Ingredienser

Superingrediensen: Baobab!

Superingrediensen: Baobab!

Vad har dessa produkter gemensamt kan man undra? Jo, det är den mycket omtalade och nu trendiga ingrediens baobab. Baobabfröolja kommer från Baobab eller apbrödsträdet (Adansonia digitata). Baobabträdet kallas också för ”livets träd” i Afrika där trädet främst växer. Det kallas livets träd bland annat för att trädet kan lagra vätska och på så sätt får savannens djur och människor i sig vatten i tider av vattenbrist. Nu pratas det mycket om Baobab i hudvård, och då är det baobabfröoljan man snackar om. Så idag berättar jag om alla fördelar med just baobabfröolja i produkter!

 

Adansonia_grandidieri04

Foto av: Bernard Gagnon – Own work, CC BY-SA 3.0

Från Baobabträdet växer det gröna växter som innehåller vita fröer. Ur dessa kan man pressa olja och denna används nu flitigt i hudvård och hårvård.

De främsta fördelarna med Baobabfröolja är:

  • Den mjukgör.
  • Den innehåller en hög halt av omega 3, 6 och 9.
  • …Samt vitamin E, D och A.
  • Den ger näring till huden.
  • Den skyddar mot fria radikaler.
  • Den främjar hudens elasticitet och cellförnyelse.
  • Den lugnar huden.
  • Den vårdar torrt hår och hårbotten.
  • Den sägs kunna lindra eksem.
  • Den går snabbt in i huden och täpper inte till porerna.

Baobabfrukten på skönhetssnack.se

Foto lånat härifrån

Produkter med Baobab på skönhetssnack.se

Produkter med Baobabfröolja

BareMinerals Eternalixir Skin- Volumizing Oil Serum  är ett tvåfasserum med en serumfas och en oljefas. Här är huvudingrediensen Kalcium (yes, en mineral, det är ju bareMinerals vi pratar om) samt Baobabfröolja för sina mjukgörande egenskaper. Detta serum är toppen för dig som vill öka hudens volym, det vill säga plumpa upp den lite för ett slätare utseende.

Produkter med baobab- bareminerals

Här ser man tvåfasen lite bättre. 

produkter med baobab- esse

ESSE Probiotic Skincare: Ett annat märke som självklart har mängder av Baobabfröolja i sina produkter är sydafrikanska ESSE. Det finns bland annat i produkterna Esse Cream CleanserEsse Light MoisturiserEsse Plus Eye Contour Cream och i cremen på bilden Esse Ultra Moisturiser

Som ni ser på bilderna har även Clarins lagt in Baobabfröolja i sina solskyddsprodukter. Detta har de lagt till för att skydda epidermis (det yttersta hudlagret) mot hudåldrande i samband med exponering av UV-ljus. Babobabfröolja hittar du bland annat i Clarins Sun Wrinkle Control Cream For Face SPF 30Clarins Sun Care Milk-Lotion Spray SPF 50+Clarins Sun Wrinkle Control Cream For Face SPF 50+ samt i handcremen Clarins Super Restorative Hand Cream. I handcremen är ekologisk baobabolja tillsatt då den ”Ger näring och slätar ut nagelstrukturen och ökar naglarnas motståndskraft”.

Hårvårdsmärket Oribe har även de hakat på baobabtrenden. De har baobabfröolja i bland annat Oribe Split End Seal Beautiful Color Treatment för att det ger skydd och glans samt i Oribe Gold Lust Transformative Masque då oljan skyddar mot fria radikaler.

Så håll utkik, trots att denna olja används i flera tusen år i Afrika för alla dess fina egenskaper kommer vi få höra mycket mer i hud- och hårvårdsbranschen om den framöver.

Kram hej

Dela detta inlägg

Andrea Olofsson heter jag och på denna blogg snackar vi skönhet! Jag är uppvuxen i skönhetsbranschen och har därav testat det mesta av det bästa. Och självklart även grejer som inte är lika bra =) Läs gärna mer om mig och min bakgrund inne på "Om mig" i toppmenyn. Har du frågor? Ställ dem gärna i kommentarsfältet, jag älskar skönhetssnack!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.