KostTestat

Maybritt Krewald

Maybritt Krewald

Många gånger har jag lovordat Maybritt Krewald här i bloggen, men jag har inte skrivit något längre. Nu kommer det något längre =) Maybritt Krewald är också en såndär människa som man bara vill packa ned i väskan och ta med hem. När man pratar med henne så känns det som att hon kan precis allt som kroppen, hormoner, nervsystem och olika sjukdomar. Jag är så impad! Kroppen och kost är ju ett ämne som ligger mig varmt om hjärtat, och då jag litat helt och fullt på hennes kompetens litar jag också helt och fullt på hennes produkter.

Det var min vän och fd kollega Susanne Dalsätt som tog in Maybritts oljor och jucier på Hudoteket för många år sedan, då hon inte var ett fan av traditionella kosttillskott. Maybritt Krewalds produkter är helt naturliga, ekologiska, kravmärkta, svenskproducerade oljor och juicer. Och då snackar vi inte sådana man köper i matbutiken, utan någonting heeelt annat.

Maybritt Krewald

Maybritt Krewald.

Om vi börjar med oljorna. Det finns tre olika sorter; Maybritt Krewald Organic Pure Oil Woman, Maybritt Krewald Organic Pure Oil Original och Maybritt Krewald Organic Pure Oil Man.

Pure Oil Woman innehåller linfröolja, jättenattljusolja, nyponrosfröolja, egyptisk svartkumminolja samt sesamolja.Denna sammansättning är bra för följande:

 • Huden, hår och naglar: acne och torrhet främst.
 • Matsmältning
 • Balanserar hormonsystemet, pms och övergångsbesvär.
 • Bra för torra slemhinnor
 • Allmänt välmående: essentiella fettsyror är bra för cellerna då de mjukar upp cellmembranet, och då kan näringsämnen passera därigenom lättare.
 • Just nyponrosfröolja verkar på cellminnet och kan ha fin effekt på ärr.

Alltså ungefär det bästa du kan ge din kropp och din hud. Oljan innehåller enligt information ”150 naturliga och aktiva ingredienser och med ett optimalt innehåll av alla de näringsmässigt viktiga omega-oljor: omega 3, 6, 7, 9, GLA samt lignaner”.

Pure Oil Original innehåller enbart Nyponrosolja (med omega 3, 6 och 7 ), jättenattljusolja  (en naturlig källa till den viktiga fettsyran GLA) samt linfröolja (omega 3). Därför passar denna för gravida och barn.

Pure Oil Man innehåller liknande ingredienser som Woman-oljan, men innehåller också pumpakärnolja som är bra just för män.

maybritt krewald olja och juiceOch så till juicerna. De består av pressade aroniabär, vilka är rika på antioxidanter. Deras effekter är helt magiska! Juicen minskar inflammationer i kroppen, verkar anti-age, verkar reparerande etc etc. Ett utdrag för informationstexten säger såhär: ”Aroniabären innehåller hälsofrämjande naturliga bioflavonoider (vitamin P), lycopen, betakaroten, B-vitaminer, C-vitamin, E-vitamin, magnesium, zink, selen, krom, fosfor, kalium, molybden, mangan, järn och jod. Tack vare antioxidanter skyddar man cellerna mot cellskador från fria radikaler som bildas under utrensning, viktminskning, träning eller stress. ”

Juicen finns i en helt naturell variant, Maybritt Krewald Organic Pure Aroniajuice,  samt en som är sötad med lite äppeljuice. Den blir lite mindre sur. Maybritt Krewald Organic Pure Aroniajuice Apple.

Maybritt Krewald ShotAnvändning:

Dessa tar du helst som en shot morgon innan frukost (då tas de upp bättre). Två matskedar av oljan och två matskedar av juicen. Är man supertorr så kan man efterhand gå upp till dubbel dos, så du tar samma på kvällen. Det gör jag vintertid. Jag rekommenderar alla att under den första veckan göra en invänjning på en matsked av varje på morgonen.

OBS! Då juicerna är ganska sura rekommenderas de inte till dig som har öppet magsår. Vid magkatarr rekommenderas först olja och probiotika, och när katarren blivit bättre börja med juicen också.

Maybritt Krewald och Andrea OlofssonFunkar de då?

Vi har så många kunder som är helt lyriska, som säger att dessa produkter har hjälpt mot allt från hudproblem till mensvärk. Läs gärna vad vissa har skrivit om produkterna på siten.

Här har Skönhetsredaktörerna gjort en intervju med Maybritt, väldigt läsvärd.

Jag vill också rekommendera alla att läsa detta inlägg, men mest slutet som handlar om hur dessa produkter har helt förändrat livskvaliteten för en tjej med kraftig PMS.

Ja, vad ska man säga? Dä ä bare å drick.

Dela detta inlägg

Andrea Olofsson heter jag och på denna blogg snackar vi skönhet! Jag är uppvuxen i skönhetsbranschen och har därav testat det mesta av det bästa. Och självklart även grejer som inte är lika bra =) Läs gärna mer om mig och min bakgrund inne på "Om mig" i toppmenyn. Har du frågor? Ställ dem gärna i kommentarsfältet, jag älskar skönhetssnack!

5 kommentarer

 1. Det här lät intressant! Själv shottar jag korngräs varje morgon, kanske ska testa något av detta..
  Sedan undrar jag hur du ser på att använda exuviance på sommaren, och då även typ Karibienklimat? Funkar det sålänge man är noga med spf eller bör syrorna vila under de varmaste månaderna?
  Ha en bra dag!

  1. Hejsan Emelie!

   Spännande med korngräs, vad ser du för effekter av det?

   Så länge du är noga med solskydd kan du fortsätta använda dem, vilka produkter använder du? Vissa kanske kan vila under sommaren, beroende på hur mkt syra det är i dem.

   Ha en fin dag!
   Kram Andrea

   1. Det är fullpackat med en stor mängd vitaminer, mineraler, aminosyror och antioxidanter, kostfiber och klorofyll som renar blodet och stärker immunförsvaret, känner mig mycket piggare de perioder jag inte slarvar med detta 🙂 sen tror jag att om insidan mår bra återspeglas det i utsidan som huden etc.

    De produkter jag använder är gentle cleansing cream, soothing toning lotion, vespera serum, sheer refining fluid och evening restorative complex.

    Ha det fint!

    1. Det har du helt rätt i =)

     De produkterna kan du fortsätta med, och som sagt, noga med solskydd och återapplicera under dagen. Lätt att solskydd ”rinner av” i sådana klimat. Ha en härlig semester!

     Kram Andrea

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.