Ingredienser

På allas läppar…Squalane!

Eller på allas hudar är kanske bättre att säga. Squalane är inget nytt påhitt men den senaste tiden har ingrediensen dykt upp allt mer frekvent, både i ingrediensförteckningar och i media. Så jag tänkte att vi skulle ta oss närmare titt på detta kroppsegna ämne.

Kroppseget, vad menar jag då med det?

Jo, att det är ett ämne som finns naturligt i våra celler och är en del av den lipida barriären. Unga människor har mer av det och med åren minskar mängden Squalane i cellerna. När vi har ämnet i hudprodukter så är huden inte lika svårflirtad som vanligt utan säger ”Tjenna! Jaha, du vill komma in här, varsågod!”. För att huden känner igen ämnet kan Squalane penetrera ned längre i huden än andra ingredienser, och blir då en perfekt transportör av andra ämnen. Just A-vitamin är den extra bra att kånka på, så därför finns den i många cremer med A-vitamin. A-vitaminet kommer således djupare ned i huden och kan göra större verkan. Här kan du se ett exempel från Beauté Pacifique, i Creme Metamorphique.

BP_vitaminA

Squalanes fördelar är oändliga kan tyckas. Det ger fukt, de reparerar, innehåller antioxidanter och så vidare och så vidare. Regelbunden anvädning av Squalane minskar också linjer och rynkor. Helt grymt är det.

Här nedan är ett gäng produkter som helt eller delvis innehåller Squalane, från vänster till höger:

Sistnämnda består av 100% squalane, så den är toppenbra att blanda med andra produkter som man vill ge en extra fuktboost, och kan även användas på barn med nappeksem och så vidare.

squalane_
Vi ska dock inte blanda ihop Squalane med Squalene. Squalene kommer från hajlever och detta är inte något som används i de produkter som jag vet om. Är du osäker, fråga den som säljer produkten de bör kunna svara på den frågan. Men som sagt, här ovan är ett gäng produkter som iallafall inte använder sig av hajingredienser =)

Ha det gott!

Dela detta inlägg

Andrea Olofsson heter jag och på denna blogg snackar vi skönhet! Jag är uppvuxen i skönhetsbranschen och har därav testat det mesta av det bästa. Och självklart även grejer som inte är lika bra =) Läs gärna mer om mig och min bakgrund inne på "Om mig" i toppmenyn. Har du frågor? Ställ dem gärna i kommentarsfältet, jag älskar skönhetssnack!

2 kommentarer

  1. Jag använder fuktmask från bp några gånger i veckan med ptr oiless oil under! Der är verkligen en super kombo:)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.