soleksem
 • Innehåller en mix av olika kemiska uv-filter
 • Ger en matt yta, därför bra för de som glir feta i huden samt även hårbotten. Jag lägger alltid en sträng i benan, där är det lätt att bränna sig om om man som jag kör på flätor.

Läs gärna mer om deras solskydd på Evys egen sida, där uppdaterar de ofta med bra frågor och svar.

Vilket solskydd när?

Är jag mycket i vatten/svettas mycket har jag alltid Evy, utan undantag. Men om jag ska ha finare kläder på mig brukar jag ta Biolines, då jag har upplevt att EVY ibland färgar av sig på vita kläder. Det kan vara jag som tagit för mycket, men ja, det är min upplevelse iallafall. Min man som älskar att ligga i solen och känna värmen från solen strålar (vilket jag hatar) måste ha Evy, för där svettas det och badas om vart annat, och allt annat bara rinner av. På löpturen i riktigt varmt väder- also Evy alla gånger.

Det finns givetvis en uppsjö av andra solcremer som jag också packar med och testar, men just dessa två serier har alltid en given plats i necessären på resan.

Kram heej!

Dela detta inlägg

Andrea Olofsson heter jag och på denna blogg snackar vi skönhet! Jag är uppvuxen i skönhetsbranschen och har därav testat det mesta av det bästa. Och självklart även grejer som inte är lika bra =) Läs gärna mer om mig och min bakgrund inne på "Om mig" i toppmenyn. Har du frågor? Ställ dem gärna i kommentarsfältet, jag älskar skönhetssnack!

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.